Karfiolos-fokhagymás kenyér, amely legyőzi a rád törő sóvárgást. Sőt!
Belevágtál egy alacsony kalóriatartalmú étrendbe, de az életet el sem tudod képzelni a kedvenc fokhagymás kenyered nélkül? Próbáld ki akkor a karfiolos-fokhagymás kenyeret! Ez az alacsony kalória- és magas fehérjetartalmú, sajtos étel segít majd legyőzni a gyorsételek utáni vágyakozást. Sőt, mindezt anélkül, hogy bűntudat ébredne benned!
Adag: 10 szelet
Hozzávalók
- 1 fej karfiol
 - 2 nagy tojás
 - 2 gerezd fokhagyma (finomra vágva)
 - 1/2 tk. oregánó
 - 200g Magas fehérjetartalú sajt
 - 1 csipet só
 - 1 csipet őrölt feketebors
 - 1 marék petrezselyem
 
Elkészítés
- Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra, vagy hőkeveréses sütő esetén 200°C-ra! Szeleteljük fel a karfiolt, majd helyezzük a robotgépbe, és aprítsuk egészen addig, míg az állaga a rizsre nem hasonlít! Borítsuk egy mikrózható tálba, fedjük le folpackkal, és mikrózzuk magas fokozaton 5-6 percig!
 - Egy szűrő segítségével öntsük ki a felesleges vizet, majd helyezzük a karfiolt egy szűrőruhára (vagy textilpelenkára). Nyomkodjuk ki a maradék vizet, és helyezzük vissza a száraz karfiolt a keverőtálba!
 - Adjuk hozzá a tojásokat, fokhagymát, oregánót, 150 gr magas fehérjetartalmú sajtot, sót és borsot, és keverjük össze alaposan!
 - Béleljük ki a tepsit sütőpapírral, és alacsony kalóriatartalmú olajspray-jel fújjuk le! Helyezzük a tepsibe a karfiolos keveréket, és formáljuk meg belőle karfiolos-fokhagymás kenyerünket!
 - Süssük aranybarnára 20-25 perc alatt!
 - Szórjuk meg a maradék magas fehérjetartalmú sajttal és petrezselyemmel, és grillezük magas hőfokon 5 percig!
 
Makrók adagonként:
Kalória: 71kcal - Fehérje: 10g - Szénhidrát: 3g - Zsír: 2g
  MyproteinHU Író és szakértő