VILLÁMAKCIÓ 🚚 333FT SZÁLLÍTÁSI DÍJ* 15.000FT RENDELÉS FELETT | MÁR CSAK 0 0 : 0 0 : Nap 0 0 : Óra 0 0 : Perc 0 0 Másodperc
Myprotein Supplements

BMI Kalkulátor

Használja kalkulátorunkat és tudja meg BMI-jét.

Számolja ki a testtömeg-indexét (BMI)

A testtömeg-index, vagy a BMI egy olyan mérőszám, amelyet annak meghatározására használnak, hogy az egészséges súlytartományban van-e a magassága alapján.
Gender

Az Ön BMI eredményei

Sovány (BMI kevesebb, mint 18,5)

Normál testsúly (BMI 18.5 - 25)

Túlsúlyos (BMI 25 - 30)

Elhízott (BMI nagyobb, mint 30)

Ideális testsúly a magasságához


Mi a BMI?

A testsúly, a magasság négyzetével való elosztásával, a BMI kiszámítja azt a súlytartományt, amelybe jelenleg tartozik, akár 'sovány', 'normál testsúlyú', 'túlsúlyos' vagy 'elhízott' a magasságához képest. A BMI-t gyakran arra használják, hogy segítse felmérni az egészségügyi szakembereknek egy krónikus betegség kockázatát egy páciensnél. Kérjük, vegye figyelembe: BMI-je kizárólag a testsúlya alapján kalkulál, és nem tudja megmondani, hogy túl sok zsírfeleslege van-e, mivel nem tudja megmondani a különbséget a felesleges zsír, izom vagy csonttömeg között.

A BMI-eredmény megértése (Sovány)

Sovány BMI tartomány: kevesebb, mint 18.5

Azt javasoljuk, hogy forduljon orvoshoz, mielőtt bármilyen jelentős változtatást kezdeményezne étrendjében és edzési tervében.

A BMI-eredmény megértése (Normál testsúly)

Normál testsúly BMI tartomány: 18.5 - 25

Testtömege egészséges, nem szükséges fogynia vagy híznia a testsúlya alapján. Azt javasoljuk, hogy forduljon orvoshoz, mielőtt bármilyen jelentős változtatást kezdeményezne étrendjében és edzési tervében.

A BMI-eredmény megértése (Túlsúlyos)

Túlsúlyos BMI tartomány: 25 - 30

Azt javasoljuk, hogy forduljon orvoshoz, mielőtt bármilyen jelentős változtatást kezdeményezne étrendjében és edzési tervében.

A BMI-eredmény megértése (Elhízott)

Elhízott BMI tartomány: 30 felett

Azt javasoljuk, hogy forduljon orvoshoz, mielőtt bármilyen jelentős változtatást kezdeményezne étrendjében és edzési tervében.

Termékek mutatása a célomhoz Termékek mutatása a célomhoz Termékek mutatása a célomhoz Termékek mutatása a célomhoz

A BMI eredményének értelmezése:

Ahelyett, hogy a számok miatt aggódna a mérlegen bármilyen kontextus nélkül. Felhasználtuk a testmagasságát és testsúlyát a testtömeg-indexe (BMI) kiszámításához, hogy megtudhassa melyik súlytartományba tartozik.

BMI tartományok:

Kevesebb, mint 18.5 - Ön a sovány kategóriába tartozik. Ez arra utalhat, hogy nem eszik eleget, vagy jelezhet lehetséges mögöttes betegségeket is. Orvosa segíthet abban az esetben, ha aggályai vannak testsúlya miatt.
18.5 és 24.9 között - Ez az egészséges súlytartomány. Ne hagyja abba, szép munka!
25 to 29.9 - A túlsúlyos kategória. Lehet, hogy felesleges zsírraktárakat cipel magán, vagy nagy mennyiségű izomtömeget sikerült magára építenie. A legjobb egészséges szokások kialakítása, mint az egészséges táplálkozás és az aktívabb életmód.
30+ - Az elhízott tartomány. Több oka is lehet, hogy ebbe a kategóriába tartozik, próbálja meg ellenőrizni, hogy egészséges életmódot folytat-e, az egészséges táplálkozás és az aktív életvitel segítségével.

A BMI pontossága:

A BMI a magasságát és a súlyát veszi figyelembe, egy súlytartományba való besoroláshoz. Azonban a kalkulátor nem képes különbséget tenni az izom és a zsír között. Tehát, ha nagyobb izomtömeggel rendelkezik - ami sűrűbb és ezért nehezebb, mint a zsír - akkor elképzelhető, hogy a túlsúlyos vagy az elhízott kategóriába került.

A BMI kalkulátor nem képes figyelembe venni az életkorát, nemét, etnikai hovatartozását, vagy ha esetleg terhes, ezért javasoljuk, hogy forduljon orvosához vagy egészségügyi szakemberekhez, ha bármilyen aggálya van a testsúlyával kapcsolatban.