Ugrás a fő tartalomra
Edzés

Edzés terhesen | Fontos, hogy kerüld az alábbi dolgokat

Edzés terhesen | Fontos, hogy kerüld az alábbi dolgokat
Emily Wilcock
Író és szakértő2 év Ago
Emily Wilcock profiljának megtekintése

A terhesség alatti edzés nehéz lehet. Bár a várandós kismamáktól nem várható el, hogy lemondjanak az aktív életmódról, van néhány gyakorlat, amelyet jobb elkerülni.

Szerencsére Sim és Kay személyi edzők segítik a kismamákat, és végigvezetik őket a várandósság alatti edzés mikéntjén. Ők mindketten elvégezték a szülés előtti és utáni edzés képzést, valamint maguk is várandósak, így ezen a téren abszolút képben vannak.

Mint mindig, most is ajánlott egyeztetni a szülész-nőgyógyász orvosoddal vagy szülésznőddel, hogy engedélyt kapj a várandósság alatti edzés bármilyen formájának folytatására.

Hacsak orvos nem tanácsolja az ellenkezőjét, akkor a terhesség alatt nyugodtan sportolhatsz. Ennek ellenére jobb, ha nagyjából ugyanazt az edzésprogramot folytatod, mint amit a terhesség előtt. Ha például a terhesség előtt nem jártál spinning órákra, akkor valószínűleg nem most a legalkalmasabb elkezdeni.

Ha a terhesség előtt nem edzettél, de szeretnéd elkezdeni, akkor nyugodtan megteheted, de előbb kérj ennek kapcsán tanácsot!

Néhány gyakorlat, amit kerülni kell

Ne eddz hanyatt fekve!

Azaz ne végezz semmilyen gyakorlatot hanyatt fekve! Ez ugyanis elnyomhatja a vénát, amely oxigént szállít a babához.

Kerüld az erőltetett kilégzést csukott szájjal!

Ez egy nehezebb súlyemelés közben gyakori. Az ilyen módon történő erőlködést kerülni kell, mert ez nyomást gyakorol a hasi területre, és növelheti a vérnyomást.

Módosítsd a kalóriabeviteled!

Figyelj rá, hogy mennyi kalóriát égetsz el az edzéssel, és gondoskodj arról, hogy továbbra is bőségesen étkezz, figyelembe véve a baba igényeit. Az edzés során és a három trimeszter alatt is növeld a kalóriafogyasztásodat!

Egyéb megfontolandó tanácsok

  • Kerüld a hőségben végzett edzéseket!
  • Kerüld a kontakt sportokat (pl. futball, rögbi és harcművészetek)!

Tanulság

Ne feledd, a terhesség idején végzett testmozgás legyen szórakoztató és élvezetes! A várandósság egy hihetetlenül különleges időszak az életedben, ezért ne érezd magadon a nyomást, hogy meg kell csinálnod valamit, ha ezt nem akarod! Tedd azt, amitől jól érzed magad, és ragadj meg minden lehetőséget, hogy a növekvő babáddal kapcsolódj - ez a legfontosabb.

Edzés

Edzés terhesen | Jelentős előnyökkel jár a kismama és a baba számára is

Gyakori tévhit, hogy az edzés terhesen veszélyes és nem ajánlott. Valójában neked és a babának is jobb, ha a várandósság alatt is aktív maradsz.

Edzés

Myprotein kismama ruházat | Kényelem anyukának és babának a MP Mama ruháiban

A Myprotein ruhatervezői létrehoztak egy kismama kollekciót, amiben a leendő anyukák is kényelmesen és stílusosan edzhetnek. Ez a MP Mama.

 

Emily Wilcock
Író és szakértő
Emily Wilcock profiljának megtekintése
Emily a Birminghami Egyetemen tanul üzleti menedzsment-marketing szakon, jelenleg a gyakornoki évét tölti. Mind az írás, mind a fitnesz iránt érdeklődik, ezért örül, hogy most a kettőt kombinálhatja. Szeret időt tölteni a barátaival, az edzőteremben és azon kívül is.
myprotein