Karácsonykor nem kell nemet mondani a finom házi süteményekre, de ha szeretnénk ilyenkor is odafigyelni a megfelelő fehérjebevitelre, könnyedén belecsempészhetünk egy kis pluszt, akár a linzerbe is!
Hozzávalók (15 db-hoz):
Tésztához:
- 150 g Instant Zab
- 30 g Speculoos ízű Impact Whey Protein
- 2 g sütőpor
- 60 g eritrit
- 10 csepp Vaníliás FlavDrops ízesítőcsepp
- 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 1 teáskanál fahéj
- 30 g organikus kókuszolaj
- 80 g natúr joghurt
- 1 db tojás
Töltelékhez:
- 10 g Mogyoróvaj Por
- 30 g Mogyoróvaj
- 50 g bogyós gyümölcs
- 2 g útifű maghéj
- 5 g Erdei gyümölcs bomba ízű BCAA
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
- Összekeverjük először a tészta száraz hozzávalóit; a zablisztet, a fehérjeport, a sütőport, az eritritet, az ízesítőcseppet és a fűszereket, majd a kókuszolaj és a natúr joghurt hozzáadásával puha tésztává gyúrjuk.
- Lisztezett felületen nyújtófával 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, majd tetszés szerinti tésztaszúróval formázzuk. Ha szeretnénk, hogy kilátszódjon a linzerből a töltelék, minden második formának a közepét is lyukasszuk ki.
- A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd a felülre szánt, lyukas közepű linzereket vékonyan megkenjük a felvert tojással.
- Az előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük.
- A mogyoróvajas töltetékhez összekeverjük a mogyoróvajat a porral, és pár csepp víz hozzáadásával könnyen kenhető krémet készítünk.
- A bogyós gyümölcsöket összekeverjük a bcaa-val és az útifűmaghéjjal, majd alacsony fokozaton 1-2 percig mikrózzuk. A megolvadt gyümölcs az útifűnek köszönhetően lekvár állagúvá válik.
- Végül megtöltjük a kihűlt süteményeket a gyümölcsös és a mogyoróvajas töltelékkel.
Tápanyagtartalom (1 db linzerben):
Kalória: 85 kcal – Szénhidrát: 8,2 g – Zsír: 4,7 g – Fehérje: 3,8 g