Az egyik legújabb fehérjés ropogtatnivalónk nem csak önmagában, de egy finom diétás sütemény hozzávalójaként is tökéletesen megállja helyét.
Hozzávalók (4 db-hoz):
- 50 g Instant Zab
- 2 g sütőpor
- 25 g Csokoládé ízű Impact Whey Protein
- 15 g Organikus Kakaópor (elérhető angol nyelvű oldalunkon)
- 1 db banán
- 1 db tojás
- 125 g sovány túrókrém
- 10 csepp Csokoládé ízű Ízesítőcsepp
- 2 db Protein Töltött Keksz
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
- Először összekeverjük a tészta száraz hozzávalóit; a zablisztet, a sütőport, a kakaóport és a fehérjét. Külön összekeverjük a tojást a pépesített banánnal, majd a száraz keverékhez adjuk. Végül fokozatosan annyi vizet öntünk hozzá, hogy kissé folyékony, krémes tésztát kapjunk.
- A tésztát 4 egyenlő részre osztva szilikon muffin formába kanalazzuk, majd az előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.
- Ezalatt összeállítjuk a cupcake krémjét. A zsírszegény túrót ízesítőcseppel édesítjük, majd belemorzsolunk egy darab protein töltött kekszet és alaposan elkeverjük. Habzsákba töltjük, majd hűtőben pihentetjük.
- Az elkészült muffinokat hűlni hagyjuk, majd már langyos állapotukban díszítjük őket a habzsákba töltött krémmel. Végül négy felé vágjuk a maradék töltött kekszet és ezzel „koronázzuk meg” süteményeinket.
Tápanyagérték (1 db-ban):
Kalória: 203 kcal
Szénhidrát: 16g
Fehérje: 16g
Zsír: 7g