Receptek

Fehérjedús karácsonyi linzer recept

Karácsonykor nem kell nemet mondani a finom házi süteményekre, de ha szeretnénk ilyenkor is odafigyelni a megfelelő fehérjebevitelre, könnyedén belecsempészhetünk egy kis pluszt, akár a linzerbe is!

Hozzávalók (15 db-hoz):

Tésztához:

  • 150 g Instant Zab
  • 30 g Speculoos ízű Impact Whey Protein
  • 2 g sütőpor
  • 60 g eritrit
  • 10 csepp Vaníliás Ízesítő Csepp
  • 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 teáskanál fahéj
  • 30 g organikus kókuszolaj
  • 80 g natúr joghurt
  • 1 db tojás

Töltelékhez:

Fehérjedús Karácsonyi Linzer recept

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
  2. Összekeverjük először a tészta száraz hozzávalóit; a zablisztet, a fehérjeport, a sütőport, az eritritet, az ízesítőcseppet és a fűszereket, majd a kókuszolaj és a natúr joghurt hozzáadásával puha tésztává gyúrjuk.
  3. Lisztezett felületen nyújtófával 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, majd tetszés szerinti tésztaszúróval formázzuk. Ha szeretnénk, hogy kilátszódjon a linzerből a töltelék, minden második formának a közepét is lyukasszuk ki.
  4. A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd a felülre szánt, lyukas közepű linzereket vékonyan megkenjük a felvert tojással.
  5. Az előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük.
  6. A mogyoróvajas töltetékhez összekeverjük a mogyoróvajat a porral, és pár csepp víz hozzáadásával könnyen kenhető krémet készítünk.
  7. A bogyós gyümölcsöket összekeverjük a bcaa-val és az útifűmaghéjjal, majd alacsony fokozaton 1-2 percig mikrózzuk. A megolvadt gyümölcs az útifűnek köszönhetően lekvár állagúvá válik.
  8. Végül megtöltjük a kihűlt süteményeket a gyümölcsös és a mogyoróvajas töltelékkel.

Tápanyagtartalom (1 db linzerben):

Kalória: 85 kcal – Szénhidrát: 8,2 g – Zsír: 4,7 g – Fehérje: 3,8 g



Gökler Krisztina

Gökler Krisztina

Fitnesz és egészséges életmód blogger és vlogger

Gökler Krisztinek hívnak, de Zabkásakirálynőként ismertek meg a közösségi médiában az egészséges életmóddal foglalkozó blogomnak köszönhetően. Legfőbb célomnak azt tekintem, hogy megmutassam az embereknek, hogy egy kis kreativitással mennyire színes és változatos is lehet az egészséges étkezés, és hogy kellő kitartással bárki megszeretheti a sportolást.