Ugrás a fő tartalomra
Edzés

Belső comb edzés a vékony lábakért: mítosz vagy valóság?

Belső comb edzés a vékony lábakért: mítosz vagy valóság?
Emily Wilcock
Író és szakértő1 év Ago
Emily Wilcock profiljának megtekintése
Lucy Davis, a Myprotein támogatott sportolója egy nagyon tehetséges nő. Folyamatosan új kihívások elé állítja magát, új sportokat próbál ki és feszegeti saját határait. Lucy a testére és az erejére támaszkodik, hogy magas szinten teljesítsen, legyen szó akár versenyúszásról, ultramaraton futásról, erőedzésről vagy erőemelésről. Szereti a testét, a funkcionalitásáért éppúgy, mint a kinézetéért. Ám nem volt ez mindig így. A belső comb edzés sokak szerint segíthet a thigh gap, vagyis a belső combok közötti rés szélesítésben. De vajon létezik helyi zsírégetés? Cikkünkben erre keressük a választ Lucy segítségével.

Harc a testképpel: thigh gap, avagy a rés a belső comb között

Lucy versenyúszóként nőtt fel és idővel új mozgásformákat keresett. Itt jött a képbe a fitnesz. A közösségi média felületeken látta, ahogy lányok edzenek és súlyokat emelnek azért, hogy a testük egy bizonyos módon nézzen ki. Volt egy visszatérő dolog, ami kifejezetten kitűnt ezeknél a fitnesz influenszereknél és modelleknél – mindegyiküknek volt rés a belső comb közötti részen, amit gyakran az angol “thigh gap” kifejezéssel neveznek.Könnyű másokhoz hasonlítgatni magad az interneten és annyira megragadni más testi jellemzőinél, hogy aztán addig nem is leszel boldog, amíg te magad el nem éred ugyanazt. Pontosan ez volt a thigh gap Lucy számára. Belső comb edzéseket végzett, bízva abban, hogy az majd a szükséges helyen csökkenti a zsírt és végre elérheti a vágyott külsőt.

Belső comb edzés a vékony lábakért?

Semmilyen edzéstől nem lesz rés a belső combok között. A csípőszélesség az, ami meghatározza, hogy a lábak milyen távolságra vannak egymáshoz képest. Az emberi csontozatot megvizsgálva látható, hogy a csípő a test közepén foglal helyet. A csípőcsontba csatlakoznak a combcsontok. Világos tehát, hogy ha szélesebb a csípő, a lábak is távolabb lesznek egymástól, így nagyobb a valószínűsége a belső comb közötti résnek.Egy combedzés hogyan is tolhatná távolabb a combokat egymástól? Az edzés izmot épít, tehát a combok épphogy nagyobbak lesznek. Így a sokak által vágyott thigh gap nem érhető el a belső comb edzés segítségével.Fontos megjegyezni, hogy a helyi zsírégetés nem lehetséges. Más szavakkal, a csökkenteni kívánt testrész edzésével nem lehet lokálisan megszabadulni a zsírtól.Sokan esnek abba a csapdába, hogy próbálnak úgy kinézni, mint mások, akiket online látnak. Ez negatív hatást gyakorolhat az adott személy életére. Ha nem egy bizonyos módon néznek ki, nem fognak bizonyos dolgokat hordani, nem mennek bizonyos helyekre, és nem esznek meg bizonyos ételeket. Ez az egészségtelen testkép-megrögződés pedig átveheti felettük az irányítást.Lucy a kezébe vette a dolgokat. Annak ellenére, hogy nem akart rövidnadrágot viselni, mivel nem volt rés a belső comb részén, egy nap úgy döntött, mégis shortot húz és úgy fog mozogni, ahogyan jól esik, nem pedig úgy, ahogyan attól kinézne.

Összefoglalás

A történet tanulsága: ne hajszold a lehetetlen testideálokat! Azért eddz, mert jól érzed magad tőle, ne azért, mert egy bizonyos módon akarsz kinézni. Ha akarod, ne félj felvenni a kiszemelt rövidnadrágot. Fogadd meg Lucy szavait: "gyönyörű vagy, erős vagy, csodálatos vagy".
Emily Wilcock
Író és szakértő
Emily Wilcock profiljának megtekintése
Emily a Birminghami Egyetemen tanul üzleti menedzsment-marketing szakon, jelenleg a gyakornoki évét tölti. Mind az írás, mind a fitnesz iránt érdeklődik, ezért örül, hogy most a kettőt kombinálhatja. Szeret időt tölteni a barátaival, az edzőteremben és azon kívül is.
myprotein