Ugrás a fő tartalomra
Receptek

Ízletes csokis chia magos sütemény

Ízletes csokis chia magos sütemény
Lauren Dawes
Író és szakértő12 hónap Ago
Lauren Dawes profiljának megtekintése
Valami olyan harapnivalóra vágysz, amit hamar összedobhatsz, mégis minden falat igazi kényeztetést jelent majd? A megoldás ez a chia magos desszert - csokis, gyümölcsös, egészséges és nagyon finom! Szükséged van egy kis életmentő édességre, ami segít kibírni a napot? Ne aggódj, ezzel nem vagy egyedül - a végeláthatatlan meetingek, a kimerítő házimunka, a kemény edzések és a megugorhatatlannak tűnő kihívások tengerében nem csoda, ha kell néhány falat, amiből extra energiát meríthetünk. 

Ezek pedig nem is akármilyen falatok: a chia magos receptek közül is kiemelkedik ez a sütemény, hiszen egészséges és finom energiabomba! Azt már megszokhattuk, hogy @healthy_floflo szuper ötletekkel kényeztet el minket, de ez a chia magos desszert még a szokásosnál is különlegesebb: garantáltan megment attól, hogy a szupermarket polcain található termékekkel próbáld csillapítani az édesség utáni vágyad. Néhány chia magos sütemény falat, és máris sokkal jobban érzed majd magad! 

Ráadásul ez a chia magos recept mindössze 5 hozzávalóból áll. Képzeld, ezek egytől egyig növényi eredetűek, így egy vegán, gluténmentes chia magos desszert készülhet a konyhádban, ha kipróbálod ezt a süteményt! Fanyar bogyós gyümölcsök, amiket csodásan gazdag ízű csokoládé borít - jól hangzik, igaz? Készítsd el ezt a chia magos receptet és te is rájössz, miért van oda tőle mindenki! 

A gyümölcsös-csokoládés chia magos sütemény hozzávalói 2 adaghoz

A chia magos desszert elkészítése

  1. A fagyasztott gyümölcsöt tedd egy tálba és amint egy kicsit kiolvadt, add hozzá a chia magot és a juharszirupot is. 
  2. Egy villa segítségével alaposan keverd össze és pépesítsd őket. 
  3. Boríts be egy vágódeszkát sütőpapírral (meglátod, ez sokkal könnyebbé teszi majd a következő lépést) és végy egy evőkanálnyit a chia magos keverékből, majd ezt helyezd a vágódeszkára és formázz belőle egy kis korongot. Körülbelül 10 korongot fogsz kapni a teljes masszából - ezek lesznek a chia magos falatok. 
  4. Tedd be őket a mélyhűtőbe 1-2 órára, vagy amíg kellőképpen megszilárdulnak. 
  5. Közben olvaszd meg az étcsokit - Flo 100 gramm étcsokoládét darabolt fel és ehhez 2 teáskanál kókuszolajat adott a tökéletesen sima végeredmény érdekében. Tedd be a kókuszolajos csokit a mikróba és melegítsd másfél percig, 30 másodpercenként megállítva a mikrohullámú sütőt és megkeverve a csokoládét. 
  6. Vedd ki a chia magos sütemény falatokat a mélyhűtőből és mártsd bele őket egyesével az olvasztott csokiba. Használj egy villát a művelethez és ügyelj arra, hogy a korongok minden oldalát beborítsa a csokoládé! Top tippünk: próbálj olyan gyorsan dolgozni, amennyire csak lehet, hiszen a csoki nagyon hamar megszilárdul. 
  7. Helyezd a csokiba mártott chia magos desszert falatokat a sütőpapíros felületre. Flo nem állt meg itt, még ennél is extrább végeredményre hajtott, így egy kis plusz csokival is meglocsolta a chia magos sütemény korongokat dekoráció gyanánt - ez a lépés teljesen opcionális, nyugodtan hagyd ki, ha elfogyott a csokid vagy nincs hozzá kedved. 
  8. Irány ismét a mélyhűtő - tedd be az immár csokival borított chia magos desszert falatokat a fagyasztóba 1-2 órára, hogy a csokoládé teljesen megszilárdulhasson.
  9. Kész is vagy! Próbáld ki, milyen lett a vegán, gluténmentes és teljesen saját készítésű chia magos süteményed - akár egyenesen a mélyhűtőből kivéve is tesztelheted a falatkákat, de ha Flo-ra hallgatsz, 10 percig hagyhatod is őket szobahőmérsékleten a kóstolás előtt, így a chia magos desszert egyszerre lesz kívül ropogós és belül kellemesen lágy. Jó étvágyat! 
Chia magos sütemény

A csokoládés chia magos falatok tápértéke egy adagban

  • Energia: 91 kcal
  • Zsír: 4,7 gramm
  • Szénhidrát: 11 gramm
  • Fehérje: 1,2 gramm
Lauren Dawes
Író és szakértő
Lauren Dawes profiljának megtekintése

Lauren Angol irodalom szakon végzett. Mindig is szerette az úszást, az elmúlt években fedezte fel a súlyzós edzésben rejlő lehetőségeket és sokat szeretne fejlődni még a heti hot jóga óriáin is.

Hétvégén szeret főzni és szívesen kipróbál új recepteket lakótársaival - különösen azért, hogy le tudja magáról rázni a berögzött egyetemista szokásokat, hogy gyorsan elkészíthető, túlélő tésztákon él. Ezen felül határozottan hiszi, hogy fontos megtalálni az egyensúlyt az edzőterem és a szórakozás között.

Tapasztalatáról megtudhatsz többet itt.

myprotein