Receptek

Fűszeres csicseriborsó és koriander vegán burger recept

Ezek a fűszeres csicseriborsó vegán burgerek gazdag ízüket a koriandernek, fokhagymának, napszárított paradicsomnak és humusznak köszönhetik. Cukormentes (vegánoknak is megfelelő) édes chili szósszal nyakon öntve, valamint ropogós, reszelt lilakáposztával megszórva ez a burger nemcsak egészséges, de szuper laktató is.

Ez a recept 6 adagra való, tehát tökéletes előre főzés céljából, hiszen biztosítja az előtted álló néhány napra az ebédet vagy vacsorát. Nem szeretnéd egy héten belül elfogyasztani az összeset? Dobd be a fagyasztóba akár 3 hónapig, és amikor készen állsz, olvaszd fel, melegítsd mikróban 3 percig, vagy amíg teljesen át nem melegszik!

Vegán csicseriborsó burger

Adag: 6 burger

Hozzávalók

A burgerekhez:

  • 600g csicseriborsó (konzerv)
  • 50g teljes kiőrlésű liszt
  • 60g frissen vágott koriander
  • 1 közepes fehér hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 50g napszárított paradicsom
  • 1 púpos tk. őrölt római kömény
  • 1/2 tk. kurkuma
  • 1 tk. só
  • 1 tk. cayenne bors
  • 2 ek. humusz

Az édes chilis majonézhez:

Extrák:

  • 6 teljes kiőrlésű hamburger buci
  • 1 fej reszelt lilakáposzta és néhány maroknyi spenót (vagy bármilyen más salátaféle, amit épp a hűtőszekrényben találsz)

Elkészítés

  1. Első lépésként szűrd le a csicseriborsót! Tedd egy aprítógépbe a liszttel, korianderrel, hagymával, fokhagymával, paradicsommal, cayenne borssal, római köménnyel, kurkumával, sóval és humusszal együtt!
  2. Turmixold össze alaposan hozzávalókat! Legyen jól összedolgozva, és ha szükséges, szedd le az edény faláról mindig a hozzávalókat! Ha túl morzsalékosnak tűnik a keverék, adj hozzá még egy kis humuszt, és keverd így tovább!
  3. Amint alaposan elkeverted, takard le fóliával, és tedd a hűtőbe kb. 30 percig, amíg szilárdabb nem lesz!
  4. Amint megszilárdult a keverék, kézzel oszd fel 6 részre! Formázz kézzel hamburger pogácsákat!
  5. Helyezz egy tapadásmentes serpenyőt közepes lángra egy kevés kókuszolajjal!
  6. Amikor az edény felforrósodott, tedd bele a megformázott pogácsákat! Süsd őket oldalanként kb. 3 percig! Légy óvatos, amikor megfordítod, használj teflonlapátot!
  7. Az édes chilis majonézhez egyszerűen csak keverd össze a majonézt a cukormentes édes chili szósszal!
  8. Amint a hamburger minden eleme készen áll, egyszerűen pirítsd meg a bucik belsejét, tegyél rájuk egy kis chilis majonézt, helyezd rájuk a csicseriborsó pogácsát, egy kevés spenótot, a reszelt lilakáposztát, és végül még egy kis édes chilis majonézt! Ez maga a tökély!

Tápanyagok (adagonként):

Kalória: 396kcal – Fehérje: 10g – Szénhidrát: 29g – Zsír: 10g

Ízlett a fűszeres csicseriborsó burger?

NÉZD MEG EZT IS:

Receptek

Magas fehérjetartalmú vegán főzés | Fűszeres lencsés egytálétel

Főzd meg előre ezt az ízletes, vegánbarát, magas fehérjetartalmú lencsés egytálételt, és készítsd el ebédadagjaidat. Vegán előrefőzés sose volt még ennél egyszerűbb!

2017-12-29 10:00:43MyproteinHU

Kiegészítők

Miért fontos a B12-vitamin bevitel | Hiány és vegánok

Az alacsony B12-vitamin bevitel következtében fellépő vitamin deficit vérszegénységet és idegrendszeri rendellenességeket okozhat. Vegánok számára a B12-vitamin fogyasztás mikrotápanyagokkal dúsított élelmiszerek és étrend-kiegészítők útján történhet.

2017-11-17 17:06:55Jennifer Blow



Jennifer Blow

Jennifer Blow

Editor & Qualified Nutritionist

Jennifer Blow is our editor and UKVRN Registered Associate Nutritionist – the UK’s register of competent and qualified nutrition professionals. She has a Bachelor of Science in Nutritional Science and a Master of Science by Research in Nutrition, and now specialises in the use of sports supplements for health and fitness, underpinned by evidence-based research. Jennifer has been quoted or mentioned as a nutritionist in major online publications including Vogue, Elle, and Grazia, for her expertise in nutritional science for exercise and healthy living. Her experience spans from working with the NHS on dietary intervention trials, to specific scientific research into omega-3 fatty acid supplementation and also the effect of fast foods on health, which she has presented at the annual Nutrition Society Conference. Jennifer is involved in many continuing professional development events to ensure her practise remains at the highest level. Find out more about Jennifer’s experience here: https://uk.linkedin.com/in/jennifer-blow. In her spare time, Jennifer loves hill walking and cycling, and in her posts you’ll see that she loves proving healthy eating doesn’t mean a lifetime of hunger.