Ugrás a fő tartalomra
Receptek

Matcha fehérjés palacsintatorony

Matcha fehérjés palacsintatorony
Gökler Krisztina
Szerkesztő, táplálkozási tanácsadó, blogger6 év Ago
Gökler Krisztina profiljának megtekintése

Most már nem csak a hagyományos ízekben, de a japánok kedvenc zöld teájának, a matchának az íz világában is megsüthetjük kedvenc fehérjés palacsintáinkat.

Hozzávalók (1 adaghoz):

Matcha Pancake tower

Elkészítés:

  1. A pancake mixet csomómentesre keverjük a vízzel. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a palacsintatésztához keverjük anélkül, hogy összetörnénk.
  2. Kókuszolajjal vékonyan megkent palacsintasütő serpenyőt felhevítünk, majd egy-egy evőkanálnyi adagokból 7-8 centis mini palacsintákat formázunk és mindkét oldalukat világosbarnára sütjük.
  3. Az elkészült palacsintákat toronyban egymásra halmozzuk. A túrót krémesre keverjük a joghurttal és a fehérjeporral, majd a palacsinta tetejére kanalazzuk.
  4. A mogyoróvaj port néhány csepp vízzel krémesítjük, majd a túrókrémre csorgatjuk. Végül banánkarikákkal és fehérjés csokis falatkákkal díszítjük a palacsintatornyot.

Tápanyagérték:

Kalória: 522 kcal - Szénhidrát: 27 g - Fehérje: 63 g - Zsír: 17 g

Gökler Krisztina
Szerkesztő, táplálkozási tanácsadó, blogger
Gökler Krisztina profiljának megtekintése
Gökler Krisztina táplálkozási tanácsadó és fitness/életmód blogger, vloggert korábban Zabkásakirálynőként ismerhettétek meg a közösségi médiában az egészséges életmóddal oldalainak köszönhetően. Legfőbb célja, hogy megmutassa mindenkinek, hogy egy kis kreativitással mennyire színes és változatos is lehet az egészséges étkezés, és hogy kellő kitartással bárki megszeretheti a sportolást. Megtalálod Instagram-on is: https://www.instagram.com/krisztigokler/
myprotein