0
Kosár

Jelenleg nincsenek termékek a kosarában

Receptek

Édesburgonya sajtos chilis sült krumpli recept

Ez az sajtos édesburgonya sült krumpli chilivel egy kiváló, tápláló ebéd vagy vacsora tud lenni – akár meg is oszthatod másokkal, vagy elpakolhatod a ételtárolós dobozodba is.

A magas fehérjetartalom és az alacsony zsírtartalom kiváló étkezés lehet akár edzés utáni regenerálódás segítésére is, mivel tökéletes komplex szénhidrát/fehérje aránnyal segíti a feltöltődést edzés után – a magas fehérjetartalmú sajtunk miatt pedig egy finom, szájban olvadós fehérjebombát is biztosítunk a szervezetünknek, amikor a legnagyobb szüksége van rá.

 

Adagok száma: 3-4

Étel típus: Magas fehérjetartalmú, alacsony zsírtartalmú étel

Elkészítési idő: 5 perc

Sütési idő: 40 perc

Összes idő: 45 perc

Hozzávalók:

  • 4 nagy édesburgonya
  • ½ tk. tengeri só és fekete bors
  • 2 ek. Myprotein Organikus Kókuszolaj
  • 500g zsírszegény darált marhahús
  • 1 marha alap kocka
  • 1 hagyma (finomra vágva)
  • 400g aprított paradicsom
  • 1 ek. chili por
  • 1 ek. köménymag
  • 1 ek. paprika
  • 100g Alacsony zsírtartalmú Myprotein Protein Cheese

 

édes burgonya chilis sajtos sültkrumpli

 

Elkészítés

  1. Először vágd fel az édesburgonyát és helyezd egy sütőpapírra. Szórj rá pár csipet sót és borsot és locsold meg egy teáskanál kókuszolajjal. Keverd jól össze és tedd előmelegített sütőbe, 190°C-on süsd 30 percig, vagy amíg aranybarnára és ropogósra nem sül.
  2. Amíg a krumpli a sütőben van, egy nagy serpenyőben közepes hőfokon egy kis kókuszolajra tegyünk a felaprított hagymát. Kb. 5 percig főzzük átlátszóra. Ezen a ponton adjuk hozzá a darált húst és főzzük addig, amíg világosbarna nem lesz, kb. 5-10 perc alatt, de közben néha-néha kevergessük.
  3. Ha elkészült és átsült, adjuk hozzá a chili port, köményt és a pirospaprikát. Keverjük jól össze és főzzük még 2 percig folyamatos kevergetés mellett. Adjuk hozzá egy konzerv aprított paradicsomot és egy üres konzervnyi vizet, adjuk hozzá a alap kockát, keverjük jól össze és tegyünk rá a fedőt és főzzük alacsony-közepes hőfokon 30 percig.
  4. Tálaláshoz tegyük a édesburgonyát egy tányérra, tegyük rá a chilit és ízlés szerint szórjuk meg sok reszelt Low-Fat Protein Cheese sajttal. Jó étvágyat!

Tápanyag információ:

Kalória: 521kcal
Fehérje: 40g
Szénhidrát: 65g
Zsír: 13g

Nincs bejegyzés címke



Jennifer Blow

Jennifer Blow

Editor & Qualified Nutritionist

Jennifer Blow is our editor and UKVRN Registered Associate Nutritionist – the UK’s register of competent and qualified nutrition professionals. She has a Bachelor of Science in Nutritional Science and a Master of Science by Research in Nutrition, and now specialises in the use of sports supplements for health and fitness, underpinned by evidence-based research. Jennifer has been quoted or mentioned as a nutritionist in major online publications including Vogue, Elle, and Grazia, for her expertise in nutritional science for exercise and healthy living. Her experience spans from working with the NHS on dietary intervention trials, to specific scientific research into omega-3 fatty acid supplementation and also the effect of fast foods on health, which she has presented at the annual Nutrition Society Conference. Jennifer is involved in many continuing professional development events to ensure her practise remains at the highest level. Find out more about Jennifer’s experience here: https://uk.linkedin.com/in/jennifer-blow. In her spare time, Jennifer loves hill walking and cycling, and in her posts you’ll see that she loves proving healthy eating doesn’t mean a lifetime of hunger.


Ne maradjon le legújabb akcióinkról! Vásárlás