Receptek

Alacsony szénhidráttartalmú Teriyaki Marha Cukkini tésztával | 4 adagos előre főzés

Összetevők:

A szószhoz:

  • 75ml szója szósz
  • 120ml víz
  • 1.5 evőkanál kukoricakeményítő vagy Guar Gumi (angol oldalunkról beszerezhető)
  • 4-5 evőkanál Organikus Juharfaszirup

Opcionális: 1 gerezd fokhagyma (felaprózva) és ½ ujjnyi gyömbér (reszelve)

Az ételhez:

  • 1 teáskanál Organikus kókuszolaj
  • 3 marha steak (darabokra vágva)
  • 4 cukkini (spirálozva)
  • 2 sárga paprika (szeletelve)
  • 75g Edamame bab
  • Egy kevés szezámmag

 Marha teriyaki étel

Elkészítés:

#1 Keverjük össze a szóját, vizet, kukoricakeményítőt/guar gumit egy serpenyőben és óvatosan 5-6 percig melegítsük, amíg be nem sűrűsödik. Adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért ennél ha pontnál ha használjuk. Ha besűrűsödött, keverjük össze a juharfa sziruppal és ne melegítsük tovább. Tegyük félre.

#2 Melegítsünk egy nagy wok edényt (vagy serpenyőt) magas fokozaton 1-2 percig, adjuk hozzá a kókuszolajat, a steak csíkokat és pároljuk 1-2 percig, forgassuk közben alkalmanként.

#3 Adjuk hozzá a spirálozott cukkini és paprikát, és keverve süssük további 2-3 percig.

#4 Végezetül keverjük bele az elkészített teriyaki szószunkat és az edamame babot és porciózzuk ki műanyag edényekbe és hagyjuk kihűlni. Szórjuk meg egy kevés szezámmaggal és tegyük a hűtőbe. Egészségedre!

 

Makrók adagonként:

Kcal: 372 – Fehérje: 44g – Szénhidrát: 24g – Zsír: 10g



MyproteinHU

MyproteinHU

Író és szakértő