0
Kosár

Jelenleg nincsenek termékek a kosarában

Receptek

Gyors, 3 napra előre elkészíthető fűszeres lazac recept – hogy életre keljen az ebéded

Ez a fűszeres lazac elkészítését bemutató recept 3 napig gondoskodik majd finom ebédről, és szó szerint pofonegyszerű! Ráadásul, a lazac telis-tele van omega-3 zsírsavval – mely köztudottan segíti az izomfejlődést, és hozzájárul ahhoz, hogy szálkás maradj. Még egy érv tehát!

Itt találsz még több előre főzős és fitnesz receptet.

Hozzávalók

  • 3 gerezd fokhagyma (durvára vágva)
  • 1 citrom (nagyon vékony karikákra szelve)
  • 3 vadlazacfilé
  • 1.5 ek. cajun fűszerkeverék (vagy ha magad készítenéd, keverj össze egy-egy csipet sót, fekete borsot, fokhagymaport, vöröshagyma port, cayenne borsot, fűszerpaprikát, oregánót és kakukkfüvet)
  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 tk. durva szemű tengeri só és fekete bors
  • 180g (száraz) kuszkusz
  • 10-12 szár (tenderstem) brokkoli
  • 2 cukkini

Lazac elkészítés recept

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 160 °C-ra! Vágjuk le a (tenderstem) brokkolik száraz végét (kb. 1 cm), és spirálozó segítségével aprítsuk fel a cukkinit (vékony csíkokra is szelhetjük, ha nincs spirálozónk). Helyezzük a brokkolit egy mélyebb tepsibe, majd következő rétegként borítsuk be a cukkinivel, fokhagymával és a citrommal! Ízesítsük tengeri sóval és fekete borssal! Locsoljuk meg a tetejét kevés olívaolajjal!
  2. Dörzsöljük be a lazacfilét a maradék olívaolajjal és a cajun fűszerkeverékkel, majd helyezzük a bőrös oldalával felfelé a zöldségekre! Süssük 25 percig, majd növeljük a hőfokot 180°C-ra, és süssük további 5 percig, amíg a bőr ropogóssá nem válik!
  3. Főzzük meg a kuszkuszt a csomagolásán olvasható módon, majd osszuk szét 3 műanyag edénybe! A lazacot és zöldséget is osszuk szét néhány citromkarikával együtt az edényekbe, és hagyjuk hűlni! Takarjuk le, és tároljuk a hűtőszekrényben akár 3 napig! Ha megéheztünk, melegítsük 3 percig magas fokozaton mikróban vagy amíg tűzforró nem lesz!

Makrók 1 adagban:

Kalória: 457kcal – Fehérje: 35g – Szénhidrát: 47g – Zsír: 11g



Jennifer Blow

Jennifer Blow

Editor & Qualified Nutritionist

Jennifer Blow is our editor and UKVRN Registered Associate Nutritionist – the UK’s register of competent and qualified nutrition professionals. She has a Bachelor of Science in Nutritional Science and a Master of Science by Research in Nutrition, and now specialises in the use of sports supplements for health and fitness, underpinned by evidence-based research. Jennifer has been quoted or mentioned as a nutritionist in major online publications including Vogue, Elle, and Grazia, for her expertise in nutritional science for exercise and healthy living. Her experience spans from working with the NHS on dietary intervention trials, to specific scientific research into omega-3 fatty acid supplementation and also the effect of fast foods on health, which she has presented at the annual Nutrition Society Conference. Jennifer is involved in many continuing professional development events to ensure her practise remains at the highest level. Find out more about Jennifer’s experience here: https://uk.linkedin.com/in/jennifer-blow. In her spare time, Jennifer loves hill walking and cycling, and in her posts you’ll see that she loves proving healthy eating doesn’t mean a lifetime of hunger.