Édesburgonya… brownie? Leginkább egy sós ételben tudnád elképzelni, ugye? Ebben a brownie receptben viszont pont az édesburgonya az a titkos hozzávaló, amitől istenien édes és ragacsos lesz a süti, felesleges plusz zsiradékok nélkül. És hidd el, pont ugyanolyan íze van, mint az igazinak.
Ebből az édesburgonya brownie receptből készül a legpuhább, legragadósabb csokoládés brownie, amit valaha kóstoltál, és emellett még az izmaidat is ellátja a szükséges fehérjékkel.
Adag: 10 darab
Hozzávalók:
- 175 g édesburgonya
- 1 db tojás
- 1 db tojásfehérje
- 2 evőkanál organikus kakaópor*
- 75 g mogyoróvaj vagy mandulavaj*
- 2 evőkanál (30 g) méz
- 80 g görög joghurt
- 75 ml tej
- 12-15 csepp csokoládés ízesítőcsepp*
- 60 g teljes kiőrlésű liszt
- 3 adag Impact Whey Protein (csokoládé ízű)
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 1 maroknyi étcsokoládé darabka (opcionális)
*/angolnyelvű oldalunkon beszerezhető/
Elkészítés:
- Először szurkáld meg az édesburgonyát villával, majd süsd teljesen puhára 180°C-on 40 perc alatt. Hagyd kihűlni, majd hámozd meg a burgonyát.
- Amint kihűlt, tedd az édesburgonyát, a tojást, a tojásfehérjét, a mogyoróvajat, a mézet, a görög joghurtot és az ízesítőcseppet egy aprító- vagy turmixgépbe, és turmixold addig, amíg teljesen egyneművé válik. Öntsd a keveréket egy nagy tálba. Egy külön tálban keverd össze a lisztet a fehérjeporral és a sütőporral, majd öntsd a nedves hozzávalókhoz és óvatosan keverd össze.
- Végül add hozzá az étcsokoládé darabkákat, és öntsd a tésztát egy sütőpapírral bélelt négyzet alakú tepsibe.
- 180°C-os sütőben süsd készre 20-22 perc alatt.
- Hagyd hűlni a browniet kb. 30 percig, majd vágd fel kockákra és élvezd!
Ezek a browniek tényleg annyira puhák lesznek, hogy szinte elolvadnak a szádban. El sem hiszed majd, hogy édesburgonyából készültek.
Tápanyagtartalom (1 adagra):
Kalória: 195 kcal – Szénhidrát: 18 g – Fehérje: 12 g – Zsír: 8 g