Ugrás a fő tartalomra
Receptek

Fahéjas francia pirítós recept

Fahéjas francia pirítós recept
Monica Green
Író és szakértő1 év Ago
Monica Green profiljának megtekintése

Imádjuk @fittwaffle-t a szuper egyszerű és hihetetlenül finom sütési ötleteiért. Ezzel a francia pirítós recepttel pedig abszolút viszi a prímet!

Ha te is odavagy az édes fahéjas tekercsér, akkor ez a makróbarát, francia pirítós ihlette „rakott” változat mindenképp le fog venni a lábadról. Szó szerint pillanatok alatt elkészül, egy könnyű, mégis rendkívül népszerű étel, amely kielégíti az édesség utáni sóvárgásodat, ráadásul 37 gramm fehérjével is megörvendeztet.A nap bármely szakában jól esik, de mi kifejezetten ajánljuk, hogy kezdd a napodat ezzel az ütős reggelivel, vagy kényeztesd magad vele egy különösen brutális lábnap után némi szerotonin reményében.

Tipp: ez a francia pirítós recept vegánként is elkészíthető, ha a fehérjeport a kedvenc Vegan Blendedre cseréled, és valamilyen növényi tejet használsz.

Francia pirítós hozzávalók

1 adag

A francia pirítós elkészítése

  1. Kockázd fel a kenyeret és helyezd egy sütésálló edénybe.
  2. A 100 milliliter tejet, a fahéjas fehérjeport és a fahéjat tedd egy shakerbe, és rázd addig, amíg teljesen el nem keverednek.
  3. Öntsd a fahéjas Impact Whey Protein fehérjés keveréket a kenyérkockákra.
  4. Süsd forrólevegős sütőben 6-7 percig 200°C-on, vagy hagyományos sütőben 9-10 percig 220 °C-on.
  5. Közben készítsd el az öntetet: a 10 gramm fahéjas Impact Whey Protein fehérjeport keverd el egy teáskanál tejjel, amíg folyós állaga nem lesz.
  6. Ha megsült a rakott pirítós, locsold le az öntettel. Ha szeretnéd, szórd meg porcukorral, és még melegen tálald. Ínycsiklandó!
Francia pirítós recept

Tápanyagértékek

Egy adagban:
  • Energia: 350 kcal
  • Zsírok: 7 gramm
  • Szénhidrát: 37 gramm
  • Fehérje: 37 gramm
Monica Green
Író és szakértő
Monica Green profiljának megtekintése
myprotein