Ugrás a fő tartalomra
Receptek

Rizskása recept – krémes és habkönnyű palacsinta formában

Rizskása recept – krémes és habkönnyű palacsinta formában
MyproteinHU
Író és szakértő9 hónap Ago
MyproteinHU profiljának megtekintése
Nem számít, hogy testépítő vagy, akinek minden kalóriát számolnia kell, vagy csak egyszerűen rajongsz a palacsintáért - ez a rizskása recept olyan, amit mindenképp ki kell próbálnod! És hogy mire jó a rizskása? Ez a mi titkos összetevőnk, ami garantálja, hogy a palacsinták nem csak aranybarnák és fantasztikusan levegősek lesznek, de egyben teljesen gluténmentesek is! 

Rizskása recept palacsinta formában

Gluténmentes, habkönnyű és az elkészítése is csupán néhány perc - ez a rizskása recept palacsinta formában igazi főnyeremény! A végeredmény egy olyan reggeli lesz, ami nem csak tápláló, de az egész napodat beragyogja majd: ha egy reggel ilyen finomsággal indul, napközben sem állíthat majd meg senki!
  • Adag: 2 adag
  • Előkészítési idő: 5 perc
  • Főzési idő: 6 perc

A rizskása palacsinta hozzávalói

A rizskása palacsinta hozzávalói:
  • 120 gramm rizskása (Cream of Rice)
  • 120 milliliter növényi tej
  • 1 evőkanál juharszirup vagy agavé szirup 
  • 1 evőkanál almaborecet
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/4 teáskanál só
  • 1 teáskanál vanília kivonat
Rizskása recept palacsintán formában

A rizskása elkészítése palacsintaként

  1. Egy tálban keverd össze a rizskását a növényi tejjel, juharsziruppal (vagy agavé sziruppal) és az almaborecettel. Alaposan dolgozd össze a hozzávalókat, majd hagyd néhány percig pihenni a keveréket, amíg a rizskása felszívja a folyadékot.
  2. Add hozzá a sütőport, a szódabikarbonát, a sót és a vanília kivonatot is. Ismét keverd össze - egy sima, selymes állagú palacsintatésztát kell kapnod. Ha a tészta túl sűrűnek tűnik, nyugodtan adj hozzá még egy kis növényi tejet!
  3. Melegíts elő egy tapadásmentes serpenyőt közepes lángon és fújd be a felszínét egy kis főzőspray-vel, esetleg kend be vékonyan vegán vajjal. 
  4. Oszlass el egy kis tésztát a serpenyőben - egy merőkanál vagy mérőpohár segíthet, hogy jobban tudd kontrollálni a rizskása palacsinták méretét! Süsd a tészta egyik oldalát 2-3 percig, vagy amíg apró buborékok nem jelennek meg a felszínén - a szélein ilyenkor már látnod kell, hogy megfordíthatod.
  5. A fordítás után süsd még 2-3 percig a rizskása palacsintát, vagy amíg aranybarna nem lesz! 
  6. Helyezd a kész palacsintát egy tányérra és készíts a maradék tésztából is hasonlóan aranyló színű palacsintákat - ennyi az egész! 
  7. Ha készen vagy, már nincs is más dolgod, mint a kész rizskása remekműveket meglocsolni egy kis juharsziruppal, majd friss gyümölcsökkel és magvakkal díszíteni - vagy amivel csak szeretnéd. Tálald melegen és zsebeld be az elismerő szavakat!
MyproteinHU
Író és szakértő
MyproteinHU profiljának megtekintése
myprotein