Ugrás a fő tartalomra
Receptek

Fehérjegolyó recept | mogyoróvajas brownie bomba

Fehérjegolyó recept | mogyoróvajas brownie bomba
Jennifer Blow
Író és szakértő6 év Ago
Jennifer Blow profiljának megtekintése

A mogyoróvajas brownie bomba lesz mostantól a kedvenc fehérjegolyó recepted!

Új fehérjegolyó receptet keresel? Nem is éltél igazán, amíg nem próbáltad a mogyoróvajas brownie bombákat, mely golyónkként 9 g fehérjét tartalmaz!

Itt találsz még több fitnesz receptet

Adag: 12-14 db

Hozzávalók

  • 150g Myprotein Protein Brownie Mix /angol oldalunkon beszerezhető/
  • 50g Organikus kókuszolaj (olvasztva)
  • 170g zsírszegény görög joghurt
  • 1 tojás
  • 45ml tej
Töltelék:Máz:
  • 70g Organikus kakaópor
  • 70g Organikus kókuszolaj
  • Általad választott édesítőszer: Próbáld ki a kókuszcukrot vagy xylitolt (nyírfacukrot). (Használj olyan sokat vagy épp keveset, ahogy szeretnéd) /angol oldalunkon beszerezhetőek/
Mogyoróvajas fehérjegolyó

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra vagy hőkeveréses sütő esetén 170°C-ra!
  2. Keverjük össze a brownie mixet az olvasztott kókuszolajjal, a görög joghurttal, tojással és tejjel!
  3. Habverővel addig keverjük, míg sima állagú nem lesz!
  4. Béleljünk ki egy közepesen mély tepsit kókuszolajjal megkent sütőpapírral!
  5. A tepsit a sütő közepébe helyezve süssük 16-18 percig! Amikor kivettük, hagyjuk hűlni a tepsiben pár percig, majd helyezzük egy süteményrácsra, ahol tovább hűlhet!
  6. Amíg várakozunk, keverjük össze egy tálban alaposan a mogyoróvajat és a fehérjeport, majd 30 percig tegyük fagyasztóba!
  7. Vegyük ki a fagyasztóból a mogyoróvajas keveréket, kanalazzunk ki belőle kis adagokat, majd formázzunk kb. 2,5 cm átmérőjű golyókat. A golyókat helyezzük egy kis tálcára, majd tegyük vissza a fagyasztóba 15 percre!
  8. Amint kihűlt a brownie, egy sodrófa segítségével nyújtsuk olyan vékonyra, amennyire csak lehetséges! Vágjuk fel a kinyújtott browniet 8x8 cm-es darabokra!
  9. Vegyük ki a fagyasztóból a mogyoróvajas golyókat, és borítsuk be őket 1-1 brownie négyzettel, majd így formázzuk őket golyókká!
  10. A mázhoz keverjük simára és krémes állagúvá az olvasztott kókuszolajat, a kakaóport és édesítőszert! Forgassuk a mázba egy villa segítségével a golyókat, majd helyezzük őket egy tálcán a hűtőszekrénybe 30 percre! Letakarva, hűtőben tárolva 5 napig fogyaszthatjuk.

Makrók golyónként:

Kalória: 119kcal - Fehérje: 9g - Szénhidrát: 6g - Zsír: 7g

 

Jennifer Blow
Író és szakértő
Jennifer Blow profiljának megtekintése

Jennifer Blow egy UKVRN Regisztrált Dietetikus munkatárs – ami az Egyesült Királyság illetékes és szakképzett táplálkozási szakembereit tömörítő nyilvántartás. Bachelor’s of Science diplomát szerzett Táplálkozástudományokból és Msc diplomát Táplálkozás kutatásból, jelenleg pedig sporttáplálék-kiegészítők használatára specializálódott, amelyeket bizonyítékokon alapuló kutatásokkal támaszt alá.

Jennifer-t számos jelentős online publikációban idézték már dietetikusként, mint a Vogue, Elle, és a Grazia, mindezt a táplálkozástudományi területen szerzett tapasztalataiért az edzés és az egészséges életmód összefüggésében.

Tapasztalata kiterjed az Országos Egészségügyi Szolgálattal (NHS) végzett étkezési beavatkozásokon végzett kísérletektől, az omega-3 zsírsav kiegészítés, illetve a gyors-ételek egészségre gyakorolt hatásának specifikus tudományos kutatására, ami prezentált is a Táplálkozástudományi Társaság éves konferenciáján. Jennifer folyamatosan részt vesz szakmai továbbképzésekben, hogy gyakorlati tudása a legmagasabb szinten maradhasson. Tudj meg többet Jennifer tapasztalatairól itt.

Szabadidejében szeret túrázni és kerékpározni, posztjaiban pedig láthatod, hogy szereti bebizonyítani, hogy az egészséges étkezés nem élettartó éhséget jelent.

myprotein