Receptek

Fehérjében gazdag tiramisu

Ha Te is imádod a finom krémes olasz desszertet, de a diétád miatt szeretnéd egy kicsit a zsírokról a fehérjék felé mozdítani a makrók arányát, akkor ezt a receptet neked találtuk ki. A zsíros mascarpone helyett ugyanis egy fehérjés krémet készítettünk, plusz a cukros babapiskóta helyett is jó minőségű szénhidrátforrás került bele.

Hozzávalók (3 adaghoz):

Piskótához:

Krémhez:

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
  2. A tojást szétválasztjuk. A sárgáját összekeverjük az eritrittel, a zabliszttel és 0,5 dl vízzel. A fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a többi hozzávalóhoz keverjük anélkül, hogy összetörne. Sütőpapírral bélelt 20×20 cm-es tepsibe öntjük, majd az előmelegített sütőben 12 perc alatt készre sütjük.
  3. A krémhez aprítóba vagy tumixgépbe tesszük a túrót, 3 evőkanál kávét, a vaníliás kazein fehérjét és 15 csepp ízesítőcseppet, majd teljesen krémesre turmixoljuk.
  4. A maradék fekete kávét elkeverjük a tiramisu ízű fehérjével és 5 csepp ízesítőcseppel, majd ebbe áztatjuk a megsült és felkockázott piskótát.
  5. 3 üvegpohárba rétegezzük a tiramisut. Először egy réteg kávéba áztatott piskóta, majd egy adag fehérjés krém, végül megszórjuk cukrozatlan kakaóporral. Ezt a pohár tetejéig ismételjük.
  6. Fogyasztás előtt hűtőben 2-3 óráig pihentetjük, hogy megfelelően összeérjenek az ízek.


Gökler Krisztina

Gökler Krisztina

Fitnesz és egészséges életmód blogger és vlogger

Gökler Krisztinek hívnak, de Zabkásakirálynőként ismertek meg a közösségi médiában az egészséges életmóddal foglalkozó blogomnak köszönhetően. Legfőbb célomnak azt tekintem, hogy megmutassam az embereknek, hogy egy kis kreativitással mennyire színes és változatos is lehet az egészséges étkezés, és hogy kellő kitartással bárki megszeretheti a sportolást.