Receptek

Mákos guba gombóc | Egy mákos finomság találkozása a fehérjével

Szerző: Bereczky Tamás

Szereted a mákos finomságokat? Nem vagy egyedül! Próbáld ki azonban ezúttal egy kicsit újragondolva és fehérjével megspékelve! Ezzel a pofonegyszerű mákos guba gombóc recepttel tuti sikered lesz, és még a fehérje által nyújtott előnyökből is részesülhetsz.

Hozzávalók

  • 500g laktózmentes túró⁣⁣
  • 100g apró szemű zabpehely (igény szerint gluténmentes is lehet)⁣⁣
  • 150g darált mák⁣⁣
  • 30g Impact Whey Protein (vaníliás vagy fehér csokoládés)
  • 4 tojás ⁣⁣
  • 1 citrom reszelt héja⁣⁣
  • 3 evőkanál édesítő⁣⁣

Tetejére:

Elkészítés

  1. Mindent összegyúrunk, és fél órára hűtőbe rakjuk. ⁣⁣
  2. Addig vizet rakunk fel főni, és jól kikeverjük a kókuszkrémünket. ⁣⁣
  3. A megpuhult masszánkból vizes kézzel gombócokat gyúrunk, és a lobogó vízbe rakjuk őket.  Gyorsan megfőnek (kb. 1 perc), ha már a víz tetején lebegnek nyugodtan kivehetjük őket.
  4. Kókuszkrém és ízlés szerinti fehérje kerülhet a kész gombócok tetejére.

 



Bereczky Tamás

Bereczky Tamás

Író és szakértő

Tamás nemrég szerezte meg a cukrász képesítést, amit arra szeretne majd a közeljövőben felhasználni, hogy kimondottan sportolóknak készíthessen a saját kis helyén proteindús és egészséges desszerteket. Addig is újabb és újabb finomságokat tervez és gondol újra.

Napi szinten megtalálható az edzőteremben, szereti önmagát fejleszteni és a határait feszegetni. Ez igaz a sportban, de a sütésben is egyaránt. 

A mottója a következő: "Azt mondják, az élet nem habos torta. De a kezemben valahogy mégis mindig van egy szelet."

Ha érdekelnek Tamás ötletei és alkotásai, kövesd Instagramon!


Nézd meg legújabb akcióinkat! Vásárlás