Ez a sajttortával töltött banánkenyér egy kiváló reggeli, edzés előtti vagy utáni harapnivaló lehet, vagy akár egy finom snack a délutáni éhségroham leküzdésére.
A cukormentes szirupunk felhasználásával garantáltan egy alacsony cukortartalmú finomságot kapunk, plusz a vaníliás ízesítésű Impact Whey Protein segíti, hogy ne csak finom legyen, hanem értékes tápanyagokkal ellásson és telítsen.
Adag: 10 szelet
Étel típus: Magas fehérjetartalmú snack, magas fehérjetartalmú reggeli, edzés előtti-utáni snack
Elkészítési idő: 5 perc
Sütési idő: 45 perc
Összes idő: 50 perc
Szükséges eszköz: kb. 20-25x10cm-es tepsi/forma
Összetevők
A banánkenyérhez:
- 2 érett banán
- 1 nagy tojás
- 120ml Cukormentes szirup (juharfa – maple)
- 40g Kókuszolaj (puhán)
- 125g választott liszt
- 2 adagolókanál Impact Whey Protein (Vanília)
- 1 tk. sütőpor
A krém sajtos töltelékhez:
- 1 nagy tojás
- 110g alacsony zsírtartalmú lágy sajt (vagy light mascarpone)
- 60ml Cukormentes szirup (juharfa – maple)
- 1 adagolókanál Impact Whey Protein (Vanília)
Elkészítés
- Először melegítsük elő a sütőt 180˚C-ra.
- Utána készítsük el a banánkenyér tésztát. Törjük össze a banánokat egy közepes keverőtálba. Adjuk hozzá a tojást, a cukormentes szirupot és a kókuszolajat.
- Adjuk hozzá a lisztet, Impact Whey Protein-t és a sütőport és keverjük össze egy kanál segítségével, amíg jól össze nem áll (de kis darabok még láthatóak). Tegyük félre
- most készítsük el a sajtos tölteléket. Keverjük össze a tojást, a sajtot, a Cukormentes szirupot és az Impact Whey Protein-t egy kis tálba.
- Öntsük a banánkenyér tészta felét a formába (amit előtte kizsírozunk). Öntsük bele a sajtos tölteléket egyenletesen a tészta közepére. Borítsuk be az egészet a maradék banánkenyér tésztával.
- Süssük kb. 45 percig vagy addig amíg, ha egy kést/fogpiszkálót beleszúrunk a tésztába, tisztán jön ki a tészta közepén is. A sütési idő eltérhet, így figyeld a tésztát!
- Hagyjuk kihűlni 15 percig tálalás előtt.
- Vágjuk 10 szeletre – Jó étvágyat!