Készítsük elő a helyet ennek az egyszerű, de nagyszerűen édes sütinek, a gluténmentes vegán brownienak. Ez a Mike Thurston alkotta finom gluténmentes vegán brownie lesz a tökéletes nasi, hogy az édesszájú vágyainkat kielégítsük anélkül, hogy az edzésünk és diétánk rovására menne. Ez a vegán brownie egy maroknyi összetevőből készül, és agávé szirup édesíti, amelynek alacsonyabb a glikémiás indexe, mint a cukornak, így nem emeli meg annyira a vércukorszintet. A vegán brownie ideális választás, ha az édességek és a desszertek után próbálnánk kiküszöbölni a cukorbajokat. Ha esetleg nem lennénk cukrászok, ne csüggedjünk – ugyanis ez a vegán brownie minimális erőfeszítést igényel, így az elkészítése is maximum néhány percig tart. Ez konkrétan azt jelenti, hogy mindent be kell tennünk egy turmixgépbe és bekapcsolni. Igen, tényleg. Ráadásul, ha az eredmény egy ellenállhatatlanul puha és krémes vegán brownie, mint ez, akkor máris nyertünk.
Gluténmentes vegán brownie hozzávalók
- 2 doboz csicseriborsó
- 100 g gluténmentes zabpehely
- 12 evőkanál Myprotein mogyoróvaj
- 175 csésze agavé szirup
- 2 teáskanál citromlé
- 2 teáskanál sütőpor
- 160 g csokikorong
Instrukciók az elkészítéshez
- Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra.
- A csicseriborsót lecsepegtetjük és leöblítjük, majd a többi hozzávalóval együtt turmixgépbe tesszük (a csokikorongok kivételével).
- A turmix felét egy tepsibe vagy tűzálló üvegtálba öntjük és spatulával vagy egy kanállal elsimítjuk.
- Szórjuk a csokikorongok felét a vegán brownie keverék tetejére, majd fedjük be a tésztát a másik felével.
- Megszórjuk a hátramaradt csokikorongokkal, majd a sütőben 20-25 percig sütjük.
Tápanyagtáblázat
Mennyiség adagonként:
- Energia: 180 kcal
- Zsír: 6 gramm
- Szénhidrát: 22 gramm
- Fehérje: 6 gramm