Ugrás a fő tartalomra
Receptek

Zabkása kisokos kezdőknek és profiknak

Zabkása kisokos kezdőknek és profiknak
MyproteinHU
Író és szakértő16 nap Ago
MyproteinHU profiljának megtekintése

A zabkása receptek nem véletlenül olyan népszerűek - egy végtelenül sokoldalú és egészséges ételről van szó, ami rendkívül könnyen elkészíthető. Te is kipróbáltál már jó néhány változatot, ugye? Ám biztosak vagyunk benne, hogy még neked is tudunk újat mondani erről a fogásról - sőt, olyan zabkása receptek is vannak a tarsolyunkban, amiket biztosan nem ismertél még! Szeretnénk egy kis meglepetéssel is hozzájárulni ahhoz, hogy minél könnyebben beszerezhesd a zabkása készítése során nélkülözhetetlen alapanyagokat: a BLOGHU kód 30% kedvezményt biztosít minden szénhidrát listaoldalunkon szereplő termékből!

A cikk tartalma:

A zabkása készítése - a zabkása receptek alapverziója

A zabkása készítése gyerekjáték: Marinos Katsouris fitness influencer, a Myprotein nagykövete meg is osztotta velünk fehérjével dúsított zabkásájának alapreceptjét más proteinben gazdag ebédötletek mellett. Érdemes ebből kiindulnod, ha egy egészen klasszikus verzióra vágysz! Természetesen tovább egyszerűsítheted a receptet azzal, ha fehérjepor, banán és mogyoróvaj nélkül készíted, illetve a zabkása vízzel, de akár tejjel is tökéletes lesz, ha nincs otthon mandulatej - bátran variáld az összetevőket a kedvednek, a hűtőd tartalmának, na és persze a kívánt makróknak megfelelően.

A zabkása recept összetevői

A zabkása készítése

  1. Főzd meg a zabot a mandulatejben.
  2. Amint a zab elkészült, vedd le a tűzről és tedd át egy tálba.
  3. A tálban keverd össze az Impact Whey fehérjeporral.
  4. Már csak a feltétek hiányoznak: halmozd a zabkásád tetejére a banánt, mogyoróvajat és ízlés szerint szórd meg a fahéjjal. Készen is vagy!

A zabkása alaprecept tápértéke

  • Fehérje: 45 gramm
  • Szénhidrát: 65 gramm
  • Zsír: 13 gramm
Zabkása készítés

A zabkása készítése - gyakori kérdések és válaszok

A zabkása vízzel is elkészíthető, esetleg csak tejjel, vagy növényi működik?

A zabkása készítése során egy fontos szabály van: nincs szabály! Természetesen vízzel, tejjel és növényi tejjel is elkészítheted, attól függően, milyen alapanyagok állnak rendelkezésedre, milyen állagú végeredményre vágysz és a makróidba éppen mi fér bele. A zabkása vízzel kevésbé lesz krémes, mintha tejjel készítenéd, de néha lehet, hogy pont ilyen textúrára vágysz!

Ha tűzhely és sütő sem áll rendelkezésre, a zabkása mikróban is elkészíthető, vagy inkább ne próbálkozzak vele?

Egy percig se aggódj: a zabkása mikróban is pontosan olyan finom lehet, mintha a tűzhelyen, vagy a sütőben készülne! Az arányokkal érdemes kísérletezned egy kicsit: először próbáld ki, hogy egy rész zabhoz két rész vizet adsz, tehát mondjuk 50 gramm zabhoz 100 milliliter vizet, később pedig tehetsz hozzá még egy kicsit, ha kevésnek tűnne. Először tedd be két percre a mikróba, majd keverd meg és adj neki még egy percet - amikor már olyan az állaga, mint amilyenre vágysz, akkor kész is vagy! Hagyd egy kicsit hűlni a zabkásád, és már fogyaszthatod is.

Zabkása

De mi is a zabkása hatása pontosan?

Rendben: sokoldalú és izgalmas ételről van szó, ami pozitív hatással van a szervezetünkre, de egészen konkrétan mi is a zabkása hatása? Érdemes elolvasnod a témában írt cikkünket is, ami azt boncolgatja, miért is jó ötlet zabkását fogyasztanod reggelire!

Magas rosttartalom

40 gramm zab körülbelül 4 gramm rostot tartalmaz, ami igazán tekintélyes mennyiségnek számít! Ha szeretnél tájékozódni, mennyi az ajánlott napi rostbevitel, cikkünk értékes információkkal szolgálhat a témában. A rostok növényi eredetű szénhidrátok, amelyek felszívják a vizet, így könnyedén haladnak tovább a bélrendszerünkben, miközben más melléktermékeket, például a koleszterint is képesek magukba zárni és eltávolítani a szervezetünkből. A zab vízben oldható rostokat tartalmaz, amelyek a vizet felszívva zselés anyaggá alakulnak át: ez segít, hogy a széklet könnyebben távozzon a testünkből, így a megfelelő rostbevitel akár a székrekedés tüneteinek enyhítésében is a hasznunkra lehet.

Telítettségérzet

A zab komplex szénhidrát, ami azt jelenti, hogy több cukormolekula található egy láncban: mielőtt az energia felszabadulhat a véráramban, a testünknek először ezeket a molekulákat kell lebontania. Ebből következően a komplex szénhidrátok lebontása hosszabb folyamat, mint az egyszerű szénhidrátoké, így az ezekből kinyert energia hatását tovább érezhetjük. Ha a zabot egy átgondolt étrend részeként, fehérjével és zsírokkal párosítva fogyasztjuk, az emésztés folyamatát még inkább lassíthatjuk, így még inkább fokozva a telítettségérzet időtartamát! Ráadásul a komplex szénhidrátok a vércukorszintet sem emelik meg hirtelen, hogy aztán ugyanilyen gyorsan zuhanjon le, sokkal inkább segítenek egyenletesen szinten tartani azt, így elkerülve a hirtelen jelentkező éhséget és fáradtságot.

Antioxidáns

A zab rendkívül gazdag antioxidánsokban: ezek az anyagok képesek arra, hogy semlegesítsék a szervezetünkben lévő szabad gyököket, amelyek ártalmasak lehetnek az egészségünkre.

Zab

Zabkása receptek - így sosem unod majd meg!

Készítettünk egy szuper válogatást, bemutatva a legnépszerűbb zabkása receptek sokszínűségét. Csak válaszd ki, ma melyikhez van kedved!

Zabkása chia maggal - igazi superfood zabkása recept

Ez a zabkása valódi energiabomba a tested számára: akkor se aggódj, ha az Active Women Superfood Zabkása termékünket már nem tudod beszerezni, nyugodtan improvizálj! Próbáld ki, hogy egy kis zabpehellyel helyettesíted, amit fehérjeporral dobsz fel, a kihagyhatatlan superfoodokért pedig a következő kombináció felel majd: a Green Superfood Blend, valamint egy kis chia mag és lenmag. Így már kész is az ínycsiklandó zabkása chia maggal, lenmaggal, kimagaslóan szuper makrókkal, a Superfood Blend-nek és a fehérjének köszönhetően pedig pont olyan ízvilágban, amilyenre éppen vágysz!

Receptek

Pimasz Superfood Zabkása | Gluténmentes

Rázd fel a reggeli ébredésed ezzel a pimasz superfood zabkása recepttel – tökéletes reggeli ébresztő. A superfood zabkása telis tele van energiadús és tápláló összetevőkkel, mint például virágpor, maca por, zöld tea kivonat, lenmag és chia mag, hogy jól indulhasson a napod.

Zabkása főzés nélkül - almás, sütőben sült zabkása recept

Szeretnél valami merőben mást kipróbálni, mint a zabkása vízzel főzve? Megértjük: mit szólnál egy kis sült zabkásához? A zabkása főzés nélkül teljesen más végeredményt ad, készülj az újdonság élményére textúrák és ízek terén is!

Receptek

Almás, sütőben sült zabkása recept

Imádod a sütőben sült zabkása recepteket, de kifogytál az ötletekből, hogy variáld őket? Ez az isteni gyümölcsös sült zabkása recept az új kedvenced lesz!

Diétás lekváros zabkása recept

A zabkása kalória szempontjából is igazán könnyen variálható, hiszen a különböző feltétekkel és extrákkal te magad szabályozhatod, hogy is alakuljanak azok a bizonyos makrók. Ez a diétás zabkása recept a tökéletes példa arra, hogy az alacsony kalóriatartalom sem jelenti azt, hogy a végeredmény unalmas lesz!

Receptek

Diétás zabkása recept lekváros csavarral

A lekváros fánk általában nem része a diétáknak, de mit szólnál, ha azt mondanánk, hogy ez a diétás zabkása recept pontosan azt a ízt idézi?

4 hónap AgoAl Monica Green

Aranyló overnight zabkása a hűtőből

Egy újabb gyöngyszem, ha a zabkása főzés nélkül elkészíthető verzióit keresed: ez az izgalmas, vaníliás-karamellás csoda a zabkása receptek közül talán az egyik legkülönlegesebb. Próbáld ki, hogy te is meggyőződhess róla, miért ilyen népszerű az overnight zabkása!

Lekváros fánk ízű sült zabkása

Észrevetted már, hogy két finom édesség házasságából általában valami olyasmi sül ki, ami nem egyszerűen jó, hanem már-már fenomenális? Ilyen ez a lekváros fánk ízű sült csoda is: a különleges zabkása készítése mindössze pár percet vesz majd igénybe, a végeredmény mégis hihetetlenül finom!

A zabkása receptek nélkülözhetetlen hozzávalói

És hogy mi nélkül nem működhetnek a zabkása receptek? Természetesen zab nélkül! De mi ebben a kérdésben sem hagyunk cserben: termékeink közül könnyen kiválaszthatod, melyik lesz számodra a tökéletes alapanyag a zabkása-gyártáshoz!

Perfect Protein Oats - zabkása chia maggal és gyümölcsökkel

Ha igazán időtakarékos megoldásra vágysz, a Perfect Protein Oats minden problémádat megoldja: csak azt kell eldöntened, almás pités, esetleg csokis-karamellás, csokis-narancsos, vagy éppen fehércsokis-epres ízvilágról álmodozol! Ha ezzel megvagy, mindössze egy kis vízre vagy tejre van szükséged, hogy pár perc múlva neki is eshess a tökéletes zabkásának. Praktikus, finom és gyors megoldás a hétköznapokra, mi kellhet még?

100% Gluténmentes Zabpehely

100%-ban gluténmentes zabliszt az Egyesült Királyságból, hogy akkor se álljon semmi közéd és a legjobb zabkása receptek közé, ha gluténérzékenységgel küzdesz.

100% Instant Oats Zabliszt

Zabkása receptek, zabos sütik, esetleg zabpalacsinta? Ha a zablisztünk kéznél van, nem ismersz többé lehetetlent! A vaníliás és csokis verzióval pedig még egy kis plusz aromát is csempészhetsz a zabos kreálmányokba, megkoronázva az élményt.

100% Gluténmentes Instant Oats Zabliszt

Ne aggódj, mindenkire gondoltunk: Instant Oats zabliszt-formulánk akkor is tökéletes megoldást jelenthet a számodra, ha gluténmentes terméket keresel!

Üzenet

A zabkása receptek tárháza kimeríthetetlen - nem véletlen, hogy újra és újra elővesszük ezt a témát, hiszen a zabkása hatása a testünkre rendkívül pozitív, az ízélmény pedig a kedvünknek megfelelően alakítható pontosan olyanra, amire épp vágyunk. Nincs más dolgod, mint beszerezni a zabkása készítése során elengedhetetlen alapanyagokat - ne feledd, ezt a BLOGHU kód segítségével 30% kedvezménnyel teheted meg! Ha pedig ezzel megvagy, irány a konyha: melyik zabkása recept lesz ma a soros?

Írta: Révai Zsófi
MyproteinHU
Író és szakértő
MyproteinHU profiljának megtekintése
myprotein