Receptek

3 fogásos randi menüsor neked és a konditerem rajongódnak

Ezek a két fő számára való egészséges receptek tökéletes választást jelentenek egy #fitcouple randira.

Szeretnéd az estédet egy az asztalért folyó tülekedéssel tölteni egy méregdrága étteremben egy rakat más emberrel együtt? Nem? Mi sem. Gyújtsd meg az illatos gyertyákat, ragaszkodj a saját randi-lejátszólistádhoz, mert otthon maradni, és ezeket az egészséges recepteket elkészíteni a tökéletes módja annak, hogy eltölts egy romantikus estét a konditerem rajongóddal. És még a diétát sem kell megszegni teljesen!

Ez a 3 fogásos randi menüsor a javadra válik majd, hiszen telis-tele van fehérjével, kis mennyiségben tartalmaz feldolgozott szénhidrátokat és cukrot. Minden adott tehát, hogy #fitcouple társaddal átélhessétek ezen a különleges estén a „Susi és Tekergő” pillanatot.

Ugrás ide:

Előétel: Kenyér nélküli Serrano sonkás, padlizsános & feta sajtos bruschetta

Főétel: Mozzarellával töltött óriás húsgolyó

Desszert: New York-i proteines sajttorta

Előétel: Kenyér nélküli serrano sonkás & feta sajtos bruschetta


Ez a kenyér nélküli padlizsános bruschetta egy igazán ízletes, alacsony szénhidráttartalmú klasszikus olasz előétel.
Egészséges három fogásos menü recept - előétel serrano sonkás & feta sajtos bruschetta

Adag: 2

Hozzávalók

  • 2 közepes méretű padlizsán
  • 4 szelet serrano sonka
  • 50g feta sajt
  • 2 ek. balzsamecet

Elkészítés

  1. Vágjuk fel hosszában a padlizsánt 1,5 cm-es szeletekre! Mindegyik oldalát kenjük be kevés olvasztott kókuszolajjal, és egy serpenyőben süssük oldalanként 1-1 percig magas hőfokon.
  2. Helyezzük át tányérra, tegyük rá a padlizsán szeletekre a serrano sonkát és a feta sajtot! Balzsamecettel locsoljuk meg, majd tálaljuk!

Makrók adagonként

Kalória: 204kcal – Fehérje: 15g – Zsírok: 10g – Szénhidrátok: 12g

Főétel: Mozzarellával töltött óriás húsgolyó


Mert az egyetlen dolog, ami jobb, mint a húsgolyó, az a mozzarellával töltött húsgolyó (cukkinivel tálalva, hogy alacsony szénhidráttartalmát megőrizzük).

Egészséges három fogásos menü recept - főétel

Hozzávalók

A húsgolyókhoz:

  • ½ fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 350g sovány darált marhahús
  • ½ tk. tengeri só
  • ½ tk. őrölt fekete bors
  • 1 ek. olasz fűszerkeverék
  • 1 tojás
  • 8 mini mozzarella golyó (válassz zsírszegény mozzarellát, ha a zsírtartalmat szeretnéd csökkenteni)

A szószhoz:

  • 1 fej vöröshagyma (finomra vágva)
  • 400g darabolt paradicsom (konzerv)
  • 2 gerezd fokhagyma (széttörve)
  • 1 egész piros chilli paprika (ha csípősen szereted, akkor magokkal együtt) (darabolva)
  • 1 ek. paradicsompüré
  • ½ tk. tengeri só
  • ½ tk. őrölt fekete bors

A többihez:

  • 4 nagy cukkini (spirálozva)
  • egy csipet só és bors

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra!
  2. Először vágjuk fel durvára a hagymát és a fokhagymát! Adjuk hozzá utána a darált húst, sót, borsot, fűszereket és tojást, majd mindezt keverjük össze alaposan!
  3. Formázzunk a húsból 8 nagyobb méretű húsgolyót! Nyomkodjuk be a húsgolyók közepét, helyezzünk beléjük 1-1 mozzarella golyót, majd formázzuk ismét meg a húsgolyót úgy, hogy a sajtot jól körülvegye a hús! Tegyük a golyókat egy olajjal kikent tepsire! 25-30 perc alatt süssük őket barnára!
  4. Amíg várakozunk, készítsük el a szószt! Helyezzük a serpenyőt a tűzhelyen közepes lángra, tegyünk bele kevés kókuszolajat! Amint felmelegedett, süssük üvegesre a hagymát 4-5 perc alatt! Adjuk hozzá a fokhagymát és a chilit, főzzük további 2 percig időnként megkeverve! Öntsük rá a feldarabolt paradicsomot, a paradicsompürét, sót, borsot, és keverjük jól össze! Forraljuk fel, majd vegyük a lángot kisebbre, és hagyjuk még 10 percig főni!
  5. Amint megsültek a húsgolyók, helyezzük őket a paradicsomszószba, és lassú tűzön 10 percig főzzük!
  6. Amíg várakozunk, serpenyőben, közepes lángon pirítsuk meg a spirálozott cukkiniket egy csepp kókuszolaj hozzáadásával, 7-8 perc alatt időnként megkeverve, nehogy odakapjon!

Makrók adagonként

Kalória: 435kcal – Fehérje: 55g – Zsírok: 15g – Szénhidrátok: 19g

Desszert: New York-i proteines sajttorta


Ez az ízletes New York-i sajttorta kalóriák, zsírok és cukrok töredékét tartalmazza csupán a klasszikus verzióhoz képest, de közben semmit sem veszít ízéből.

Egészséges három fogásos menü recept - desszert New York-i sajttorta

Adag: 8 szelet

Hozzávalók

Alap:

  • 50g zabpehely
  • 70g nyers mandula
  • ½ tk. só
  • 3-4 ek. általad kedvelt szemcsés édesítőszer
  • 50g olvasztott organikus kókuszolaj

Töltelék:

Gyümölcsszósz (opcionális, de finom):

  • 200g áfonya
  • 1-2 ek. porcukor vagy juharszirup
  • 75ml víz

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra! Béleljünk ki egy kerek (kb. 20 cm átmerőjű) tortaformát sütőpapírral!
  2. Először készítsük el a tésztaalapot! Keverjük össze a zabpelyhet, mandulát, sót, édesítőt úgy, hogy kekszmorzsa állagú tésztát kapjunk! Adjuk hozzá az olvasztott kókuszolajat, és dolgozzuk össze. A tésztának össze kell állnia, ha összenyomjuk. Ha túl száraznak tűnik, adjunk hozzá még egy kis kókuszolajat, és dolgozzuk össze ismét!
  3. Nyomkodjuk a sütőpapírral bélelt formába a tésztánkat! Ehhez használhatjuk egy pohár alját is, hogy kellően tömör legyen. A sütőben középre helyezve 20-22 perc alatt süssük aranybarnára! Amint megsült, vegyük ki, és hagyjuk hűlni, míg elkészítjük a tölteléket!
  4. Amíg várakozunk, készítsük el a tölteléket! Egy nagy keverőtálban keverjük össze a töltelék hozzávalóit egy kézi mixer segítségével! Öntsük a tölteléket a már megsütött alapra!
  5. Süssük 25 percig 175 °C-on, majd csökkentsük a sütő hőmérsékletét 90 °C-ra, és így süssük további 50 percig (vagy végezzünk tűpróbát, és ha tiszta a torta közepébe szúrt kés vagy tű, elkészült). Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk a formában, míg teljesen ki nem hűl!
  6. Amíg arra várunk, hogy tortánk kihűl, készítsük el az áfonyaszószt! Közepes lángon, tapadásmentes serpenyőben 3-4 percen át pirítsuk az áfonyát, majd adjuk hozzá a vizet és cukrot! Főzzük tovább 8-10 percig időnként megkeverve, így redukáljuk a szószt. Amint elérjük a sűrű, sziruphoz hasonló állagot, vegyük le a tűzről, és öntsük át egy tálkába, hogy hűljön!
  7. Amint teljesen kihűlt a sajttorta és a gyümölcsszósz, vegyük ki a sajttortát a formából, és öntsük a torta tetejére a szószt! Azonnal fogyaszthatjuk, vagy hűtőszekrényben letakarva 5 napig tárolhatjuk.

Makrók adagonként

Kalória: 275kcal – Fehérje: 20g – Zsírok: 15g – Szénhidrátok: 17g

 

Tetszettek a két főre szóló egészséges receptek? Kattints ide még több ízletes fitnesz receptért!

 



MyproteinHU

MyproteinHU

Író és szakértő