Ugrás a fő tartalomra
Receptek

Ízletes vegán brownie | Fehérjében gazdag csicseriborsós blondie

Ízletes vegán brownie | Fehérjében gazdag csicseriborsós blondie
Lauren Dawes
Író és szakértő5 év Ago
Lauren Dawes profiljának megtekintése
Fordította: Fazekas DánielMost az egyszer ne engedjünk a sötét oldal csábításának! Hiszen ezek az ízletes vegán brownie-k sem ott találhatóak.

Egyáltalán nem lesz szükségünk cukorra, vajra, de még csak tojásra se. Még úgy sem, hogy ezek nélkül eddig elképzelhetetlen volt brownie-t vagy akár blondie-t készíteni. Ezek a roppant finom és ízletes kis falatok bizony csak és kizárólag növényi alapanyagból készülnek.

Érthető, ha egy kicsit meglepődve olvasod a hozzávalók között a csicseriborsót, de bízz bennünk, tudjuk, miről beszélünk! Ráadásul a csicseriborsóval nagyszerűen kiegészíthetjük napi fehérjebevitelünket is.

Felejtsd el a süteménykészítésekor már jól ismert lépéseket, és hagyd meg a kar napot egy másik időpontra a konditeremben! Nem lesz szükség rá, hogy keverjünk-kavarjunk, az egész tészta egy turmixgépben készül el percek alatt. Igen, mi is szeretjük az egyszerű dolgokat!

Akár egy hétvégi összejövetel alkalmával akarjuk a vendégeket lenyűgözni, akár a hétköznapokon előtörő édesség utáni vágyainkat szeretnénk kielégíteni, ezek a kis blondie-k tökéletesen megállják a helyüket, bármelyről is legyen szó.

 

Adag: 8 szelet

Hozzávalók:

Elkészítési módja:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra! A tepsire helyezzünk sütőpapírt, majd tegyük félre!
  2. Adagoljuk bele a turmixgépbe az összes hozzávalót -a csokidarabkák kivételével-, majd dolgozzuk össze, amíg sima, csomómentes masszát nem kapunk!
  3. Kanalazzuk ki a masszát a tepsire! A kanál hátulja vagy egy spatula segít, hogy egyenletesen szét tudjuk teríteni a tésztát.
  4. Szórjuk meg a vegán csokidarabkákkal!
  5. Tegyük a sütőbe, és süssük 45 percig, vagy amíg a szélei aranybarnák nem lesznek. Végezetül már csak fel kell szeletelnünk, és el is készültek a fehérjedús vegán brownie-k!

Táplálkozási információk

Kalóriák252
Teljes zsír17g
Összes szénhidrát7g
Fehérje12g
Lauren Dawes
Író és szakértő
Lauren Dawes profiljának megtekintése

Lauren Angol irodalom szakon végzett. Mindig is szerette az úszást, az elmúlt években fedezte fel a súlyzós edzésben rejlő lehetőségeket és sokat szeretne fejlődni még a heti hot jóga óriáin is.

Hétvégén szeret főzni és szívesen kipróbál új recepteket lakótársaival - különösen azért, hogy le tudja magáról rázni a berögzött egyetemista szokásokat, hogy gyorsan elkészíthető, túlélő tésztákon él. Ezen felül határozottan hiszi, hogy fontos megtalálni az egyensúlyt az edzőterem és a szórakozás között.

Tapasztalatáról megtudhatsz többet itt.

myprotein