APP ONLY⚽ -50% Clear Proteinekre és Collagenre + ingyen szállítás | TÖLTSD LE 0 0 : 0 0 : 0 0 : Óra 0 0 : Perc 0 0 Mp
Myprotein Supplements

BMI Kalkulátor

Használd kalkulátorunkat és tudd meg BMI-d.

Számold ki a testtömeg-indexed (BMI)

A testtömeg-index, vagy a BMI egy olyan mérőszám, amelyet annak meghatározására használnak, hogy az egészséges súlytartományban vagy-e a magasságod alapján.
Gender

Az Ön BMI eredményei

Sovány (BMI kevesebb, mint 18,5)

Normál testsúly (BMI 18.5 - 25)

Túlsúlyos (BMI 25 - 30)

Elhízott (BMI nagyobb, mint 30)

Ideális testsúly a magasságához


Mi a BMI?

A testsúly, a magasság négyzetével való elosztásával, a BMI kiszámítja azt a súlytartományt, amelybe jelenleg tartozol, akár 'sovány', 'normál testsúlyú', 'túlsúlyos' vagy 'elhízott' vagy a magasságodhoz képest. A BMI-t gyakran arra használják, hogy segítse felmérni az egészségügyi szakembereknek egy krónikus betegség kockázatát egy páciensnél. Kérjük, vedd figyelembe: BMI-d kizárólag a testsúlyod alapján kalkulál, és nem tudja megmondani, hogy túl sok zsírfelesleged van-e, mivel nem tudja megmondani a különbséget a felesleges zsír, izom vagy csonttömeg között.

A BMI-eredmény megértése (Sovány)

Sovány BMI tartomány: kevesebb, mint 18.5

Azt javasoljuk, hogy fordulj orvoshoz, mielőtt bármilyen jelentős változtatást kezdeményeznél étrendedben és edzési tervedben.

A BMI-eredmény megértése (Normál testsúly)

Normál testsúly BMI tartomány: 18.5 - 25

Testtömeged egészséges, nem szükséges fogynod vagy híznod a testsúlyod alapján. Azt javasoljuk, hogy fordulj orvoshoz, mielőtt bármilyen jelentős változtatást kezdeményeznél étrendedben és edzési tervedben.

A BMI-eredmény megértése (Túlsúlyos)

Túlsúlyos BMI tartomány: 25 - 30

Azt javasoljuk, hogy fordulj orvoshoz, mielőtt bármilyen jelentős változtatást kezdeményeznél étrendedben és edzési tervedben.

A BMI-eredmény megértése (Elhízott)

Elhízott BMI tartomány: 30 felett

Azt javasoljuk, hogy fordulj orvoshoz, mielőtt bármilyen jelentős változtatást kezdeményeznél étrendedben és edzési tervedben.

Használd a BMIHU kupont 30% kedvezményért minden termékre Használd a BMIHU kupont 30% kedvezményért minden termékre Használd a BMIHU kupont 30% kedvezményért minden termékre Használd a BMIHU kupont 30% kedvezményért minden termékre

A BMI eredményének értelmezése:

Ahelyett, hogy a számok miatt aggódnál a mérlegen bármilyen kontextus nélkül. Felhasználtuk a testmagasságod és testsúlyod a testtömeg-indexed (BMI) kiszámításához, hogy megtudhassa melyik súlytartományba tartozol.

BMI tartományok:

Kevesebb, mint 18.5 - A sovány kategóriába tartozol. Ez arra utalhat, hogy nem eszel eleget, vagy jelezhet lehetséges mögöttes betegségeket is. Orvosod segíthet abban az esetben, ha aggályaid vannak testsúlyod miatt.
18.5 és 24.9 között - Ez az egészséges súlytartomány. Ne hagyd abba, szép munka!
25 to 29.9 - A túlsúlyos kategória. Lehet, hogy felesleges zsírraktárakat cipelsz magadon, vagy nagy mennyiségű izomtömeget sikerült magadra építeni. A legjobb az egészséges szokások kialakítása, mint az egészséges táplálkozás és az aktívabb életmód.
30+ - Az elhízott tartomány. Több oka is lehet, hogy ebbe a kategóriába tartozol, próbáld meg ellenőrizni, hogy egészséges életmódot folytatsz-e, az egészséges táplálkozás és az aktív életvitel segítségével.

A BMI pontossága:

A BMI a magasságát és a súlyát veszi figyelembe, egy súlytartományba való besoroláshoz. Azonban a kalkulátor nem képes különbséget tenni az izom és a zsír között. Tehát, ha nagyobb izomtömeggel rendelkezel - ami sűrűbb és ezért nehezebb, mint a zsír - akkor elképzelhető, hogy a túlsúlyos vagy az elhízott kategóriába kerülsz.

A BMI kalkulátor nem képes figyelembe venni az életkorod, nemed, etnikai hovatartozásod, vagy ha esetleg terhes vagy, ezért javasoljuk, hogy fordulj orvosodhoz vagy egészségügyi szakemberekhez, ha bármilyen aggályod van a testsúlyoddal kapcsolatban.