Ugrás a fő tartalomra
Receptek

Fehérjés oreo cupcake recept

Fehérjés oreo cupcake recept
Gökler Krisztina
Szerkesztő, táplálkozási tanácsadó, blogger6 év Ago
Gökler Krisztina profiljának megtekintése

Az egyik legújabb fehérjés ropogtatnivalónk nem csak önmagában, de egy finom diétás sütemény hozzávalójaként is tökéletesen megállja helyét.

Hozzávalók (4 db-hoz):

FehérjésOreoCupcake

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
  2. Először összekeverjük a tészta száraz hozzávalóit; a zablisztet, a sütőport, a kakaóport és a fehérjét. Külön összekeverjük a tojást a pépesített banánnal, majd a száraz keverékhez adjuk. Végül fokozatosan annyi vizet öntünk hozzá, hogy kissé folyékony, krémes tésztát kapjunk.
  3. A tésztát 4 egyenlő részre osztva szilikon muffin formába kanalazzuk, majd az előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.
  4. Ezalatt összeállítjuk a cupcake krémjét. A zsírszegény túrót ízesítőcseppel édesítjük, majd belemorzsolunk egy darab protein töltött kekszet és alaposan elkeverjük. Habzsákba töltjük, majd hűtőben pihentetjük.
  5. Az elkészült muffinokat hűlni hagyjuk, majd már langyos állapotukban díszítjük őket a habzsákba töltött krémmel. Végül négy felé vágjuk a maradék töltött kekszet és ezzel „koronázzuk meg” süteményeinket.

Tápanyagérték (1 db-ban):

Kalória: 203 kcal Szénhidrát: 16g Fehérje: 16g Zsír: 7g

Gökler Krisztina
Szerkesztő, táplálkozási tanácsadó, blogger
Gökler Krisztina profiljának megtekintése
Gökler Krisztina táplálkozási tanácsadó és fitness/életmód blogger, vloggert korábban Zabkásakirálynőként ismerhettétek meg a közösségi médiában az egészséges életmóddal oldalainak köszönhetően. Legfőbb célja, hogy megmutassa mindenkinek, hogy egy kis kreativitással mennyire színes és változatos is lehet az egészséges étkezés, és hogy kellő kitartással bárki megszeretheti a sportolást. Megtalálod Instagram-on is: https://www.instagram.com/krisztigokler/
myprotein