Ugrás a fő tartalomra
Receptek

Mogyoróvajas keksz Valentin napra

Mogyoróvajas keksz Valentin napra
Gökler Krisztina
Szerkesztő, táplálkozási tanácsadó, blogger6 év Ago
Gökler Krisztina profiljának megtekintése

A Valentin nap tökéletes alkalom egy kis sütögetésre, de ezt a mogyoróvajas cukormentes finomságot bármikor rövid idő alatt elkészíthetjük, ha egy kis nassolásra vágyunk.

Hozzávalók (12 db-hoz)

Valentin napi mogyoróvajas keksz

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.

A zablisztet összekeverjük a sütőporral és az eritrittel. Külön összekeverjük a mogyoróvajat a tojással és az ízesítőcseppekkel, majd a két keveréket egyneművé gyúrjuk. Liszttel megszórt nyújtódeszkán 4-5 mm vastagságúra nyújtjuk, majd szív alakú kiszúróval formára vágjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd 10 perc alatt ropogósra sütjük az előmelegített sütőben.

A kakaógombokat összekeverjük a kókuszolajjal, ízesítőcseppet csepegtetünk hozzá, majd mikróban vagy vízgőz felett felolvasztjuk teljesen folyékonnyá. Egy ecset segítségével bekenjük a szív alakú mogyoróvajas kekszek felét csokoládéval, majd hűvös helyen száradni hagyjuk.

Tápanyagtartalom (1 db-ban):

Kalória: 86 kcal - Szénhidrát: 5,1 g - Zsír: 5,5 g - Fehérje: 3,5 g

Gökler Krisztina
Szerkesztő, táplálkozási tanácsadó, blogger
Gökler Krisztina profiljának megtekintése
Gökler Krisztina táplálkozási tanácsadó és fitness/életmód blogger, vloggert korábban Zabkásakirálynőként ismerhettétek meg a közösségi médiában az egészséges életmóddal oldalainak köszönhetően. Legfőbb célja, hogy megmutassa mindenkinek, hogy egy kis kreativitással mennyire színes és változatos is lehet az egészséges étkezés, és hogy kellő kitartással bárki megszeretheti a sportolást. Megtalálod Instagram-on is: https://www.instagram.com/krisztigokler/
myprotein