0
Kosár

Jelenleg nincsenek termékek a kosarában

Receptek

4 finom és egészséges töltött paprika | gyors reggeli és ebéd recept

Próbáld ki reggelire, ebédre vagy vacsorára ezeket a szuper egyszerű és egészséges töltött paprikákat.

A paprika nagyszerű szénhidrát helyettesítő, melyet megtölthetsz a kedvenc töltelékeddel. Nézd meg a mi 4 kedvenc egészséges töltött paprika receptünket, melyet elfogyaszthatsz a nap bármely szakaszában.

1. Tojásos- darált húsos reggeli töltött paprika szendvics

Hozzávalók:

  • 2 nagyméretű tetején nyitott, magtalanított kaliforniai paprika
  • 75g sovány darált disznóhús
  • fűszerek: ½ teáskanálnyi fokhagyma granulátum, ¼ teáskanálnyi só és ¼ teáskanálnyi őrölt bors
  • 30g csíkokra szeletelt gomba
  • 30ml paradicsomszósz
  • 2 tojás

Elkészítési mód:

  1. Keverjük össze egy tálban a darált húst, a gombát, a paradicsomszószt és a fűszereket, majd kanalazzuk bele a tölteléket úgy, hogy a paprikák 1/3-át szabadon hagyjuk, ahová majd a tojás fog kerülni.
  2. Süssük őket 180 fokon 20 percig, majd törjünk a paprika tetejére egy tojást. További 3-5 percig süssük őket középső hőfokon mindaddig, amíg a kedvünk szerinti állagot eléri a tojás a paprika tetején.

2 . Pepperoni pizzás töltött paprika

Hozzávalók:

  • 2 nagyméretű tetején nyitott, magtalanított kaliforniai paprika
  • 100ml paradicsomszósz
  • 50g High Protein Pasta (elkészítési mód szerint megfőzve)
  • 50g kisméretű szeletelt kolbász
  • fűszerek: ¼ teáskanálnyi só, ¼ teáskanálnyi őrölt bors és ½ teáskanálnyi morzsolt bazsalikom
  • 100g reszelt magas fehérjetartalmú sajt

Elkészítési mód:

  1. Keverjük össze egy tálban a főtt tésztát, a felszeletelt kolbász felét és a reszelt sajt felét, majd kanalazzuk a masszát a paprikákba.
  2. Süssük őket 180 fokon 20 percig, majd adjuk hozzá a reszelt sajt másik felét és süssük további 2-3 percig.

Ne felejtsd el megnézni a többi ízletes és egészséges receptünket.

3 . Burrito töltött paprika

Hozzávalók:

  • 2 nagyméretű tetején nyitott, magtalanított kaliforniai paprika
  • 50g hosszú szemű rizs (elkészítési mód szerint megfőzve)
  • 1 csirkemell filé (elkészítve és felszeletelve)
  • 2 evőkanálnyi fűszeres paradicsomszósz
  • 50g fekete/vörös bab
  • 1 tasak fajita fűszerkeverék (saját elkészítés esetén: ½ teáskanálnyi fűszerpaprika, ½ teáskanálnyi hagyma granulátum, ½ teáskanálnyi fokhagyma granulátum, ¼ teáskanálnyi só és 1/4 teáskanálnyi bors
  • egy maroknyi jalapeno 1 evőkanálnyi sós vízben elkeverve
  • tejföl

Elkészítési mód:

  1. Keverjük össze egy tálban a rizst, a szeletelt csirkemellet, a paradicsomszószt, a babot és a fűszereket, majd kanalazzuk a masszát a paprikába.
  2. Süssük őket 180 fokon 20 percig, majd öntsünk rá egy kis tejfölt és szórjuk rá a jalapenokat.

4 . Chilis – sajtos töltött paprika

Hozzávalók

  • tetején nyitott 2 nagyméretű kaliforniai paprika, magoktól eltávolítva
  • 100g zsírszegény marha darált hús
  • 100ml paradicsompüré
  • 30g vörös bab
  • 1-2 teáskanálnyi csípős chili szósz
  • fűszerek: ½ teáskanálnyi római kömény, ¼ teáskanálnyi só, ¼ teáskanálnyi bors
  • 50g High Protein Cheese (reszelt)

Elkészítési mód:

  1. Keverjük össze egy tálban az összes hozzávalót kivéve a sajtot, majd kanalazzuk a masszát a paprikákba.
  2. Süssük 180 fokon 20 percig, majd adjuk a tetejére a reszelt sajtot és süssük további 2-3 percig.

Nincs bejegyzés címke



Jennifer Blow

Jennifer Blow

Editor & Qualified Nutritionist

Jennifer Blow is our editor and UKVRN Registered Associate Nutritionist – the UK’s register of competent and qualified nutrition professionals. She has a Bachelor of Science in Nutritional Science and a Master of Science by Research in Nutrition, and now specialises in the use of sports supplements for health and fitness, underpinned by evidence-based research. Jennifer has been quoted or mentioned as a nutritionist in major online publications including Vogue, Elle, and Grazia, for her expertise in nutritional science for exercise and healthy living. Her experience spans from working with the NHS on dietary intervention trials, to specific scientific research into omega-3 fatty acid supplementation and also the effect of fast foods on health, which she has presented at the annual Nutrition Society Conference. Jennifer is involved in many continuing professional development events to ensure her practise remains at the highest level. Find out more about Jennifer’s experience here: https://uk.linkedin.com/in/jennifer-blow. In her spare time, Jennifer loves hill walking and cycling, and in her posts you’ll see that she loves proving healthy eating doesn’t mean a lifetime of hunger.