Ugrás a fő tartalomra
Receptek

Felülmúlhatatlan steak szendvics recept | Izomépítő ebéd

Felülmúlhatatlan steak szendvics recept | Izomépítő ebéd
Jennifer Blow
Író és szakértő6 év Ago
Jennifer Blow profiljának megtekintése

Egy tökéletes steak szendvics recept, mely ellátja üzemanyaggal a fejlődésed

Szénhidrátra és fehérjére van szükségünk ahhoz, hogy izmot tudjuk építeni és növelni tudjuk izomerőnket. De ki mondta, hogy nem élvezhetjük az ételeket és egy élethosszon keresztül csak íztelen csirkét és rizst ehetünk? Ez a steak szendvics tökéletes fehérje és szénhidrát keverékeket tartalmaz, melyek gyorsítják az izomnövekedést és a regenerációt.

Nézd meg a többi ínycsiklandó egészséges és fitt receptünket.

Myprotein Steack szendvics

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 100g fűvel táplált marha bélszín steak
  • 2 teáskanálnyi organikus szűz kókuszolaj
  • 50ml balzsamecet
  • ¼ teáskanálnyi tengeri só és fekete bors
  • 1 kisméretű vöröshagyma (vékonyan, hosszúkás formára felszelve)
  • 5g parmezán
  • 1 tenyérnyi rukkola
  • ízlés szerint cukormentes szósz
  • 2 szelet teljes kiőrlésű ciabatta

Elkészítési mód

1. Melegíts fel egy tapadásmentes serpenyőt középső fokozaton, majd olvassz fel rajta 1 teáskanálnyi kókuszolajat.

2. Add hozzá a vékonyra szeletelt vöröshagymát egy kis cukorral együtt, majd párold őket 3-4 percig, ritkán megkeverve. Add hozzá a balzsamecetet és rakd alacsony fokozatra a hőfokot, utána tegyél rá egy fedőt és hagyd főni további 20 percig.

3. Miután a hagyma megpuhult és elkezdett karamellizálódni, hozzáláthatunk a steak elkészítéséhez. Helyezzünk egy vastag falú serpenyőt magas hőfokra, adjunk hozzá 1 teáskanálnyi kókuszolajat. Helyezzük rá a steak-et, ha már annyira forró a serpenyő, hogy szinte füstöl. A steak sütésének hossza attól függ, hogy hogyan szereted elkészítve. A kb. 2,5cm vastagságú steak elkészítéséhez, az alábbi sütési időket javasoljuk.

Blue: körülbelül 1 perc mindkét oldalonRare: körülbelül 1,5 perc mindkét oldalonMedium-rare: körülbelül 2 perc mindkét oldalonMedium: körülbelül 2,5 perc mindkét oldalonWell-done: körülbelül 4 perc mindkét oldalon

4. Tegyük tányérra és hagyjuk egy kicsit pihenni a steak-et miután megsült, közben tegyük középső hőfokra a sütőt.

5. Tegyük a cibatta szeleteket ugyanerre a serpenyőre, majd pirítsuk 1-2 percig mindkét oldalon. Miután megpirult, tegyük egy tányérra a cibatta szeleteket. Szeljük vékony szeletekre a steak-et a merőlegesen a izomrost irányra, majd helyezzük őket cibatta szeletek közé. A tetejére tegyük rá a karamellizált hagymát, rukkolát és a parmezán sajtot, majd a tetejére tegyünk egy kis cukormentes szószt.

Jó étvágyat!

Makrók adagonként:

Kalória: 610kcal - Fehérje: 29g - Szénhidrát: 63g - Zsír: 22g

Jennifer Blow
Író és szakértő
Jennifer Blow profiljának megtekintése

Jennifer Blow egy UKVRN Regisztrált Dietetikus munkatárs – ami az Egyesült Királyság illetékes és szakképzett táplálkozási szakembereit tömörítő nyilvántartás. Bachelor’s of Science diplomát szerzett Táplálkozástudományokból és Msc diplomát Táplálkozás kutatásból, jelenleg pedig sporttáplálék-kiegészítők használatára specializálódott, amelyeket bizonyítékokon alapuló kutatásokkal támaszt alá.

Jennifer-t számos jelentős online publikációban idézték már dietetikusként, mint a Vogue, Elle, és a Grazia, mindezt a táplálkozástudományi területen szerzett tapasztalataiért az edzés és az egészséges életmód összefüggésében.

Tapasztalata kiterjed az Országos Egészségügyi Szolgálattal (NHS) végzett étkezési beavatkozásokon végzett kísérletektől, az omega-3 zsírsav kiegészítés, illetve a gyors-ételek egészségre gyakorolt hatásának specifikus tudományos kutatására, ami prezentált is a Táplálkozástudományi Társaság éves konferenciáján. Jennifer folyamatosan részt vesz szakmai továbbképzésekben, hogy gyakorlati tudása a legmagasabb szinten maradhasson. Tudj meg többet Jennifer tapasztalatairól itt.

Szabadidejében szeret túrázni és kerékpározni, posztjaiban pedig láthatod, hogy szereti bebizonyítani, hogy az egészséges étkezés nem élettartó éhséget jelent.

myprotein