Ugrás a fő tartalomra
Receptek

Fűszeres csicseriborsó és koriander vegán burger recept

Fűszeres csicseriborsó és koriander vegán burger recept
Jennifer Blow
Író és szakértő5 év Ago
Jennifer Blow profiljának megtekintése

Ezek a fűszeres csicseriborsó vegán burgerek gazdag ízüket a koriandernek, fokhagymának, napszárított paradicsomnak és humusznak köszönhetik. Cukormentes (vegánoknak is megfelelő) édes chili szósszal nyakon öntve, valamint ropogós, reszelt lilakáposztával megszórva ez a burger nemcsak egészséges, de szuper laktató is.

Ez a recept 6 adagra való, tehát tökéletes előre főzés céljából, hiszen biztosítja az előtted álló néhány napra az ebédet vagy vacsorát. Nem szeretnéd egy héten belül elfogyasztani az összeset? Dobd be a fagyasztóba akár 3 hónapig, és amikor készen állsz, olvaszd fel, melegítsd mikróban 3 percig, vagy amíg teljesen át nem melegszik!

Vegán csicseriborsó burger

Adag: 6 burger

Hozzávalók

A burgerekhez:
  • 600g csicseriborsó (konzerv)
  • 50g teljes kiőrlésű liszt
  • 60g frissen vágott koriander
  • 1 közepes fehér hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 50g napszárított paradicsom
  • 1 púpos tk. őrölt római kömény
  • 1/2 tk. kurkuma
  • 1 tk. só
  • 1 tk. cayenne bors
  • 2 ek. humusz
Az édes chilis majonézhez:Extrák:
  • 6 teljes kiőrlésű hamburger buci
  • 1 fej reszelt lilakáposzta és néhány maroknyi spenót (vagy bármilyen más salátaféle, amit épp a hűtőszekrényben találsz)

Elkészítés

  1. Első lépésként szűrd le a csicseriborsót! Tedd egy aprítógépbe a liszttel, korianderrel, hagymával, fokhagymával, paradicsommal, cayenne borssal, római köménnyel, kurkumával, sóval és humusszal együtt!
  2. Turmixold össze alaposan hozzávalókat! Legyen jól összedolgozva, és ha szükséges, szedd le az edény faláról mindig a hozzávalókat! Ha túl morzsalékosnak tűnik a keverék, adj hozzá még egy kis humuszt, és keverd így tovább!
  3. Amint alaposan elkeverted, takard le fóliával, és tedd a hűtőbe kb. 30 percig, amíg szilárdabb nem lesz!
  4. Amint megszilárdult a keverék, kézzel oszd fel 6 részre! Formázz kézzel hamburger pogácsákat!
  5. Helyezz egy tapadásmentes serpenyőt közepes lángra egy kevés kókuszolajjal!
  6. Amikor az edény felforrósodott, tedd bele a megformázott pogácsákat! Süsd őket oldalanként kb. 3 percig! Légy óvatos, amikor megfordítod, használj teflonlapátot!
  7. Az édes chilis majonézhez egyszerűen csak keverd össze a majonézt a cukormentes édes chili szósszal!
  8. Amint a hamburger minden eleme készen áll, egyszerűen pirítsd meg a bucik belsejét, tegyél rájuk egy kis chilis majonézt, helyezd rájuk a csicseriborsó pogácsát, egy kevés spenótot, a reszelt lilakáposztát, és végül még egy kis édes chilis majonézt! Ez maga a tökély!

Tápanyagok (adagonként):

Kalória: 396kcal - Fehérje: 10g - Szénhidrát: 29g - Zsír: 10g

Ízlett a fűszeres csicseriborsó burger?NÉZD MEG EZT IS:
Receptek

Magas fehérjetartalmú vegán főzés | Fűszeres lencsés egytálétel

Főzd meg előre ezt az ízletes, vegánbarát, magas fehérjetartalmú lencsés egytálételt, és készítsd el ebédadagjaidat. Vegán előrefőzés sose volt még ennél egyszerűbb!

Kiegészítők

Miért fontos a B12-vitamin bevitel | Hiány és vegánok

Az alacsony B12-vitamin bevitel következtében fellépő vitamin deficit vérszegénységet és idegrendszeri rendellenességeket okozhat. Vegánok számára a B12-vitamin fogyasztás mikrotápanyagokkal dúsított élelmiszerek és étrend-kiegészítők útján történhet.

Jennifer Blow
Író és szakértő
Jennifer Blow profiljának megtekintése

Jennifer Blow egy UKVRN Regisztrált Dietetikus munkatárs – ami az Egyesült Királyság illetékes és szakképzett táplálkozási szakembereit tömörítő nyilvántartás. Bachelor’s of Science diplomát szerzett Táplálkozástudományokból és Msc diplomát Táplálkozás kutatásból, jelenleg pedig sporttáplálék-kiegészítők használatára specializálódott, amelyeket bizonyítékokon alapuló kutatásokkal támaszt alá.

Jennifer-t számos jelentős online publikációban idézték már dietetikusként, mint a Vogue, Elle, és a Grazia, mindezt a táplálkozástudományi területen szerzett tapasztalataiért az edzés és az egészséges életmód összefüggésében.

Tapasztalata kiterjed az Országos Egészségügyi Szolgálattal (NHS) végzett étkezési beavatkozásokon végzett kísérletektől, az omega-3 zsírsav kiegészítés, illetve a gyors-ételek egészségre gyakorolt hatásának specifikus tudományos kutatására, ami prezentált is a Táplálkozástudományi Társaság éves konferenciáján. Jennifer folyamatosan részt vesz szakmai továbbképzésekben, hogy gyakorlati tudása a legmagasabb szinten maradhasson. Tudj meg többet Jennifer tapasztalatairól itt.

Szabadidejében szeret túrázni és kerékpározni, posztjaiban pedig láthatod, hogy szereti bebizonyítani, hogy az egészséges étkezés nem élettartó éhséget jelent.

myprotein