Ugrás a fő tartalomra
Edzés

Otthoni edzés súlyok nélkül | Kreatív edzőeszközök

Otthoni edzés súlyok nélkül | Kreatív edzőeszközök
Isaac Syred
Író és szakértő4 év Ago
Isaac Syred profiljának megtekintése

Fordította: Rózsa Zoltán

Lehet, hogy az edzőterem, ahol sportolni szoktál átmenetileg zárva van, azonban fittségedről felesleges lemondanod. Edzőtermi berendezések, kézi súlyok, futópadok, ellenállásos gumiszalagok és egyéb sportfelszerelések nélkül is biztosíthatsz terhelést izomzatod számára.

Találékony Myprotein vásárlóink számos ötlettel álltak elő, hogy a kijárási korlátozások és a sportlétesítmények átmeneti zárva tartása ellenére is sportolni tudjanak otthonuk kényelméből. Nincs ötleted, hogyan tudnál megszokott edzéseidhez hasonló terhelést nyújtani magadnak nappalidban? Cikkünkből ötleteket kaphatsz, hogy hogy is nézzen ki egy otthoni edzés súlyok nélkül.

Bicepszhajlítás vizespalackkal

Húzódzkodó rúd nélkül komoly kihívást jelenthet a saját testsúlyos bicepsz edzés. Ez azt jelenti, hogy ideje búcsút venni a fárasztó karedzésekkel felépített izomtömegedtől? A jó hír az, hogy a nagy méretű vizes palack nem csupán a hidratáltság biztosítására, de a kézi súlyzó pótlására is alkalmas lehet.

A vizes palackkal végezhető gyakorlatok sora nem merül ki a karhajlításban és a kalapács bicepsz gyakorlatban. Végezhetsz akár goblin guggolást, oldalemelést, vállból nyomást vagy tárogatást is a rögtönzött „súlyzóval”.

Felhúzás utazótáskával

Valószínűleg nem lesz szükségünk a közeljövőben utazótáskáinkra a vakációhoz, a porosodástól azonban megóvhatjuk őket. Fürdőruhád, fényképezőgéped és egyéb utazó tárgyaid helyett pakolj nehéz könyveket bőröndödbe. Sikeresen elkészítetted „fitnesz homokzsákod”, amellyel felhúzásokat, guggolások és akár kitöréseket is végezhetsz. Lehetőségeidnek kizárólag kreativitásod szabhat határt.

Guggolás a házi kedvenccel

Nem sérült meg egyetlen állat sem a forgatás során. Ez nem mondható el azonban azon személyek combfeszítő- és combhajlító izmáról, akik kellő mennyiségű ismétlést végeznek a videóban látható gyakorlatból.

A „social distancing” lehet, hogy távol tartja humán edzőpartnered, azonban a nappaliban végzett edzések során segítő tekintetével támogathat házi kedvenced. A videón látható gyakorlat végrehajtását jelentősen nehezebbé teszi, ha ebed csivava helyett bernáthegyi.

Tolódzkodás székekkel

Hiányzik a kedvenc tricepsz gyakorlatod, a tolódzkodás? Mindössze két székre van szükséged ahhoz, hogy akár otthon is végre tudd hajtani. Ötletes edzésgyakorlatokkal hatékonnyá és szórakoztatóvá teheted az otthoni edzéseket.

Konklúzió

Sokunknak átmenetileg le kell mondani az edzőtermi súlyzós edzésekről. Azonban fizikai aktivitásunk kellő kreativitással megőrizhetjük. Az otthon is végezhető saját testsúlyos gyakorlatok mellett a lakásban megtalálható tárgyak felhasználásával akár „súlyokkal” is terhelhetjük izomzatunk. A megszokottól eltérő külső kihívásra reagálj a megszokottól eltérő, kreatív ötletekkel, és őrizd meg fittséged!

Edzés

Hátizom-erősítő gyakorlatok: 4 otthon is végezhető mozdulat

Gyakori hiba a hátedzés elhanyagolása! Íme hogyan kerülhető el. Következzenek a valóban hatékony, otthon is végezhető hátizom-erősítő gyakorlatok!

Edzés

Hasizom gyakorlatok Jordan Morelloval | Hatékony edzés otthon

Íme, egy köredzés, mely a hasizom gyakorlatok segítségével előrelendíti céljaidat.

Isaac Syred
Író és szakértő
Isaac Syred profiljának megtekintése
Isaac márkaépítéssel foglalkozó kommunikációs gyakornok, aki mindenféle fitnesszel és sporttal kapcsolatos dologért rajong. Mindig is szenvedélye volt a labdarúgás, magas szinten játszott serdülőként, továbbá négy évig versenyszerűen kickboxolt. Az elmúlt években Isaac elszántan fejlesztette és erősítette magát az edzőteremben, egyaránt élvezi az edzések funkcionális és testépítő részét. Szilárd meggyőződése, hogy fontos egyensúlyban lenni, hétvégén pedig szereti barátaival tölteni szabadidejét.
myprotein