Ugrás a fő tartalomra
Receptek

Habkönnyű amerikai palacsinta recept | Fehérjedús palacsintatorony

Habkönnyű amerikai palacsinta recept | Fehérjedús palacsintatorony
Lauren Dawes
Író és szakértő4 év Ago
Lauren Dawes profiljának megtekintése
Fordította: Rózsa Zoltán

Kedvenc amerikai filmjeink és sorozataink visszatérő helyszíneit jelentik az ikonikus reggelizők. A gőzölgő kávé, ízletes omlett és cukorhintéssel ellátott fánkok mellett az amerikai palacsinta nélkül nem lehet teljes egy reggeliző kínálata. Receptünk abban segít, hogy saját konyhád elhagyása nélkül is élvezhess egy ellenállhatatlanul finom amerikai palacsintatornyot!

Nem csupán ízlelőbimbóid, hanem izomszöveteid is hálásak lesznek ételválasztásodért. Hiszen amerikai palacsintatorony receptünk adagonként 21 gramm fehérjét biztosít szervezted számára. Biztosítsd napi fehérje beviteled, és indítsd tökéletesen napod ínycsiklandó, fehérjedús amerikai palacsintánk segítségével!

Habár receptünkben ragaszkodtunk az amerikai palacsintához illő klasszikus feltétekhez, ezektől bátran eltérhetsz. A használható feltéteknek kizárólag kreativitásod szab határt. A javasolt feltétek mellett palacsintáid élvezheted akár mogyoróvajjal, csokoládékrémmel vagy cukormentes szirupjaink bármelyikével!

Hozzávalók

(5 palacsintához / 1 palacsintatoronyhoz)

  • 1 darab banán
  • 2 darab tojás
  • 40 gramm kókuszliszt
  • 60 gramm zabliszt
  • 1 ek. joghurt
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 adagolókanál vanília ízesítésű Impact Whey Protein
  • 1 tk. fahéj
  • 1 tk. szerecsendió
  • ¼ tk. só

Javasolt feltétek

Szeretnél a magyar konyha ízvilágától eltérő feltétet kipróbálni? Próbáld ki amerikai palacsintatornyod az alábbi feltétekkel!

Elkészítés módja

  1. Helyezd egy turmixgépbe a palacsinta elkészítéséhez szükséges hozzávalókat, és turmixold őket homogén állapotúvá! (A videóban meggyőződhetsz arról, milyen az ideális sűrűség. Amennyiben hígabb palacsinta tésztát szeretnél, adj a keverékhez egy kévés tejet!)
  2. Hevíts fel egy ragadásmentes serpenyőt, és kezdj el sütni egy adagolókanálnyi tésztát!
  3. Süsd hozzávetőleg 90 másodpercig a palacsintát, majd fordítsd meg, és süsd további 1 percig! A hozzávalókból nagyjából 5 darab palacsinta készíthető el.
  4. Válaszd ki a számodra leginkább megfelelő feltétet, és tálald a palacsintatornyot! (Profi tipp: A juharszirupot melegítsd 30 másodpercig a mikrohullámú sütőben.)

Táplálkozási információk

Kalóriák313
Teljes zsír10g
Összes szénhidrát33g
Fehérje21g
Lauren Dawes
Író és szakértő
Lauren Dawes profiljának megtekintése

Lauren Angol irodalom szakon végzett. Mindig is szerette az úszást, az elmúlt években fedezte fel a súlyzós edzésben rejlő lehetőségeket és sokat szeretne fejlődni még a heti hot jóga óriáin is.

Hétvégén szeret főzni és szívesen kipróbál új recepteket lakótársaival - különösen azért, hogy le tudja magáról rázni a berögzött egyetemista szokásokat, hogy gyorsan elkészíthető, túlélő tésztákon él. Ezen felül határozottan hiszi, hogy fontos megtalálni az egyensúlyt az edzőterem és a szórakozás között.

Tapasztalatáról megtudhatsz többet itt.

myprotein