0
Kosár

Jelenleg nincsenek termékek a kosarában

Receptek

Fehérjegolyó recept | mogyoróvajas brownie bomba

A mogyoróvajas brownie bomba lesz mostantól a kedvenc fehérjegolyó recepted!

Új fehérjegolyó receptet keresel? Nem is éltél igazán, amíg nem próbáltad a mogyoróvajas brownie bombákat, mely golyónkként 9 g fehérjét tartalmaz!

Itt találsz még több fitnesz receptet

Adag: 12-14 db

Hozzávalók

  • 150g Myprotein Protein Brownie Mix /angol oldalunkon beszerezhető/
  • 50g Organikus kókuszolaj (olvasztva)
  • 170g zsírszegény görög joghurt
  • 1 tojás
  • 45ml tej

Töltelék:

Máz:

  • 70g Organikus kakaópor
  • 70g Organikus kókuszolaj
  • Általad választott édesítőszer: Próbáld ki a kókuszcukrot vagy xylitolt (nyírfacukrot). (Használj olyan sokat vagy épp keveset, ahogy szeretnéd) /angol oldalunkon beszerezhetőek/

Mogyoróvajas fehérjegolyó

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra vagy hőkeveréses sütő esetén 170°C-ra!
  2. Keverjük össze a brownie mixet az olvasztott kókuszolajjal, a görög joghurttal, tojással és tejjel!
  3. Habverővel addig keverjük, míg sima állagú nem lesz!
  4. Béleljünk ki egy közepesen mély tepsit kókuszolajjal megkent sütőpapírral!
  5. A tepsit a sütő közepébe helyezve süssük 16-18 percig! Amikor kivettük, hagyjuk hűlni a tepsiben pár percig, majd helyezzük egy süteményrácsra, ahol tovább hűlhet!
  6. Amíg várakozunk, keverjük össze egy tálban alaposan a mogyoróvajat és a fehérjeport, majd 30 percig tegyük fagyasztóba!
  7. Vegyük ki a fagyasztóból a mogyoróvajas keveréket, kanalazzunk ki belőle kis adagokat, majd formázzunk kb. 2,5 cm átmérőjű golyókat. A golyókat helyezzük egy kis tálcára, majd tegyük vissza a fagyasztóba 15 percre!
  8. Amint kihűlt a brownie, egy sodrófa segítségével nyújtsuk olyan vékonyra, amennyire csak lehetséges! Vágjuk fel a kinyújtott browniet 8×8 cm-es darabokra!
  9. Vegyük ki a fagyasztóból a mogyoróvajas golyókat, és borítsuk be őket 1-1 brownie négyzettel, majd így formázzuk őket golyókká!
  10. A mázhoz keverjük simára és krémes állagúvá az olvasztott kókuszolajat, a kakaóport és édesítőszert! Forgassuk a mázba egy villa segítségével a golyókat, majd helyezzük őket egy tálcán a hűtőszekrénybe 30 percre! Letakarva, hűtőben tárolva 5 napig fogyaszthatjuk.

Makrók golyónként:

Kalória: 119kcal – Fehérje: 9g – Szénhidrát: 6g – Zsír: 7g

 



Jennifer Blow

Jennifer Blow

Editor & Qualified Nutritionist

Jennifer Blow is our editor and UKVRN Registered Associate Nutritionist – the UK’s register of competent and qualified nutrition professionals. She has a Bachelor of Science in Nutritional Science and a Master of Science by Research in Nutrition, and now specialises in the use of sports supplements for health and fitness, underpinned by evidence-based research. Jennifer has been quoted or mentioned as a nutritionist in major online publications including Vogue, Elle, and Grazia, for her expertise in nutritional science for exercise and healthy living. Her experience spans from working with the NHS on dietary intervention trials, to specific scientific research into omega-3 fatty acid supplementation and also the effect of fast foods on health, which she has presented at the annual Nutrition Society Conference. Jennifer is involved in many continuing professional development events to ensure her practise remains at the highest level. Find out more about Jennifer’s experience here: https://uk.linkedin.com/in/jennifer-blow. In her spare time, Jennifer loves hill walking and cycling, and in her posts you’ll see that she loves proving healthy eating doesn’t mean a lifetime of hunger.