Ugrás a fő tartalomra
Receptek

Fehérjedús karácsonyi linzer recept

Fehérjedús karácsonyi linzer recept
Gökler Krisztina
Szerkesztő, táplálkozási tanácsadó, blogger6 év Ago
Gökler Krisztina profiljának megtekintése

Karácsonykor nem kell nemet mondani a finom házi süteményekre, de ha szeretnénk ilyenkor is odafigyelni a megfelelő fehérjebevitelre, könnyedén belecsempészhetünk egy kis pluszt, akár a linzerbe is!

Hozzávalók (15 db-hoz):

Tésztához:Töltelékhez:

 

karácsonyi linzer

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
  2. Összekeverjük először a tészta száraz hozzávalóit; a zablisztet, a fehérjeport, a sütőport, az eritritet, az ízesítőcseppet és a fűszereket, majd a kókuszolaj és a natúr joghurt hozzáadásával puha tésztává gyúrjuk.
  3. Lisztezett felületen nyújtófával 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, majd tetszés szerinti tésztaszúróval formázzuk. Ha szeretnénk, hogy kilátszódjon a linzerből a töltelék, minden második formának a közepét is lyukasszuk ki.
  4. A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd a felülre szánt, lyukas közepű linzereket vékonyan megkenjük a felvert tojással.
  5. Az előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük.
  6. A mogyoróvajas töltetékhez összekeverjük a mogyoróvajat a porral, és pár csepp víz hozzáadásával könnyen kenhető krémet készítünk.
  7. A bogyós gyümölcsöket összekeverjük a bcaa-val és az útifűmaghéjjal, majd alacsony fokozaton 1-2 percig mikrózzuk. A megolvadt gyümölcs az útifűnek köszönhetően lekvár állagúvá válik.
  8. Végül megtöltjük a kihűlt süteményeket a gyümölcsös és a mogyoróvajas töltelékkel.

Tápanyagtartalom (1 db linzerben):

Kalória: 85 kcal - Szénhidrát: 8,2 g - Zsír: 4,7 g - Fehérje: 3,8 g

 

Gökler Krisztina
Szerkesztő, táplálkozási tanácsadó, blogger
Gökler Krisztina profiljának megtekintése
Gökler Krisztina táplálkozási tanácsadó és fitness/életmód blogger, vloggert korábban Zabkásakirálynőként ismerhettétek meg a közösségi médiában az egészséges életmóddal oldalainak köszönhetően. Legfőbb célja, hogy megmutassa mindenkinek, hogy egy kis kreativitással mennyire színes és változatos is lehet az egészséges étkezés, és hogy kellő kitartással bárki megszeretheti a sportolást. Megtalálod Instagram-on is: https://www.instagram.com/krisztigokler/
myprotein