Ugrás a fő tartalomra
Receptek

Hihetetlenül egyszerű pestós csirke zöldségekkel

Hihetetlenül egyszerű pestós csirke zöldségekkel
Lauren Dawes
Író és szakértő2 év Ago
Lauren Dawes profiljának megtekintése

Ennél egyszerűbb és ízletesebb meal prep receptet ma biztos, hogy sehol sem találsz.

Egy jó étel elkészítése nem kell, hogy órákig tartson, és nem kell titokzatos hozzávalók végeláthatatlan listáját tartalmaznia. Lehetnek egyszerű dolgok is, amik telitalálatnak bizonyulnak, és amikhez újra és újra visszatérsz. Mint például ez a hihetetlenül egyszerű pestós csirke és zöldség recept.

Szerintünk bekötött szemmel is képes lennél elkészíteni és mindenkit ámulatba ejteni ezzel a recepttel. (Mindazonáltal jogi okokból, kérjük, ne kíséreld ezt meg!)

Ideális vasárnap estére, amikor rájössz, hogy a hétvégi szórakozás bizony lassan véget ér, és egy hétre előre ki kell gondolnod az ebédet. Csak vágj össze egy nagy adag csirkemellet - amely, mint azzal valószínűleg tisztában vagy, az egyik legjobb sovány fehérjeforrás - és a kedvenc zöldségeidet, és már kész is. Fogyaszd jóízűen úgy, ahogy van, ha egy alacsony szénhidráttartalmú, ketogén ételt szeretnél. Vagy ha szeretnél egy kis lassan felszívódó szénhidrátot, mely a délután folyamán is kitartana, akkor tálald egy adag quinoával!

Extra tipp: Ügyelj rá, hogy ne főzd túl a zöldségeket, hogy megőrizd a kissé roppanós állagot, különösen, ha újramelegítenéd a héten majd!

Adag: 4 

Hozzávalók

  • 1 ek. olívaolaj
  • 4 csirkemellfilé (kockára vágva)
  • ½ tk. só
  • ½ tk. bors
  • 1 lilahagyma (aprítva)
  • 1 cukkini (szeletelt)
  • 400 g zöldbab
  • 100 g zsírszegény pest
  • opcionális: tálaláshoz főtt quinoa
pestós csirke
Receptek

Buffalo Karfiolos Vegán Taco Recept

Turbózd fel a húsmentes hétfőket az izgalmas vegán karfiolos taco recept segítségével!

Receptek

Mogyorós tésztasaláta recept | Egyszerűen elkészíthető vegán meal prep

Szívesen választanál ebédre valamit, ami kevés kalóriát tartalmat, mégis ízekben gazdag? Próbáld ki a mogyorós tésztasaláta receptünket!

Elkészítés módja

  1. Hevítsd fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, és dobd bele a kockára vágott csirkemellet! Sóval, borssal fűszerezd, majd süsd 5-7 percig, amíg minden oldala aranybarna nem lesz, és belül is teljesen átsül!
  2. Add hozzá az előkészített, feldarabolt zöldségeket, és süsd együtt néhány percig, amíg a zöldségek is elkezdenek puhulni! Ne főzd túl a zöldségeket, különösen, ha újramelegítenéd a héten majd!
  3. Keverd bele a zsírszegény pestót! Alaposan oszlasd el, hogy mindenhova jusson! Egy perc múlva vedd le a tűzről, és már tálalhatod is!
  4. Adagold ételtartó dobozokba főtt quinoával együtt, ha szeretnéd lassan felszívódó szénhidráttal gazdagítani ebédedet! Jó étvágyat!

Tetszett a recept? Próbáld ki ezeket is:

Táplálkozási információk

Kalóriák523
Teljes zsír16g
Összes szénhidrát36g
Fehérje52g
Lauren Dawes
Író és szakértő
Lauren Dawes profiljának megtekintése

Lauren Angol irodalom szakon végzett. Mindig is szerette az úszást, az elmúlt években fedezte fel a súlyzós edzésben rejlő lehetőségeket és sokat szeretne fejlődni még a heti hot jóga óriáin is.

Hétvégén szeret főzni és szívesen kipróbál új recepteket lakótársaival - különösen azért, hogy le tudja magáról rázni a berögzött egyetemista szokásokat, hogy gyorsan elkészíthető, túlélő tésztákon él. Ezen felül határozottan hiszi, hogy fontos megtalálni az egyensúlyt az edzőterem és a szórakozás között.

Tapasztalatáról megtudhatsz többet itt.

myprotein