Ugrás a fő tartalomra
Receptek

Dalgona kávé fehérjével | A nyár kedvence 2 fenséges ízben

Dalgona kávé fehérjével | A nyár kedvence 2 fenséges ízben
Lauren Dawes
Író és szakértő4 év Ago
Lauren Dawes profiljának megtekintése
A dalgona kávé az idei nyári szezon egyik nagy kedvence. Éppen, ezért bemutatunk most nektek két verziót, mely a fehérje miatt is igencsak vonzó lesz.

Valószínűleg te is találkoztál már a dalgona kávéval, igaz? A habkávé tekergő csúcsait szó szerint az Instagramra találták ki. A divat Dél-Koreában kezdődött, ahol az emberek gyakorlatilag ezáltal tudták kicsit egymás társaságát élvezni a karantén időszakban, de aztán (mint ahogy sok minden más is) felkerült a TikTok-ra, és innentől a többi már történelem.

Bámulatosan könnyű és krémes mód, ha épp valami koffeines finomságra vágysz, és a nyári kánikulában mindez még tökéletesebb.

Természetesen nem hagyhattuk ki a lehetőséget, hogy ezzel a szuper frissítő itallal egyidejűleg elkészítsük a fehérjével felturbózott változatot. A dalgona kávé és a fehérjepor kapcsolata ugyanis a mennyben köttetett. Különösen akkor, ha az Impact Whey Protein hihetetlen ízeivel keverjük, mint például a tejeskávé íz, vagy akár csak a jó öreg vanília.

Ha épp kevesebb koffeint próbálsz fogyasztani, ne aggódj, mi tudjuk is, mire vágysz. Cseréld ki a kávét egy kanál Matcha Latte fehérjeporral. Visszatérnek majd az emlékek egy-egy Starbucks-ban töltött reggelivel kapcsolatban.

1. Jeges dalgona kávé

Hozzávalók

Jeges dalgona kávé

Elkészítés módja

1) Egy kis tálba tedd a kávét, cukrot és forró vizet, majd elektromos habverővel vagy kézi habverővel keverd össze az összetevőket, amíg sima, kemény habos keveréket nem kapsz!

2) Ezután öntsd a tetszőleges tejet és egy adagolókanálnyi fehérjeport egy shakerbe! Jól rázd össze, hogy sima, csomómentes állagú legyen!

3) Ezután öntsd a fehérje shake-et egy jégkockákkal teli pohárba, majd utána kanalazd rá a kávés habot a tetejére! Fogyaszd jóízűen a hűsítő finomságot!

 

Kalória Fehérje Szénhidrát Zsír
313 27g 36g 5g
 

2. Jeges Matcha Latte dalgona kávé

Hozzávalók

Jeges Matcha Latte dalgona kávé

Elkészítés módja

1) Egy kis tálba tedd a matcha latte fehérjeport, cukrot és forró vizet, majd elektromos habverővel vagy kézi habverővel keverd össze az összetevőket, amíg sima, kemény habos keveréket nem kapsz!

2) Ezt követően öntsd a tejet egy jégkockákkal teli pohárba, majd kanalazd rá a matcha latte habot a tetejére! Fogyaszd jóízűen a hűsítő finomságot!

Kalória Fehérje Szénhidrát Zsír
301 27g 36g 5g

 

Lauren Dawes
Író és szakértő
Lauren Dawes profiljának megtekintése

Lauren Angol irodalom szakon végzett. Mindig is szerette az úszást, az elmúlt években fedezte fel a súlyzós edzésben rejlő lehetőségeket és sokat szeretne fejlődni még a heti hot jóga óriáin is.

Hétvégén szeret főzni és szívesen kipróbál új recepteket lakótársaival - különösen azért, hogy le tudja magáról rázni a berögzött egyetemista szokásokat, hogy gyorsan elkészíthető, túlélő tésztákon él. Ezen felül határozottan hiszi, hogy fontos megtalálni az egyensúlyt az edzőterem és a szórakozás között.

Tapasztalatáról megtudhatsz többet itt.

myprotein