0
Kosár

Jelenleg nincsenek termékek a kosarában

Receptek

Fűszeres zöldséges tál házi guacamoléval

Próbálod kerülni a cukrot? Nassolj nyers zöldséget! A szivárvány minden színében pompázó zöldségeket fogyasztva nemcsak fontos vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz jutsz hozzá, de jó látványt is nyújtanak.

Fedezz fel egy új világot azáltal, hogy a zöldségeidhez magokat, fűszereket adsz hozzá, valamint tápláló mártogatósokat fogyasztasz hozzájuk, mint például a guacamole és humusz. A magok, valamint a guacamole és humusz fehérjét és esszenciális zsírsavakat tartalmaznak, továbbá gazdag ízvilágukkal életre keltik zöldséges táladat.

Tipp: Próbáld meg minél érdekesebb alakúra vágni a zöldségeket, hogy nagyobb kedvvel fogyaszd őket! Fogyasztás előtt mindig mosd meg alaposan a zöldségeket!

Zöldségek, amiket már ma elkezdhetsz nassolni:

  • Avokádó – esszenciális zsírsavak kitűnő forrása
  • Sárgarépa – csordultig tele A-vitaminnal
    Próbáld ki spirálozva, reszelve vagy szeletelve!
  • Fűszeres bio tökmag – nagyszerű és ízletes módja annak, hogy növeld fehérjebeviteled
    Cukortartalma alacsony; vitaminokban, ásványi anyagokban és esszenciális zsírsavakban gazdag. /angol oldalunkról beszerezhető Pumpkin Seeds/
  • Retek – Ropogós, földes ízű, tele vitaminnal és ásványi anyagokkal
    Mosd meg, és szeleteld fel!
  • Paradicsom – ízek széles választéka
    Próbáld ki a paradicsomok sokszínűségét, és turbózd fel velük a táladat!
  • Cukorborsó – édes ízű, legjobb nyersen vagy minimálisan megfőzve fogyasztani
    A legjobb hatás érdekében fogyaszd a hüvely falát a magokkal együtt!
  • Kaliforniai paprika – telis-tele A és C-vitaminnal
    Próbáld ki a különféle színű paprikákat egy sor vitaminért és ásványi anyagért!

Házi guacamole recept

Hozzávalók:

  • 2 paradicsom (apróra vágva)
  • 2 érett avokádó
  • ½ lilahagyma (apróra felkockázva)
  • 1 friss lime (leve)
  • 1 csipet só és bors
  • 1 maroknyi savanyított jalapeño paprika (aprított)
  • 1 maroknyi friss koriander, plusz valamennyi díszítésnek (aprított)

Elkészítés:

#1 Vágjuk félbe az avokádót hosszában, távolítsuk el a magot, majd kaparjuk ki a húsát! Vágjuk fel apróra a paradicsomot, lilahagymát, jalapeñot és koriandert.

#2 Nyomjuk össze villával az avokádót, és keverjük össze a többi hozzávalóval!

Fűszeres zöldséges tál házi guacamoléval



MyproteinHU

MyproteinHU

Író és szakértő