Ugrás a fő tartalomra
Receptek

Cajun Csirkés Jambalaya egytálétel | recept

Cajun Csirkés Jambalaya egytálétel | recept
Jennifer Blow
Író és szakértő6 év Ago
Jennifer Blow profiljának megtekintése

Ez az egészséges jambalaya recept 4 napra elegendő, fehérjedús ebédet vagy vacsorát biztosít.

Dobd össze ezt az egészséges jambalaya-t kevesebb mint 30 perc alatt, 4 teljesen ízletes, "jó neked" ebédet vagy vacsorát, mely tartalmazza a fehérjék és szénhidrátok tökéletes keverékét.

Ennél nem is lehetne egyszerűbb. Csak dobd össze az összes összetevőt egy serpenyőbe és párold addig, amíg el nem készül. Ilyen egyszerű!

jambayala recept

Adag: 4 étkezés

Hozzávalók:

  • 1 tk. organikus kókuszolaj
  • 1 nagyméretű hagyma (apróra szelve)
  • 1 piros kaliforniai paprika (szeletelt)
  • 1-2 pici darab chili paprika
  • 2 gerezd fokhagyma (apróra szelve)
  • 4 nagy csirkemell filé (csíkokra szelve)
  • 2 ek. Cajun fűszerkeverék
  • 400g konzerves darabolt paradicsom
  • 400ml csirke alaplé
  • ½ tk. só és bors
  • 350g basmati vagy barna rizs (szárazon mérve)

Elkészítés

  1. Tedd a kókuszolajat egy nagy serpenyőbe, közepes vagy magas hőfokon.
  2. Miután felforrósodott a serpenyő, add hozzá a szeletelt hagymát és párold 3-4 percig, amíg teljesen megpuhul.
  3. Fűszerezd sóval és borssal a csirkemell csíkokat, majd tedd a serpenyőbe a szeletelt kaliforniai és chili paprikával együtt, majd párold őket további 5-6 percig, amíg a csirkemell fehéredni kezd. Időközönként keverj rajta.
  4. Add hozzá a szeletelt fokhagymát és a Cajun fűszerkeveréket, 30 mp-ig párold, majd add hozzá a darabolt paradicsompürét, az alaplét és a rizst. Keverj össze minden hozzávalót és hagyd, hogy felforrjon.
  5. Forrás után tedd közepes hőfokra, és takard le egy fedővel, majd további 20-25 percig főzd. Időközönként keverd meg a leégés megelőzése érdekében.
  6. Miután megfőtt, oszd szét 4 adagra és tedd edényekbe, majd adj hozzá egy kis plusz sót és fekete borsot. Tégy a tetejére egy buggyantott tojást, a fehérjebevitel növelése érdekében.

Makrók adagonként

Kalória: 467kcal Zsír: 14g Szénhidrát: 48g Fehérje: 33g

Próbáld ki ezeket is:

Receptek

Felülmúlhatatlan steak szendvics recept | Izomépítő ebéd

Ki mondta, hogy nem élvezhetjük az ételeket és egy élethosszon keresztül csak íztelen csirkét és rizst ehetünk? Ez a steak szendvics tökéletes fehérje és szénhidrát keverékeket tartalmaz, melyek gyorsítják az izomnövekedést és a regenerációt.

Receptek

4 finom és egészséges töltött paprika | gyors reggeli és ebéd recept

Próbáld ki reggelire, ebédre vagy vacsorára ezeket a szuper egyszerű és egészséges töltött paprikákat.

Jennifer Blow
Író és szakértő
Jennifer Blow profiljának megtekintése

Jennifer Blow egy UKVRN Regisztrált Dietetikus munkatárs – ami az Egyesült Királyság illetékes és szakképzett táplálkozási szakembereit tömörítő nyilvántartás. Bachelor’s of Science diplomát szerzett Táplálkozástudományokból és Msc diplomát Táplálkozás kutatásból, jelenleg pedig sporttáplálék-kiegészítők használatára specializálódott, amelyeket bizonyítékokon alapuló kutatásokkal támaszt alá.

Jennifer-t számos jelentős online publikációban idézték már dietetikusként, mint a Vogue, Elle, és a Grazia, mindezt a táplálkozástudományi területen szerzett tapasztalataiért az edzés és az egészséges életmód összefüggésében.

Tapasztalata kiterjed az Országos Egészségügyi Szolgálattal (NHS) végzett étkezési beavatkozásokon végzett kísérletektől, az omega-3 zsírsav kiegészítés, illetve a gyors-ételek egészségre gyakorolt hatásának specifikus tudományos kutatására, ami prezentált is a Táplálkozástudományi Társaság éves konferenciáján. Jennifer folyamatosan részt vesz szakmai továbbképzésekben, hogy gyakorlati tudása a legmagasabb szinten maradhasson. Tudj meg többet Jennifer tapasztalatairól itt.

Szabadidejében szeret túrázni és kerékpározni, posztjaiban pedig láthatod, hogy szereti bebizonyítani, hogy az egészséges étkezés nem élettartó éhséget jelent.

myprotein