Ugrás a fő tartalomra
Receptek

Egy különleges cottage cheese recept: proteindús fagyi

Egy különleges cottage cheese recept: proteindús fagyi
Lauren Dawes
Író és szakértő8 hónap Ago
Lauren Dawes profiljának megtekintése
Csak egyetlen kanálnyit kell megkóstolnod ebből a fagyiból, és rögtön érteni fogod, miért lett pillanatok alatt hihetetlenül népszerű ez a cottage cheese recept - az íze magáért beszél! A cottage cheese kalória szempontjából is remek választás, de a recept többi hozzávalója is igazán makróbarát, hiszen alacsony a kalóriatartalmuk, azonban sok fehérjét tartalmaznak. Ha kicsit sakkoznod kell, hogy a nap végén kijöjjenek a makrók, de mégis vágysz valami édes finomságra, ez a cottage cheese recept éppen ezért lehet tökéletes választás: egy adag mindössze 225 kalória, azonban 29 grammnyi extra proteint tartogat a szervezeted számára. Túl szép, hogy igaz legyen, ugye? Nincs más hátra, neked is ki kell próbálnod!

Ráadásul @raziyyz, a különleges protein-fagyi megalkotója még néhány trükköt is megoszt velünk, hogy ez a cottage cheese recept a mi konyhánkban is biztosan tökéletesen sikerüljön. Minél magasabb zsírtartalmú cottage cheese-t használsz, annál kisebb az esélye, hogy a fagyi túlságosan is megkeményedjen, ha 3 óránál tovább tartod a fagyasztóban - így a végeredmény szuper-krémes és kényeztető lesz. Ha alacsony zsírtartalmú cottage cheese van otthon, akkor sem kell aggódnod: fogyasztás előtt hagyd, hogy egy kicsit felengedjen a fagyi, így nem kell feláldoznod az élményt sem a kedvező makrók érdekében. 

Kipróbálhatod a receptet görög joghurttal is cottage cheese helyett, így viszont nem csak a desszert proteintartalma lesz alacsonyabb, de a fagyi különleges, kicsit sajttortás ízvilága is megváltozik majd. A fagyasztott gyümölcsöket azonban bátran variáld: a málnával sosem lőhetsz mellé, de használd a kedvenceidet, hogy igazán a saját ízlésedre formáld a végeredményt! A cottage cheese recept 3 adag fagyi készítéséhez elegendő.

De mi is az a cottage cheese magyarul? 

Használtál már cottage cheese-t? Ha igen, akkor tudod, hogy erre a kérdésre nincs igazán jó válasz. A cottage cheese hasonló a túróhoz, de a lágy sajtokkal is közeli rokonságban van: selymes ízű és bármilyen étel textúráját varázslatosan krémessé teszi. A kalóriatartalma alacsony, azonban rengeteg fehérjét tartalmaz, így az egészségtudatos táplálkozás nagyon fontos alapanyaga lehet - az pedig csak ráadás, hogy sós és édes ételekben is nagyon jól működik, így igazán sokféleképpen felhasználható. Ez a cottage cheese recept egyike a legjobbaknak, ezt garantáljuk!

Proteindús cottage cheese recept

Hozzávalók

A fagyi hozzávalói:
  • 450 g cottage cheese (Raz 2-4% zsírtartalmú cottage cheese-t használ)
  • 3 teáskanál light krémsajt 
  • 1/4 bögre alacsony kalóriatartalmú juharszirup vagy bármilyen más édesítőszer, amit szeretsz
  • 1 mérőkanál Impact Whey Protein vanília ízben (opcionális)
  • 1/4 teáskanál só
Az áfonyás mixhez:
  • 180 gramm fagyasztott áfonya 
  • 1 teáskanál méz (vagy bármilyen más édesítőszer)

A cottage cheese recept elkészítése

  1. Kezdj a krém összetevőivel: tedd őket egy aprítógépbe és dolgozd össze teljesen simára. 
  2. A fagyasztott áfonyát tedd egy serpenyőbe, locsold meg a mézzel (vagy édesítővel) és készíts belőle dzsemet.
  3. Rétegezd egy pohárba a desszertet: először a krém felét kanalazd bele, majd az áfonyás szósz felét. Ismételd meg a műveletet, hogy még két réteget kapj, majd a legfelső áfonyás réteget tedd márványossá egy villa segítségével: ugye, milyen gyönyörű? 
  4. A cottage cheese recept utolsó lépése következik: tedd a fagyit a mélyhűtőbe 3 órára és már tálalhatod is! Raz szerint érdemes fokozni az élményt néhány extra feltéttel: ha egy kevés maggal szórod meg a fagyit, garantált a ropogós textúra és a még teljesebb boldogság!
Cottage cheese recept

Tápértékek

  • Kalória: 225 kcal
  • Zsírok: 4 gramm
  • Szénhidrátok: 16 gramm
  • Fehérje: 29 gramm
Lauren Dawes
Író és szakértő
Lauren Dawes profiljának megtekintése

Lauren Angol irodalom szakon végzett. Mindig is szerette az úszást, az elmúlt években fedezte fel a súlyzós edzésben rejlő lehetőségeket és sokat szeretne fejlődni még a heti hot jóga óriáin is.

Hétvégén szeret főzni és szívesen kipróbál új recepteket lakótársaival - különösen azért, hogy le tudja magáról rázni a berögzött egyetemista szokásokat, hogy gyorsan elkészíthető, túlélő tésztákon él. Ezen felül határozottan hiszi, hogy fontos megtalálni az egyensúlyt az edzőterem és a szórakozás között.

Tapasztalatáról megtudhatsz többet itt.

myprotein