Ugrás a fő tartalomra
Edzés

Hasizom gyakorlatok Jordan Morelloval | Hatékony edzés otthon

Hasizom gyakorlatok Jordan Morelloval | Hatékony edzés otthon
MyproteinHU
Író és szakértő4 év Ago
MyproteinHU profiljának megtekintése
Fordította: Fazekas Dániel

Mindannyian szeretnénk jól kinézni, nemde? A kockahas iránti vágy toronymagasan vezeti a listát, amivel rendelkezni szeretnénk. Elég csak megkérdeznünk Jordan Morellot. A több mint 10 év tapasztalattal rendelkező személyi- és online fitneszedző is ezt állapította meg az évek során.

Viszont a kockahas titka jócskán túlmutat a nap mint nap elvégzett végtelen mennyiségű felülésen. Ez olyan, mint a szobrászat… egy kis módosításhoz is komoly munka szükséges. És nem csak az edzőteremben… sőt a válasz közelebb lesz az otthonodhoz, mint gondolnád.

A kockahas a konyhában készül

Ezt már mindannyian hallottuk. De mit is jelent valójában? Nos az igazság az, hogy mindenkinek kockás a hasa, de akármennyire is rendelkezünk edzett hasizmokkal, a zsírréteg teljesen el tudja azokat fedni. Jordan a táplálkozás minőségét és az étrend fontosságát hirdeti, és nem győzi hangsúlyozni, hogy mennyire elengedhetetlen ez valójában.

„Néhányan azt gondolják, hogy edzéssel tudják kompenzálni a rossz étkezést, de ez sosem fog megtörténni!”
hasizom edzés

Jordan azt vallja, az emberek a legtöbb hibát a táplálkozásuk során vétik. Edzhetünk annyit, amennyit csak akarunk, ha az étrendünk kivetni valót hagy maga után, akkor a kívánt eredményt sem fogjuk viszontlátni.

„Ha feszesebb hasizmokat szeretnénk, vagy a laposabb has a cél, muszáj egészséges ételekből megvalósítanunk a kalóriadeficites táplálkozást.”

Függetlenül attól, hogy a kőkemény kockákra, vagy a karcsúbb deréktájra vágyunk, az alapelvek hasonlóak. Az étrend ugyanolyan hozzáállást követel, mint az edzés. Ha Jordan 237 ezer követőtáborába tartozunk, akkor mi tudjuk, hogy nem csak a levegőbe beszél.

Otthoni edzés

Jordan Instagram profilját görgetve hamar rájöhetünk, hogy imád otthon edzeni. Mindannyian látjuk, hogy az otthoni edzés egyre nagyobb népszerűségnek örvend, új korszakot indítva így az online fitnesz világában.

„Szeretek otthon edzeni, mert remek módja annak, hogy úgy maradjunk aktívak, fittek és egészségesek, hogy el se hagyjuk a saját otthonunkat! Ezt bárki tudja csinálni!”

Most nem azt mondjuk, hogy ne járj többet konditerembe – sőt, ezt egyáltalán nem ajánljuk! Az alapgyakorlatok, mint a guggolás és felhúzás a testünk egészét erősíti. Továbbá lehetőségünk nyílik a hasizmainkat izolált gyakorlatokkal megedzenünk, amik főleg akkor jelentőségteljesek, ha igyekszünk még definiáltabb formát elérni.

„Heti 1-2 alkalommal edzem hasra”

A hasizmok ugyanolyanok, mint a többi izom a testünkben. Úgyhogy az, ha minden nap órákon keresztül csináljuk a végtelen mennyiségű hasprést, értelmetlennek bizonyul. Ha viszont most kicsit magunkra ismertünk, akkor itt az idő, hogy kipróbáljuk Jordan otthoni köredzését.

Jordan Morello köredzése | Gyors & egyszerű hasizom gyakorlatok

Ez a gyors és hatékony köredzés olyan gyakorlatokat kombinál, amitől garantált az égető érzés az izmainkban. Próbáljunk 4 kört csinálni gyakorlatonként 20 ismétléssel. Hajrá!

Hasizom gyakorlatok részletesen

Módosított V-felülés

  1. Feküdjünk a földre a karjainkkal a testünk mellett, a lábaink pedig nyújtott helyzetben, enyhén megemelt lábfejekkel!
  2. Hátunkat végig egyenesen tartva üljünk fel lassan, koncentráltan, az alsóhátunkat elemelve a talajtól, miközben a térdünket a mellkasunkhoz húzzuk!

Felülés fordulással

  1. Feküdjünk a hátunkra enyhén hajlított térdekkel! A lábfejünk legyen a talajon, a kezünk pedig lazán a halántékainkon!
  2. Emeljük a törzsünket, azaz üljünk fel, közben forduljunk jobbra, amíg a bal könyökünk nem érinti a jobb térdünket!
  3. Térjünk vissza a kezdőpozícióba, majd ismételjük meg a másik oldalunkkal is!

Hasprés lábujjérintéssel

  1. Feküdjünk a hátunkra, és tárjuk szét a karjainkat magunk mellett fölfelé, amíg az a fejünk vonalát el nem hagyja! A lábunkat nyújtsuk a magasba!
  2. A fejünket és a vállainkat a talajtól elemelve érintsük meg a lábujjainkat az ujjainkkal!
  3. Enyhén megemelve a medencénket, a lábujjaink is az ujjaink felé veszik az irányt.

Biciklis hasprés

  1. Kezdésképp feküdjünk a hátunkra, a derekunkat a talajnak nyomva, a fejünket és a vállainkat pedig enyhén megemelve!
  2. A kezünkkel érintsük meg a fejünket oldalt, és emeljük meg az egyik lábunkat teljesen kinyújtva!
  3. Emeljük meg a másik lábunkat is, de azt húzzuk a mellkasunk felé! Ahogy húzzuk, forduljunk a törzsünkkel, így az ellentétes könyökünkkel célba tudjuk venni a felhúzott térdünket.
  4. Engedjük vissza a lábunkat és a karunkat egyszerre, miközben a két ellentétes tagunkkal letükrözzük az ismétlést!

Ellentétes lábujjérintés

  1. Feküdjünk a hátunkra kinyújtott karokkal a fejünk mellett!
  2. Emeljük fel a bal lábunkat és a jobb karunkat egyidejűleg, keresztezve a testünk felett őket, hogy ujjainkkal megérinthessük a lábujjainkat!
  3. Engedjük vissza a jobb karunkat és a bal lábunkat, és ismételjük meg az ellentétes oldalunkkal is!

Jegyezzük meg!

Az erősebb törzsizmokhoz nem kell órákat töltenünk a konditeremben. Nagyon sok ember alábecsüli az otthoni edzés erejét, mivel a gyakorlatokhoz nem feltétlenül szükségesek eszközök.

Ha a fő célunk a kockás has, akkor többre lesz szükségünk, mint a megfelelő gyakorlatok. Ne feledjük: a gyenge étkezési szokásokat nem tudjuk kompenzálni edzéssel. Ha szeretnénk előhívni azokat a kockákat, a konyhában kell keresnünk a megoldást. A testzsír csökkentésével tudjuk feszesebbé varázsolni hasunkat, és eközben már fókuszálhatunk a hasizmaink célzott edzésére is, hiszen csak ezek után lehet szépen kidolgozott kockás hasunk.

 

MyproteinHU
Író és szakértő
MyproteinHU profiljának megtekintése
myprotein