Ugrás a fő tartalomra
Receptek

Granola házilag: gyorsan és egyszerűen

Granola házilag: gyorsan és egyszerűen
Manuela Bella
Író és szakértő4 hónap Ago
Manuela Bella profiljának megtekintése
Ez a fehérjedús házi granola a hét bármely napján felülmúlja a bolti változatot. Az adagonkénti 11 gramm fehérjével ez a ropogós granola recept tökéletesen egészíti ki a reggeli joghurtot, zabkását vagy egyszerűen csak a tejet. Zabbal, magvakkal és egyéb jó dolgokkal felturbózva egy nagyszerű fitness granola készíthető ínycsiklandó ízzel és ropogós textúrával.A granola jelentése a szótár szerint ,,természetes összetevőkből készült reggeli müzli, USA márkanév”. A gyakorlatban zabpehely, olajos magvak, aszalt gyümölcsök, kókuszpehely, csokoládé stb. és fűszerek kombinációját jelenti, amelyet például méz vagy juharszirup, vagy - ahogy a receptünk is írja - tojásfehérje “fog össze”. Egy igazán rostdús és íz szempontjából a végtelenségig variálható, mondhatni továbbfejlesztett müzliről van szó, amely manapság már rengetegféle variációban elérhető a boltok polcain. Jó hír azonban, hogy a granola készítése pofonegyszerű, így otthon is bátran kísérletezhetünk vele, így biztosan csak olyan természetes alapanyagok és ízek kerülnek bele, amelyeket szeretünk. Egyúttal szabályozhatjuk a cukor mennyiségét, és kiiktathatjuk a tartósítószereket, valamint egyéb adalékanyagokat. A sütés közben a lakást belengő fantasztikus illat pedig egy további érv az egészséges házi granola mellett.

Granola házilag lépésről-lépésre

Adag6 adagElkészítési idő15Sütési idő20

A fehérjedús, házi granola recept összetevői

Granola házilag

A protein granola házilag: elkészítési instrukciók

  1. Melegítsd elő a sütőt 150°C-ra.
  2. Keverd össze az olvasztott kókuszolajat és a juharszirupot egy kis tálban vagy bögrében. Tedd félre.
  3. Egy másik tálban keverd el a zabot, a magkeveréket, a fahéjat és a sót, majd add hozzá a kókuszolaj és juharszirup keverékét, és alaposan keverd össze.
  4. Add a keverékhez a tojásfehérjét (ez a kulcs összetevő, amely összefogja a granolát). Terítsd szét egy sütőpapírral bélelt tepsin, majd süsd az előmelegített sütő középső rácsán 15-20 percig.
  5. Közben kockázd apróra a Crispy Layered Bar szeletet. Amint a granola elkészült, vedd ki a sütőből és hagyd hűlni pár percig, mielőtt megszórod a Crispy Layered Bar darabokkal. Kézzel morzsold és keverd össze a granolát.
  6. Fogyaszd tejbe áztatva, szórd meg vele a joghurtodat a ropogós élményért, vagy egyszerűen csak ropogtasd ízletes nassolnivalóként.

Tápanyagértékek

  • Kalória: 358
  • Zsírok: 20g
  • Szénhidrátok: 33g
  • Fehérje: 11g
Manuela Bella
Író és szakértő
Manuela Bella profiljának megtekintése
myprotein