Ugrás a fő tartalomra
Receptek

15 perc alatt elkészíthető vegán cékla hamburger

15 perc alatt elkészíthető vegán cékla hamburger
Jennifer Blow
Író és szakértő4 év Ago
Jennifer Blow profiljának megtekintése
Fordította: Rózsa Zoltán15 perc alatt elkészíthető vegán cékla hamburger receptünk bizonyítékul szolgál arra, hogy egy növényi alapú étrend is lehet ízekben gazdag és kulinárisan izgalmas.

Gyorsan elkészíthető, izgalmas vegán receptet keresel? Ízletes vegán cékla hamburgerünk mindössze 15 perc alatt elkészíthető. Saját készítésű, növényi alapú hamburger öntetünkkel és vegán burgerünkkel könnyen lenyűgözheted barátaid és családtagjaid.

Receptünk pontos tápértékét a cikk végén megismerheted. További vegán receptekért látogasd meg blogunk recept oldalát!

vegán cékla hamburger

Hozzávalók

4 fő részéreA vegán hamburger pogácsa hozzávalói:
  • 1 darab kisméretű fehérhagyma
  • 2 fej fokhagyma
  • 150 gramm főtt cékla
  • 150 gramm főtt quinoa
  • 150 gramm teljes kiőrlésű kenyérmorzsa (egyszerűen elkészítheted saját kenyérmorzsád, egy szelet kétszersült összemorzsolásával)
  • 2-3 evőkanál BBQ szósz
  • 1 csipet só és bors
Egyéb hozzávalók:
  • 4 hamburger zsemle
  • 1 darab kisméretű fehérhagyma (vékony karikákra vágva)
  • 1 teáskanál kókuszolaj
  • 8 evőkanál vegán majonéz
  • 1 teáskanál csípős szósz
  • ½ teáskanál mustár

Elkészítés módja

  1. Alacsony hőfokon, kevés olajon és folyamatos kevergetés mellett pirítsd meg a szeletelt fehérhagymát, amíg üvegesre nem sül és karamellizálódik! Adj hozzá egy teáskanál barna cukrot a karamellizációs folyamat segítéséhez!
  2. Helyezd a meghámozott fokhagymát és fehérhagymát egy turmixgépbe, vagy pépesítsd egy botmxerrel! Ezt követően add a fokhagymapéphez a főtt céklát, a főtt quinoa-t, a kenyérmorzsát*, a BBQ szószt és fűszereket (só, feketebors) és turmixold homogén állagúra a hozzávalókat!
  3. Az elkészült masszából formázz hamburger pogácsákat és oldalanként 10-12 percig süsd őket egy közepes méretű serpenyőben, közepes hőfokon!
  4. Saját vegán hamburgerszószod elkészítéséhez keverd össze egy tálban a vegán majonézt, a csípős szószt és mustárt! Tálald hamburgered a karamellizált hagymával és saját szószoddal!

*Egyszerűen elkészítheted saját kenyérmorzsád, egy szelet kétszersült összemorzsolásával.

Receptek

Vegán fajitas recept | 15 perc alatt elkészíthető növényi alapú ételkülönlegesség

Gyorsan elkészíthető vegán fajitas receptünk garantáltan feldobja az egyhangú hétköznapi vacsorákat. Próbáld ki te is!

Receptek

Vegán tofu & édesburgonya Buddha-tál

Ha egy gyors nyári ebédre vágysz, akkor épp erre a receptre lesz szükséged! A friss zöldség, a laktató édesburgonya darabok és a ropogós tofu tökéletes kombinációját tapasztalhatod meg.

Táplálkozási információk

Kalóriák455
Teljes zsír11g
Összes szénhidrát68g
Fehérje21g
Jennifer Blow
Író és szakértő
Jennifer Blow profiljának megtekintése

Jennifer Blow egy UKVRN Regisztrált Dietetikus munkatárs – ami az Egyesült Királyság illetékes és szakképzett táplálkozási szakembereit tömörítő nyilvántartás. Bachelor’s of Science diplomát szerzett Táplálkozástudományokból és Msc diplomát Táplálkozás kutatásból, jelenleg pedig sporttáplálék-kiegészítők használatára specializálódott, amelyeket bizonyítékokon alapuló kutatásokkal támaszt alá.

Jennifer-t számos jelentős online publikációban idézték már dietetikusként, mint a Vogue, Elle, és a Grazia, mindezt a táplálkozástudományi területen szerzett tapasztalataiért az edzés és az egészséges életmód összefüggésében.

Tapasztalata kiterjed az Országos Egészségügyi Szolgálattal (NHS) végzett étkezési beavatkozásokon végzett kísérletektől, az omega-3 zsírsav kiegészítés, illetve a gyors-ételek egészségre gyakorolt hatásának specifikus tudományos kutatására, ami prezentált is a Táplálkozástudományi Társaság éves konferenciáján. Jennifer folyamatosan részt vesz szakmai továbbképzésekben, hogy gyakorlati tudása a legmagasabb szinten maradhasson. Tudj meg többet Jennifer tapasztalatairól itt.

Szabadidejében szeret túrázni és kerékpározni, posztjaiban pedig láthatod, hogy szereti bebizonyítani, hogy az egészséges étkezés nem élettartó éhséget jelent.

myprotein