Ugrás a fő tartalomra
Edzés

5 Motiváció & jutalmazás edzés során, hogy elérd fitnesz céljaidat

5 Motiváció & jutalmazás edzés során, hogy elérd fitnesz céljaidat
MyproteinHU
Író és szakértő6 év Ago
MyproteinHU profiljának megtekintése

A jutalmak elengedhetetlen részei az edzettséghez vezető útnak. Motiválnak minket, és segítségükkel egy kemény edzésről is azt gondoljuk, hogy megéri a fáradtságot. Testünk elvégre edzés közben endorfint termel, az anyatermészet jól tudja tehát, hogy a jutalom fontos.

Sokszor az a jutalom, hogy egyéni rekordot döntesz valamiben, vagy látod magadon a fejlődést. De ha plusz löketre van szükséged, hogy elkezdj egy új edzéstervet vagy szintet ugorj valamiben, akkor a jutalmak bizony csodát tehetnek.

Sokan ételekhez nyúlnak, ha jutalmakról van szó. Egy kis édesség, néhány sör vagy egy teljes csalónap mind népszerűek, amennyiben szeretnéd magadat egy kicsit vállon veregetni. Természetesen nincs ezzel semmi baj, ha kiegyensúlyozott étrend és aktív életmód mellé iktatjuk be. De ha plusz fegyelemre van hozzá szükség, akkor lehet, hogy számodra kontraproduktív az ételeken alapuló jutalmazási rendszer.

Hogy segítsünk céljaidat elérni és extra jutalmakat aratni, íme, néhány kalóriamentes jutalom…

1. Jutalmazd magad új edzőruhákkal!

Ez különösen akkor számít nagy jutalomnak, ha fel-vagy leugrottál egy méretet hála a kemény munkának. Válassz valamit, amiben jól érzed magad és ami jól áll! Minden alkalommal, mikor tükörbe nézel, beleborzongsz majd, hogy kiérdemelted azt a remek új szerelést.

Nem kell nagy költekezésbe bocsátkoznod, ha úgy érzed, épp nem telik rá. Valami olcsó és vidám ruha viselése is elönt majd újra és újra elégedettséggel valahányszor hordod azt.

2. Edzésért pénzt!

Ha kinéztél valamit, ami kicsit anyagi kereteid felett van – például egy pár sportcipő vagy egy új telefon – tegyél félre rá pénz valahányszor edzel! Motivál a spórolásra is és arra is, hogy elmenj a konditerembe, így gyakorlatilag mindkettőért megjutalmazod magad. A sok kicsi hamarosan sokra megy mindkét tekintetben. Ha hajlamos vagy csalni, akkor bízd a malacperselyt egy barátra vagy családtagra!

3. Kényeztesd magad!

Lehet ez akár egy új frizura, egy pedikűr vagy masszás, egy kis kényeztetés bizony nagyon jót tehet. Amikor edzés közben az utolsó ismétléseknél már nagyon fájnak az izmaid, elképzelheted, milyen luxus dolgok várnak majd rád, így máris erőt merítesz a folytatáshoz.

Ha szűkös az anyagi kereted, bármikor megjutalmazhatod magad egy kényeztető hosszú fürdővel. Néhány gyertya, relaxációs zene…ez beválik.

4. Próbálj ki új játékokat!

Legyen szó akár egy új mobilalkalmazásról, egy videójátékról vagy barátokkal való társasjátékozásról, a játék igazán remek módja a kikapcsolódásnak. A versengést levezetheted, és elmerülhetsz valami egészen egyszerű tevékenységben egy időre. Frissítő lehet valamit csak azért tenni, hogy jól érezd magad.

Xbox kontroller myprotein

5. Végezz mókás edzést!

Oké, lehet, hogy edzést edzéssel jutalmazni nem hangzik úgy, mint jutalom. De itt arra gondolok, hogy csinálj valamit, ami csupán kedvtelés, olyat, ami független edzés terveidtől és céljaidtól. Lehet, hogy épp indul az edzőtermedben egy kezdőcsoport, amit szívesen kipróbálnál. Vagy elmehetsz a természetbe egy barátoddal egy kellemes kocogásra. Ez az edzés nem a kalóriaégetésről vagy az egyéni rekordok döntéséről szól. Csupán az endorfin áramlás és a jó időtöltés a cél.

MyproteinHU
Író és szakértő
MyproteinHU profiljának megtekintése
myprotein