Fordította: Rózsa Zoltán
A töltött hasselback burgonya receptünk segítségével a köret főfogássá avanzsál.
A burgonya egy széles körben kedvelt, változatosan elkészíthető alapélelmiszer. Receptünk segít, hogy a már oly jól ismert sült krumpli, burgonya püré és héjában sült burgonya helyett egy újszerű és kreatív ételkülönlegességgel örvendeztethesd meg vacsoravendégeid. Az egyhangú burgonya köretek a családi és baráti ebédek könnyen felejthető mellékszereplői, míg a töltött hasselback burgonya felejthetetlen ízével kivívja magának a főszerepet a közös étkezések során.
A zöldséges ízek kedvelője vagy? Kombináld a mozzarella sajtot paradicsommal és sült burgonyával! Vagy inkább egy húsételre vágysz? Leírásunkban és videónkban a sajtos-csirkés töltött hasselback burgonya elkészítését is megismerheted!
Adag: 4
Hozzávalók
- 4 darab nagy méretű, mosott burgonya
- 2 ek. 100% Organikus Kókuszolaj
- 2 gerezd összezúzott fokhagyma
- 1 ek. oregánó
- 50 g szeletelt mozzarella sajt
- 1 marék spenót
- 2 darab szeletelt paradicsom
- 1 sült csirkemell (próbáld Cajun fűszerezéssel elkészíteni)
- 1 darab szeletelt piros paprika
- 40 g szeletelt cheddar sajt
Elkészítés módja
- Melegítsd elő sütőd 200°C hőfokra vagy 180°C hőfokra, amennyiben hőlégkeveréses!
- Stabilizáld a burgonyákat két fa villa segítségével, majd ejts oldal irányú bevágásokat pár centinként! Ügyelj arra, hogy a vágás elég mély legyen a töltelék elhelyezéséhez, de ne túl mély a burgonya egyben tartásához!
- Helyezd a sütőtálcára a burgonyákat, és kend be felszínüket az olvasztott kókuszolajjal és fokhagymával!
- Fűszerezd oregánóval, sóval és borssal a burgonyákat, majd süsd őket egy óráig!
- Egy óra elteltével eltávolíthatod a sütőből a burgonyákat. A töltelék hozzáadását megelőzőleg várd meg, hogy lehűljenek a burgonyák!
- Helyezd a burgonya réseibe a kívánt tölteléket, majd süsd további 10 percig!