Ugrás a fő tartalomra
Receptek

Unod a csirke rizs kombót? Próbáld ki harissás csirke receptet!

Unod a csirke rizs kombót? Próbáld ki harissás csirke receptet!
Jennifer Blow
Író és szakértő6 év Ago
Jennifer Blow profiljának megtekintése

Valami újat keresel ebédre? Keltsd életre a csirkés előrefőzős receptjeidet ezzel a gyors harissás csirkével és tabbouleh-val! Telis-tele van ugyanis fehérjével, egészséges szénhidrátokkal és létfontosságú vitaminokkal, ásványi anyagokkal.

Ha elnyerte tetszésedet ez a recept, kattints ide még több ízletes fitnesz és előrefőzős receptért!

Adag: 3 étkezés

Hozzávalók

  • 50g harissa paszta
  • 1 tk. extraszűz olíva olaj
  • egy csipet tengeri só
  • 3 csirkemell (próbáld ki bőrével együtt, úgy ízletesebb)
  • 180g (szárazon mért súly) bulgur vagy kuszkusz
  • 40g petrezselyem (szár és levél)
  • 20g mentalevél
  • 6-8 zöldhagyma
  • ½ kígyóuborka
  • 4 paradicsom
az öntethez:
  • 6 ek. görög joghurt
  • ½ citrom (leve és héja)
  • 1 gerezd fokhagyma (aprítva)
  • egy csipet tengeri só
  • egy marék gránátalmamag (opcionális)
Harssa csirke étel

Elkészítés

a csirkéhez:
  1. Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra! Egy kis tálban keverjük össze a harissa pasztát, az olíva olajat és a csipet tengeri sót! Egy éles késsel vágjuk be felül a csirkemelleket, majd dörzsöljük át a keverékkel a csirkemellet és a bevágott részeit.
  2. Helyezzünk egy sütőpapírt egy magas falú tepsibe, majd tegyük rá a csirkemelleket! Helyezzünk rájuk egy másik sütőpapírt, majd süssük így 30 percig, míg a csirkemell nem rózsaszín már belül!
a tabbouleh-hoz:
  1. Amíg várakozunk, készítsük el a tabbouleh-t! A bulgurt vagy kuszkuszt főzzük meg a csomagoláson olvasható módon! Ha elkészült, szűrjük le és öntsük egy nagy keverőtálba, majd a szemeket válasszuk szét egy villa segítségével! Hagyjuk hűlni!
  2. A petrezselymet, menta leveleket, zöldhagymát, uborkát és paradicsomot aprítsuk fel, és adjuk őket a kihűlt bulgurhoz vagy kuszkuszhoz!
az öntethez:
  1. Egyszerűen keverjük össze egy tálban a görög joghurtot, a citrom levét és héját, a felaprított fokhagymát és a tengeri sót!

Ha az étel minden része elkészült, adagoljuk szét három műanyag edénybe! Hagyjuk hűlni, és hűtőszekrényben tárolva három nap alatt fogyasszuk el!

Tetszett a recept? Kattints ide még több fitnesz és előrefőzős receptért!

Jennifer Blow
Író és szakértő
Jennifer Blow profiljának megtekintése

Jennifer Blow egy UKVRN Regisztrált Dietetikus munkatárs – ami az Egyesült Királyság illetékes és szakképzett táplálkozási szakembereit tömörítő nyilvántartás. Bachelor’s of Science diplomát szerzett Táplálkozástudományokból és Msc diplomát Táplálkozás kutatásból, jelenleg pedig sporttáplálék-kiegészítők használatára specializálódott, amelyeket bizonyítékokon alapuló kutatásokkal támaszt alá.

Jennifer-t számos jelentős online publikációban idézték már dietetikusként, mint a Vogue, Elle, és a Grazia, mindezt a táplálkozástudományi területen szerzett tapasztalataiért az edzés és az egészséges életmód összefüggésében.

Tapasztalata kiterjed az Országos Egészségügyi Szolgálattal (NHS) végzett étkezési beavatkozásokon végzett kísérletektől, az omega-3 zsírsav kiegészítés, illetve a gyors-ételek egészségre gyakorolt hatásának specifikus tudományos kutatására, ami prezentált is a Táplálkozástudományi Társaság éves konferenciáján. Jennifer folyamatosan részt vesz szakmai továbbképzésekben, hogy gyakorlati tudása a legmagasabb szinten maradhasson. Tudj meg többet Jennifer tapasztalatairól itt.

Szabadidejében szeret túrázni és kerékpározni, posztjaiban pedig láthatod, hogy szereti bebizonyítani, hogy az egészséges étkezés nem élettartó éhséget jelent.

myprotein