Ugrás a fő tartalomra
Receptek

Aranyló overnight zabkása a hűtőből

Aranyló overnight zabkása a hűtőből
Lauren Dawes
Író és szakértő1 év Ago
Lauren Dawes profiljának megtekintése

Valami különlegesebb reggelire vágysz? Ugyanazt az unalmas, megszokott reggelit eszed minden áldott nap, ami már nem azzal a lelkesedéssel csúszik le, mint eddig? Nos, akkor hadd mutassuk be ezt a szuper kényeztető overnight zabkása reggeli receptet@cookin.with.chloe-tól, hogy a hét második felében se a reggeli okozza a kihívást.

Ha ez az ínycsiklandozó, fehér csokoládés és sós karamellás overnight zabkása, amelyen ellenállhatatlan ropogós kekszborítás van, nem késztet bennünket arra, hogy ne a szundi gombra nyomjunk – hanem, hogy kapcsoljuk ki az ébresztőt –, akkor nem tudjuk, mi lesz. Hogy mi a legjobb ebben az overnight zabkása reggeliben? Csupa fehérje az egész, hiszen adagonként 30 gramm proteinnel járul hozzá a makro céljaid eléréséhez.Gondolkodjunk néhány nappal előre és készítsünk annyi overnight zabkását, hogy több reggelire is elég legyen, így csak kikapjuk a hűtőből, amit akár magunkkal is vihetünk az útra. Legideálisabb azokon a napokon, amikor valóban szeretnénk kihasználni az ágyban töltött percek mindegyikét.

Hozzávalók – 2 tál overnight zabkása elkészítéséhez

  • 200 ml forrásban lévő víz
  • 80 g búza alapú keksz
  • 320 g sóskaramellás joghurt
  • 20 gImpact Whey Protein (fehér csokoládé)
  • 20 g cukor
  • 12 g csokigolyó
  • 19 g mini vaníliás szendvicskeksz

Elkészítési mód

  1. Először is törjük össze a búzakekszet, és osszuk el egyenlő arányban a tálakban vagy a légmentesen záródó tároló-edényekben, majd szórjunk minden edénybe 10 g cukrot, illetve öntsünk 100 ml forrásban lévő vizet is.
  2. Egy kanállal keverjük össze az összetevőket, és a kanál hátuljával lapítsuk ki a tál vagy edény alján. Ezt most tegyük félre.
  3. Egy külön tálban keverjük össze a joghurtot és a fehérjeport, amíg szupersima állagot nem kapunk.
  4. Egyenletesen oszlassuk el a fehérjés, joghurtos keveréket a tálak vagy edények között.
  5. Ezután tegyük a csokigolyókat és a vaníliás szendvicskekszeket egy nejlonzacskóba, és egy sodrófával vagy egy bögre aljával törjük össze őket – tehetjük ugyanezt csak a kezünkkel is.
  6. Az összetört morzsát szórjuk a fehérjés, joghurtos, búzakekszes alap tetejére.
  7. Tegyük a lezárt edényeket (vagy fedett tálakat) a hűtőszekrénybe, és hagyjuk pihenni egy éjszakát.
  8. Fogyaszthatjuk másnap, vagy a hűtőben akár 3 napig is tárolhatjuk.
Overnight zabkása

Tápanyagtáblázat

Adagonként (1 tál overnight zabkása):
  • Kalória: 369 kcal
  • Összes zsír: 6 g
  • Összes szénhidrát: 47 g
  • Fehérje: 29 g
Lauren Dawes
Író és szakértő
Lauren Dawes profiljának megtekintése

Lauren Angol irodalom szakon végzett. Mindig is szerette az úszást, az elmúlt években fedezte fel a súlyzós edzésben rejlő lehetőségeket és sokat szeretne fejlődni még a heti hot jóga óriáin is.

Hétvégén szeret főzni és szívesen kipróbál új recepteket lakótársaival - különösen azért, hogy le tudja magáról rázni a berögzött egyetemista szokásokat, hogy gyorsan elkészíthető, túlélő tésztákon él. Ezen felül határozottan hiszi, hogy fontos megtalálni az egyensúlyt az edzőterem és a szórakozás között.

Tapasztalatáról megtudhatsz többet itt.

myprotein