Ugrás a fő tartalomra
Edzés

Így égess el 100 kalóriát akár kevesebb, mint 30 perc alatt!

Így égess el 100 kalóriát akár kevesebb, mint 30 perc alatt!
Lauren Dawes
Író és szakértő3 év Ago
Lauren Dawes profiljának megtekintése

Néha nem fér bele az idődbe, hogy egy teljes edzéssorozatot végig csinálj? Nincs ezzel semmi baj!

Számos más dolog van, ami aktívan tarthat, miközben vagy miután a már eltervezett tevékenységeket végzed. Minden apróság számít, nemde?

Íme, 10 egyszerű mód, hogy 100 kalóriát égess akár kevesebb, mint 30 perc alatt.

1. Porszívózás

Megvalósul a mondás: két legyet ütni egy csapással. Rádobbant a szíved a takarításra?

Hacsak nem tartozol azon kivételes emberek közé, akik csodával határos módon még sosem végeztek házimunkát, bizonyára tisztában vagy már a ténnyel, hogy a porszívózás képes felérni egy edzéssel. Különösen, ha bútorokat is arrébb kell közben tenni.

Porszívózás

2. Fűnyírás

Ha szerencsés vagy, és egy önjáró fűnyíró birtokosa vagy, úgy ez nem vonatkozik rád. Mi ugyanis a jó, öreg tologatós fűnyíróra gondolunk

Az udvar rendbetétele kiváló módja annak, hogy kalóriát égess anélkül, hogy sokat kelljen rajta törnöd a fejed. És még a szabad levegőn is lehetsz!

Fűnyírás

3. Séta

Eléggé magától értetődő, igaz? De gondolj csak bele, hányszor ültél az autóba úgy, hogy csak néhány saroknyira mentél?

Ha legközelebb tejért indulnál boltba, vagy olyasvalamiért, ami épp az esti sütéshez kellene, menj inkább gyalog! Hagyd a kulcsot most a helyén!

Ahhoz, hogy útra kelj, szükséged van egy (úti)célra is. Ez lehet akár annyi is, hogy a lakónegyedben teszel egy kört, hogy elősegítsd a vacsora emésztését.

séta

4. Ruhavásárlás

Ehhez aztán nem kell győzködni, igaz?

Ha jobban belegondolsz, nem olyan meglepő viszont. Hát persze, hogy kalóriát égetünk vásárlás közben! Kutatni a vállfák között, felpróbálgatni a ruhákat…. ez mind-mind energia.

Arról nem is beszélve, hogy még a saját magaddal történő vita is energiába kerül: Vegyél vagy ne vegyél egy újabb sportcipőt?

 

Ruhavásárlás

5. Autómosás

Ha te magad mosod otthon az autót szivaccsal és mosószerrel, azzal nemcsak pénzt spórolsz, de még kalóriát is égetsz!

Felejtsd el a jógát! Az igazi hajlékonyság próba az, hogy megpróbáld a kocsiülések közti réseket is kiporszívózni!

Autómosás

6. Kertészkedés

Gazolás, locsolás, és a homlokodról törölgetni az izzadtságot. Igen, ez mind-mind nagyon fárasztó. Ha van kerted, fura munkákat találhatsz, és ezek igencsak sok fizikai erőt igényelnek. Ha lehajolsz, és virágos ládákat mozgatsz odébb, azzal seperc alatt elégethetsz 100 kalóriát.

A kertednek épp gondos ápolásra van szüksége? Húzd ki azokat a szemtelen gazokat, vagy vágd le a sövényt, ezzel a tevékenységgel is kalóriát égetsz.

Kertészkedés

7. Bútorok átrendezése

Fel akarsz állni a fotelből? A legjobb mód, ha arrébb is tolod. A bútorok mozgatása az egyik olyan tevékenység, amely során végre tényleg hasznosak az elemelések és guggolások. És emellett még a nappalid is szebb lesz!

Olvass utána a feng shui-nak, és frissítsd fel a lakásodat! A kalóriák meg csak úgy égnek majd közben!

Bútorok átrendezése

8. Játék a kutyával

A kutyák szívesen kergetőznek vagy hozzák vissza a labdát. Ebben te is részt vehetsz. Ha elviszed a szokásos sétákra, azzal nemcsak a kapcsolat erősödik köztetek, de úgy is mozogsz, hogy észre sem veszed.

Nincs kutyád? Fogócskázz egyet a pároddal a ház körül!

Játék a kutyával

9. Tánc

Táncolj úgy, mint a videókban! Rengeteg tutorial videó található az interneten, ahol a legmenőbb mozdulatokat is megtanulhatod, és mindez felér egy edzéssel. Irány a Youtube!

Ha ezek a videók nem jönnek be, akkor táncolj akár az ágyon vagy a lakásban bárhol! A lényeg, hogy élvezd, mert annál több kalóriát égetsz!

Ha ráadásul videóra veszed, még a barátaidnak is megmutathatod.

Tánc

10. Játék a gyerekekkel

Emlékszel, gyerekként mennyit futkároztál a játszótéren? Frissítsd fel ezeket a játékokat a gyerekeiddel! Fogócskázás, számháború vagy frizbi a parkban. Fuss és élvezd közben az együtt töltött időt. Nincs is jobb mód a mozgásra!

Ráadásul ez nagyszerű mód arra, hogy közösen gyűjtsetek emlékeket. Így ez nem is megerőltető, inkább móka.

Játék a gyerekekkel

 

Konklúzió

Nem muszáj edzőteremben lenned ahhoz, hogy kalóriát égess. Ne legyen lelkiismeret-furdalásod amiatt, hogy nem végzel épp egy kemény edzést, hiszen számos más lehetőséged van, hogy átmozgasd magad.

Lauren Dawes
Író és szakértő
Lauren Dawes profiljának megtekintése

Lauren Angol irodalom szakon végzett. Mindig is szerette az úszást, az elmúlt években fedezte fel a súlyzós edzésben rejlő lehetőségeket és sokat szeretne fejlődni még a heti hot jóga óriáin is.

Hétvégén szeret főzni és szívesen kipróbál új recepteket lakótársaival - különösen azért, hogy le tudja magáról rázni a berögzött egyetemista szokásokat, hogy gyorsan elkészíthető, túlélő tésztákon él. Ezen felül határozottan hiszi, hogy fontos megtalálni az egyensúlyt az edzőterem és a szórakozás között.

Tapasztalatáról megtudhatsz többet itt.

myprotein