Próbáld ki ezt a chimichurri steak receptet, mely lepénykenyérrel tálalva egy igazán különleges vacsorának ígérkezik.
A chimichurri egy friss, főzés nélküli szósz, mely az argentin és uruguayi konyha különlegessége. Apróra vágott petrezselyem, koriander, fokhagyma, darált chilli, oregánó, olívaolaj és borecet fűszerezik a grillezett húst, és így egy tökéletes társat jelentenek mellé.
Niall Kirkland egyszerű receptje segítségével becsempészhetsz egy kis Dél-Amerikát az otthonodba. Az ízletes lepénykenyér szintén ideális választás egy baráti vagy családi vacsora alkalmával.
Adag: 4
Hozzávalók
Chimichurri:
- egy kis csokor koriander (nagyon apróra vágva)
- egy kis csokor petrezselyem (nagyon apróra vágva)
- 1 zöld chilli (kimagozva és apróra vágva)
- 3 ek. extra szűsz olívaolaj
- 2 ek. fehér borecet
- egy csipet só
- 2-3 ek. vöröshagyma (apróra szeletelve)
- 2 gezed fokhagyma (apróra szeletelve)
A többi:
- 2 kaliforniai paprika (szeletelve)
- 1 lilahagyma (szeletelve)
- 2 ek. 100% kókuszolaj
- 1 ek. oregánó
- 200g hátszín steak
- 4 lepénykenyér
- vegyes saláta a tálaláshoz
Elkészítés módja
- Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra!
- Tedd a paprikát, lila hagymát egy tepsibe, keverj hozzá egy evőkanál kókuszolajat! Fűszerezd sóval, borssal és oregánóval, majd süsd 20 percig!
- Ezt követően keverd össze alaposan a chimichurri hozzávalóit egy tálban, és tedd félre!
- Egy tűzálló serpenyőben melegíts fel egy evőkanál kókuszolajat! Várj, amíg teljesen felforrósodik, majd helyezd rá a hátszín steaket! Süsd az egyik oldalát 3-4 percig, majd fordítsd meg, és a másik oldalát is süsd ugyanennyi ideig!
- Miután kivetted a serpenyőből a húst, tedd egy kicsit félre hűlni! Néhány perc múlva már szeletelheted is. Amíg várakozol, melegítsd fel kb. 1 perc alatt a sütőben a lepénykenyereket!
- A lepénykenyérre helyezz először egy kevés kevert salátát, majd a sült zöldséget és a hátszín csíkokat! Majd hogy az egészet megkoronázd, tegyél rá az ízletes chimichurri szószt! Jó étvágyat!