Receptek

Alacsony szénhidráttartalmú, üvegbe töltött burrito | 4 napra előre elkészíthető recept

Fordította: Rózsa Zoltán

Próbáld ki sokkolóan alacsony szénhidráttartalmú rizskészítményünket, amely 100 grammban mindössze 7 kilokalóriát és 0,1 gramm szénhidrátot tartalmaz!

Ne feledd a befőttes üvegbe tálalt ételek elkészítésekor, hogy a folyékony hozzávalókat érdemes alulra helyezni. Így elkerülhető, hogy a száraz hozzávalók magukba szívják a folyadékot és fogyasztáskor túl puhák legyenek.

Ahhoz, hogy az ízeket egyszerre élvezhesd, étkezés előtt rázd össze az üveg tartalmát!

Alacsony szénhidráttartalmú burrito

Hozzávalók

  • 4 darab csirkemell
  • 1 teáskanál kókuszolaj
  • 1 darab vöröshagyma apróra vágva
  • 4 darab apróra vágott paradicsom
  • 1 csipet só és bors
  • 1 teljes lime leve (citrommal helyettesíthető)
  • 4 tasak Zero Rice (400 gramm)
  • 1 darab kukorica konzerv (200 gramm)
  • 2 darab avokádó
  • 2 kis fej apróra vágott saláta
  • 8 evőkanál alacsony zsírtartalmú tejföl
  • tavaszi hagyma a tálaláshoz

Elkészítés módja

  1. Kockázd fel a csirkemellet, fűszerezd, majd közepes hőfokon süsd meg a kókuszolajon!
  2. Egy szűrő segítségével mosd át a Zero Rice rizskészítményt, majd főzd meg 1 perc alatt mikrohullámú sütőben vagy 2-3 perc alatt egy lábosban!
  3. Miután kihűlt a rizs és a csirke, elkezdheted a befőttes üvegekbe helyezni a hozzávalókat. Kezdd a paradicsommal, hagymával, lime lével és a 2 evőkanál tejföllel! A folyékony hozzávalókat érdemes alulra helyezni és így megakadályozhatod, hogy a száraz hozzávalók túl puhává váljanak.
  4. Folytasd a befőttesüvegek feltöltését a kukoricával, rizzsel, csirkével, avokádóval salátával, és végül a sajttal! Sikeresen elkészíteted a következő négy napra egészséges és értékes tápanyagokban dús ebéded.

 

Alacsony szénhidráttartalmú, üvegbe töltött burrito | 4 napra előre elkészíthető recept

Tápanyag információ

Mennyiség adagonként

Kalória 421kcal 288 Kalória zsírból
% Napi érték *
Összes zsír32g49%
Összes szénhidrát19g6%
Fehérje36g72%


Jennifer Blow

Jennifer Blow

Író és szakértő

Jennifer Blow egy UKVRN Regisztrált Dietetikus munkatárs – ami az Egyesült Királyság illetékes és szakképzett táplálkozási szakembereit tömörítő nyilvántartás. Bachelor’s of Science diplomát szerzett Táplálkozástudományokból és Msc diplomát Táplálkozás kutatásból, jelenleg pedig sporttáplálék-kiegészítők használatára specializálódott, amelyeket bizonyítékokon alapuló kutatásokkal támaszt alá.

Jennifer-t számos jelentős online publikációban idézték már dietetikusként, mint a Vogue, Elle, és a Grazia, mindezt a táplálkozástudományi területen szerzett tapasztalataiért az edzés és az egészséges életmód összefüggésében.

Tapasztalata kiterjed az Országos Egészségügyi Szolgálattal (NHS) végzett étkezési beavatkozásokon végzett kísérletektől, az omega-3 zsírsav kiegészítés, illetve a gyors-ételek egészségre gyakorolt hatásának specifikus tudományos kutatására, ami prezentált is a Táplálkozástudományi Társaság éves konferenciáján. Jennifer folyamatosan részt vesz szakmai továbbképzésekben, hogy gyakorlati tudása a legmagasabb szinten maradhasson. Tudj meg többet Jennifer tapasztalatairól itt.

Szabadidejében szeret túrázni és kerékpározni, posztjaiban pedig láthatod, hogy szereti bebizonyítani, hogy az egészséges étkezés nem élettartó éhséget jelent.


Ne maradjon le legújabb akcióinkról! Klikk Vásárlás