0
Kosár

Jelenleg nincsenek termékek a kosarában

Receptek

Felülmúlhatatlan steak szendvics recept | Izomépítő ebéd

Egy tökéletes steak szendvics recept, mely ellátja üzemanyaggal a fejlődésed

Szénhidrátra és fehérjére van szükségünk ahhoz, hogy izmot tudjuk építeni és növelni tudjuk izomerőnket. De ki mondta, hogy nem élvezhetjük az ételeket és egy élethosszon keresztül csak íztelen csirkét és rizst ehetünk? Ez a steak szendvics tökéletes fehérje és szénhidrát keverékeket tartalmaz, melyek gyorsítják az izomnövekedést és a regenerációt.

Nézd meg a többi ínycsiklandó egészséges és fitt receptünket.

Myprotein Steack szendvics

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 100g fűvel táplált marha bélszín steak
  • 2 teáskanálnyi organikus szűz kókuszolaj
  • 50ml balzsamecet
  • ¼ teáskanálnyi tengeri só és fekete bors
  • 1 kisméretű vöröshagyma (vékonyan, hosszúkás formára felszelve)
  • 5g parmezán
  • 1 tenyérnyi rukkola
  • ízlés szerint cukormentes szósz
  • 2 szelet teljes kiőrlésű ciabatta

Elkészítési mód

1. Melegíts fel egy tapadásmentes serpenyőt középső fokozaton, majd olvassz fel rajta 1 teáskanálnyi kókuszolajat.

2. Add hozzá a vékonyra szeletelt vöröshagymát egy kis cukorral együtt, majd párold őket 3-4 percig, ritkán megkeverve. Add hozzá a balzsamecetet és rakd alacsony fokozatra a hőfokot, utána tegyél rá egy fedőt és hagyd főni további 20 percig.

3. Miután a hagyma megpuhult és elkezdett karamellizálódni, hozzáláthatunk a steak elkészítéséhez. Helyezzünk egy vastag falú serpenyőt magas hőfokra, adjunk hozzá 1 teáskanálnyi kókuszolajat. Helyezzük rá a steak-et, ha már annyira forró a serpenyő, hogy szinte füstöl. A steak sütésének hossza attól függ, hogy hogyan szereted elkészítve. A kb. 2,5cm vastagságú steak elkészítéséhez, az alábbi sütési időket javasoljuk.

Blue: körülbelül 1 perc mindkét oldalon
Rare: körülbelül 1,5 perc mindkét oldalon
Medium-rare: körülbelül 2 perc mindkét oldalon
Medium: körülbelül 2,5 perc mindkét oldalon
Well-done: körülbelül 4 perc mindkét oldalon

4. Tegyük tányérra és hagyjuk egy kicsit pihenni a steak-et miután megsült, közben tegyük középső hőfokra a sütőt.

5. Tegyük a cibatta szeleteket ugyanerre a serpenyőre, majd pirítsuk 1-2 percig mindkét oldalon. Miután megpirult, tegyük egy tányérra a cibatta szeleteket. Szeljük vékony szeletekre a steak-et a merőlegesen a izomrost irányra, majd helyezzük őket cibatta szeletek közé. A tetejére tegyük rá a karamellizált hagymát, rukkolát és a parmezán sajtot, majd a tetejére tegyünk egy kis cukormentes szószt.

Jó étvágyat!

Makrók adagonként:

Kalória: 610kcal – Fehérje: 29g – Szénhidrát: 63g – Zsír: 22g



Jennifer Blow

Jennifer Blow

Editor & Qualified Nutritionist

Jennifer Blow is our editor and UKVRN Registered Associate Nutritionist – the UK’s register of competent and qualified nutrition professionals. She has a Bachelor of Science in Nutritional Science and a Master of Science by Research in Nutrition, and now specialises in the use of sports supplements for health and fitness, underpinned by evidence-based research. Jennifer has been quoted or mentioned as a nutritionist in major online publications including Vogue, Elle, and Grazia, for her expertise in nutritional science for exercise and healthy living. Her experience spans from working with the NHS on dietary intervention trials, to specific scientific research into omega-3 fatty acid supplementation and also the effect of fast foods on health, which she has presented at the annual Nutrition Society Conference. Jennifer is involved in many continuing professional development events to ensure her practise remains at the highest level. Find out more about Jennifer’s experience here: https://uk.linkedin.com/in/jennifer-blow. In her spare time, Jennifer loves hill walking and cycling, and in her posts you’ll see that she loves proving healthy eating doesn’t mean a lifetime of hunger.