Ugrás a fő tartalomra
Receptek

Édesburgonya sajtos chilis sült krumpli recept

Édesburgonya sajtos chilis sült krumpli recept
Jennifer Blow
Író és szakértő5 év Ago
Jennifer Blow profiljának megtekintése

Ez az sajtos édesburgonya sült krumpli chilivel egy kiváló, tápláló ebéd vagy vacsora tud lenni - akár meg is oszthatod másokkal, vagy elpakolhatod a ételtárolós dobozodba is.

A magas fehérjetartalom és az alacsony zsírtartalom kiváló étkezés lehet akár edzés utáni regenerálódás segítésére is, mivel tökéletes komplex szénhidrát/fehérje aránnyal segíti a feltöltődést edzés után - a magas fehérjetartalmú sajtunk miatt pedig egy finom, szájban olvadós fehérjebombát is biztosítunk a szervezetünknek, amikor a legnagyobb szüksége van rá.

 

Adagok száma: 3-4

Étel típus: Magas fehérjetartalmú, alacsony zsírtartalmú étel

Elkészítési idő: 5 perc

Sütési idő: 40 perc

Összes idő: 45 perc

Hozzávalók:

  • 4 nagy édesburgonya
  • ½ tk. tengeri só és fekete bors
  • 2 ek. Myprotein Organikus Kókuszolaj
  • 500g zsírszegény darált marhahús
  • 1 marha alap kocka
  • 1 hagyma (finomra vágva)
  • 400g aprított paradicsom
  • 1 ek. chili por
  • 1 ek. köménymag
  • 1 ek. paprika
  • 100g Alacsony zsírtartalmú Myprotein Protein Cheese
 
édes burgonya chilis sajtos sültkrumpli
 

Elkészítés

  1. Először vágd fel az édesburgonyát és helyezd egy sütőpapírra. Szórj rá pár csipet sót és borsot és locsold meg egy teáskanál kókuszolajjal. Keverd jól össze és tedd előmelegített sütőbe, 190°C-on süsd 30 percig, vagy amíg aranybarnára és ropogósra nem sül.
  2. Amíg a krumpli a sütőben van, egy nagy serpenyőben közepes hőfokon egy kis kókuszolajra tegyünk a felaprított hagymát. Kb. 5 percig főzzük átlátszóra. Ezen a ponton adjuk hozzá a darált húst és főzzük addig, amíg világosbarna nem lesz, kb. 5-10 perc alatt, de közben néha-néha kevergessük.
  3. Ha elkészült és átsült, adjuk hozzá a chili port, köményt és a pirospaprikát. Keverjük jól össze és főzzük még 2 percig folyamatos kevergetés mellett. Adjuk hozzá egy konzerv aprított paradicsomot és egy üres konzervnyi vizet, adjuk hozzá a alap kockát, keverjük jól össze és tegyünk rá a fedőt és főzzük alacsony-közepes hőfokon 30 percig.
  4. Tálaláshoz tegyük a édesburgonyát egy tányérra, tegyük rá a chilit és ízlés szerint szórjuk meg sok reszelt Low-Fat Protein Cheese sajttal. Jó étvágyat!

Tápanyag információ:

Kalória: 521kcal Fehérje: 40g Szénhidrát: 65g Zsír: 13g

Jennifer Blow
Író és szakértő
Jennifer Blow profiljának megtekintése

Jennifer Blow egy UKVRN Regisztrált Dietetikus munkatárs – ami az Egyesült Királyság illetékes és szakképzett táplálkozási szakembereit tömörítő nyilvántartás. Bachelor’s of Science diplomát szerzett Táplálkozástudományokból és Msc diplomát Táplálkozás kutatásból, jelenleg pedig sporttáplálék-kiegészítők használatára specializálódott, amelyeket bizonyítékokon alapuló kutatásokkal támaszt alá.

Jennifer-t számos jelentős online publikációban idézték már dietetikusként, mint a Vogue, Elle, és a Grazia, mindezt a táplálkozástudományi területen szerzett tapasztalataiért az edzés és az egészséges életmód összefüggésében.

Tapasztalata kiterjed az Országos Egészségügyi Szolgálattal (NHS) végzett étkezési beavatkozásokon végzett kísérletektől, az omega-3 zsírsav kiegészítés, illetve a gyors-ételek egészségre gyakorolt hatásának specifikus tudományos kutatására, ami prezentált is a Táplálkozástudományi Társaság éves konferenciáján. Jennifer folyamatosan részt vesz szakmai továbbképzésekben, hogy gyakorlati tudása a legmagasabb szinten maradhasson. Tudj meg többet Jennifer tapasztalatairól itt.

Szabadidejében szeret túrázni és kerékpározni, posztjaiban pedig láthatod, hogy szereti bebizonyítani, hogy az egészséges étkezés nem élettartó éhséget jelent.

myprotein