Ugrás a fő tartalomra
Receptek

Buffalo Karfiolos Vegán Taco Recept

Buffalo Karfiolos Vegán Taco Recept
Lauren Dawes
Író és szakértő3 év Ago
Lauren Dawes profiljának megtekintése

Turbózd fel a húsmentes hétfőket az izgalmas karfiolos vegán taco recept segítségével!

Akár elkötelezett vegán életmódot követsz, akár úgy döntöttél, hogy hetente csak 1-2 alkalommal eszel húsfélét, ez a taco recept tökéletes arra, hogy csökkentsd az állati termékek fogyasztását.

Bőséges és ellenállhatatlan buffalo szószba forgatva és sütve, a karfiolok közel sem olyan, túlfőtt, vizes állagúak, mint amilyennel általában a menzán találkoztál. Bízz bennünk, odáig leszel ezekért a roppanós karfiol falatokért!

Készíts igazi ízkavalkádot a taco kagylókban ropogós lila káposzta, szeletelt avokádó és selymesen könnyű vegán tejföl felhasználásával!

Adag: 6

Hozzávalók

A buffalo karfiolhoz:
  • 100ml buffalo szósz
  • 1 tk. fokhagyma por
  • só & bors ízlés szerint
  • 4 ek. olívaolaj
  • 1 karfiol (virágokra szedve)
A tacohoz:
  • 6 puha taco lap (v. tortilla lap)
  • ropogós salátalevelek
  • 1/2 fej lila káposzta (reszelt)
  • 1/2 avokádó (szeletelt)
  • Vegán tejföl

Elkészítés módja

  1. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra!
  2. Keverd össze egy keverőtálban a buffalo szószt, fokhagyma port, sót, borsot és az olívaolajat! Add hozzá a karfiol virágokat, és keverd össze alaposan, hogy mindenhol bevonja a szósz!
  3. Helyezd a karfiol darabkákat egy tepsire, és süsd 20 percig! A maradék szószt pedig tedd félre, mert később még szükséged lesz rá!
  4. Mindeközben készítsd elő a taco kagylókat! Béleld ki őket salátalevéllel, reszelt lila káposztával és az avokádó szeletekkel!
  5. Amint megsültek a karfiol darabkák, öntsd nyakon őket a maradék szósszal! Ezt követően helyezd a karfiolt is a tacora! Jó étvágyat!

 

Receptek

Vegán húsgolyó szendvics recept

Ez a vegán húsgolyó szendvics egy igazi hamis finomság, mely egyszerűen tökéletes hétvégére. Olvasd el a receptünket!

Receptek

Vegán mac n cheese recept | Avagy a sajtos tészta egy eddig nem ismert arca

Ezúttal a mac n cheese (avagy sajtos tészta) vegán verzióját hoztuk el nektek. Ízében mit sem veszített az eredetihez képest, tejterméktől azonban teljesen mentes.

Táplálkozási információk

Kalóriák278
Teljes zsír15g
Összes szénhidrát23g
Fehérje11g
Lauren Dawes
Író és szakértő
Lauren Dawes profiljának megtekintése

Lauren Angol irodalom szakon végzett. Mindig is szerette az úszást, az elmúlt években fedezte fel a súlyzós edzésben rejlő lehetőségeket és sokat szeretne fejlődni még a heti hot jóga óriáin is.

Hétvégén szeret főzni és szívesen kipróbál új recepteket lakótársaival - különösen azért, hogy le tudja magáról rázni a berögzött egyetemista szokásokat, hogy gyorsan elkészíthető, túlélő tésztákon él. Ezen felül határozottan hiszi, hogy fontos megtalálni az egyensúlyt az edzőterem és a szórakozás között.

Tapasztalatáról megtudhatsz többet itt.

myprotein