Ha olyan szendvicsre vágysz, amely csípős ízvilággal rendelkezik, zamatos mártással van megkenve és még ropogós kéreggel is bevont, akkor ez a recept a tökéletes választás! Zacc Kerr (@counting_zacros), sportoló és influenszer egy verhetetlen szendvicset hozott nekünk a következő péntek esti vacsorára. Telis-tele van fehérjével, több mint 45 grammot tartalmaz, így tökéletes ahhoz, hogy a lehető legfinomabb módon érjük el a kitűzött makrocéljainkat. Tetszés szerint csinálhatjuk tüzesen csípősre vagy enyhére is, ez csupán attól függ, hogy mennyi szószt és chiliport adunk hozzá. Ne feledkezzünk meg a belevalókról sem. Nem nyúlhatunk félre néhány szelet savanyú uborkával. Egyszerű, de bármikor nagyszerű. Következzen a fehérjedús csirkés szendvics!
Fehérjében gazdag sült csirkés szendvics recept
Csirkés szendvics hozzávalók
130 gramm csirkemell
15 grammProtein Crisps (törve)
2 teáskanál fokhagymapor (fele a csirkéhez, fele a szószhoz)
2 teáskanál hagymapor (fele a csirkéhez, fele a szószhoz)
2 teáskanál paprika (fele a csirkéhez, fele a szószhoz)
2 teáskanál chili por (fele a csirkéhez, fele a szószhoz)
2 teáskanál kömény por (fele a csirkéhez, fele a szószhoz)
10 gramm tojásfehérje
Chili szósz (kevesebbet használjunk, ha nem annyira kedveljük a csípőset)
15 gramm zsírmentes görög joghurt
5 gramm zsírmentes majonéz
15 gramm szeletelt savanyú uborka (opcionális)
1 darab briós burger zsemle (opcionális)
Elkészítés
Kezdjük a csirkemellel és tegyük egy vágódeszkára. Fedjük le fóliával, majd sodrófával klopfoljuk puhára.
Ezután tegyük aProtein Crisps-t egy zipzáras zacskóba és egy sodrófa segítségével törjük össze kisebb darabokra.
Öntsük ki aProtein Crisps-t egy kis tálba, szórjuk bele a fokhagymaport, hagymaport, paprikát, chiliport, sót és végül a borsot.
Egy külön tálban keverjük össze a tojásfehérjét, a pár csepp chili szószt és az összes fűszert.
Az elkészített csirkemellet forgassuk meg mindkét tálban, ügyelve arra, hogy teljesen bevonjuk azokat.
Ezután tegyük a bepanírozott csirkemellet légkeveréses sütőbe 200°C-on 12 percre.
A sütés ideje közben pirítsuk meg a zsemlét.
Egy kis tálban keverjük össze a görög joghurtot, a zsírmentes majonézt, a csípős szószt és az összes fűszert, majd tegyük félre.
Ha a csirke megsült, ideje összeállítani a szendvicset. Kenjük meg a szósszal a pirított zsemle alját és tetejét, tegyük bele savanyú uborkát (ha szeretnénk bele), majd a két fél buci közé a csirkemellet.
Élvezzük a szendvicsek szendvicsét!
Tápanyag információ
A csirkés szendvics tápanyagtartalma adagonként:
Energia: 400 kcal
Zsír: 7 gramm
Szénhidrát: 36 gramm
Fehérje: 46 gramm
Lauren Angol irodalom szakon végzett. Mindig is szerette az úszást, az elmúlt években fedezte fel a súlyzós edzésben rejlő lehetőségeket és sokat szeretne fejlődni még a heti hot jóga óriáin is.
Hétvégén szeret főzni és szívesen kipróbál új recepteket lakótársaival - különösen azért, hogy le tudja magáról rázni a berögzött egyetemista szokásokat, hogy gyorsan elkészíthető, túlélő tésztákon él. Ezen felül határozottan hiszi, hogy fontos megtalálni az egyensúlyt az edzőterem és a szórakozás között.
Tapasztalatáról megtudhatsz többet itt.