Receptek

Töltött padlizsán recept

Egészséges fogyókúrás receptet keresel? Akár vegán vagy vegetáriánus vagy, vagy éppen csak egy jó kis egészséges receptet szeretnél, ez a töltött padlizsán egy remek választás!

Töltött padlizsán

Töltött padlizsán hozzávalók:

1 padlizsán
1 kis hagyma
¼ piros kaliforniai paprika
1 evőkanál csemegekukorica
2 kis paradicsom
20 g lencse vagy quinoa
20 g hajdina
1 gerezd fokhagyma
Spenót
½ konzerv hámozott paradicsom
1 evőkanál paradicsom püré

18

Elkészítés

  1. Egy edényben főzd meg a lencsét/quinoát és a hajdinát a csomagon található leírás szerint.
  2. Vágd ketté a padlizsánt és tedd a sütőbe 10 percre 175°C-on.
  3. 10 perc után fordítsd meg a padlizsánokat és süsd további 10 percig.
  4. Aprítsd fel a zöldségeket és a fokhagymát.
  5. Egy serpenyőben párold meg a zöldségeket.19
  6. Add hozzá a megpárolt zöldségekhez a hámozott paradicsomot és a paradicsompürét, végül keverd össze a lencsével/quinoával és a hajdinával.20
  7. Vedd ki a sütőből a kettévágott padlizsánt, majd ha eléggé kihűlt, távolítsd el a belső magos részét.21
  8. Töltsd meg a padlizsánt a lencsés-hajdinás töltelékkel, szórd meg egy kevés sajttal (vegán sajttal) és süsd további 10 percig.22
  9. Vedd ki a sütőből az elkészült töltött padlizsánokat és tálald spenót vagy salátaágyon!Töltött padlizsán

Jó étvágyat!



Gökler Krisztina

Gökler Krisztina

Fitnesz és egészséges életmód blogger és vlogger

Gökler Krisztinek hívnak, de Zabkásakirálynőként ismertek meg a közösségi médiában az egészséges életmóddal foglalkozó blogomnak köszönhetően. Legfőbb célomnak azt tekintem, hogy megmutassam az embereknek, hogy egy kis kreativitással mennyire színes és változatos is lehet az egészséges étkezés, és hogy kellő kitartással bárki megszeretheti a sportolást.