Ugrás a fő tartalomra
Receptek

Ízletes vegán brownie | Fehérjében gazdag csicseriborsós blondie

Ízletes vegán brownie | Fehérjében gazdag csicseriborsós blondie
Lauren Dawes
Író és szakértő4 évvel ezelőtt
View Lauren Dawes's profile

Fordította: Fazekas Dániel

Most az egyszer ne engedjünk a sötét oldal csábításának! Hiszen ezek az ízletes vegán brownie-k sem ott találhatóak.

Egyáltalán nem lesz szükségünk cukorra, vajra, de még csak tojásra se. Még úgy sem, hogy ezek nélkül eddig elképzelhetetlen volt brownie-t vagy akár blondie-t készíteni. Ezek a roppant finom és ízletes kis falatok bizony csak és kizárólag növényi alapanyagból készülnek.

Érthető, ha egy kicsit meglepődve olvasod a hozzávalók között a csicseriborsót, de bízz bennünk, tudjuk, miről beszélünk! Ráadásul a csicseriborsóval nagyszerűen kiegészíthetjük napi fehérjebevitelünket is.

Felejtsd el a süteménykészítésekor már jól ismert lépéseket, és hagyd meg a kar napot egy másik időpontra a konditeremben! Nem lesz szükség rá, hogy keverjünk-kavarjunk, az egész tészta egy turmixgépben készül el percek alatt. Igen, mi is szeretjük az egyszerű dolgokat!

Akár egy hétvégi összejövetel alkalmával akarjuk a vendégeket lenyűgözni, akár a hétköznapokon előtörő édesség utáni vágyainkat szeretnénk kielégíteni, ezek a kis blondie-k tökéletesen megállják a helyüket, bármelyről is legyen szó.

 

Adag: 8 szelet

[embed]https://youtu.be/Rg_PXZa_mdk[/embed]

Hozzávalók:

Elkészítési módja:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra! A tepsire helyezzünk sütőpapírt, majd tegyük félre!
  2. Adagoljuk bele a turmixgépbe az összes hozzávalót -a csokidarabkák kivételével-, majd dolgozzuk össze, amíg sima, csomómentes masszát nem kapunk!
  3. Kanalazzuk ki a masszát a tepsire! A kanál hátulja vagy egy spatula segít, hogy egyenletesen szét tudjuk teríteni a tésztát.
  4. Szórjuk meg a vegán csokidarabkákkal!
  5. Tegyük a sütőbe, és süssük 45 percig, vagy amíg a szélei aranybarnák nem lesznek. Végezetül már csak fel kell szeletelnünk, és el is készültek a fehérjedús vegán brownie-k!

Nutritional info per serving:

Calories252
Total Fat17g
Total Carbohydrates7g
Protein12g
Lauren Dawes
Író és szakértő
View Lauren Dawes's profile

Lauren Angol irodalom szakon végzett. Mindig is szerette az úszást, az elmúlt években fedezte fel a súlyzós edzésben rejlő lehetőségeket és sokat szeretne fejlődni még a heti hot jóga óriáin is.

Hétvégén szeret főzni és szívesen kipróbál új recepteket lakótársaival - különösen azért, hogy le tudja magáról rázni a berögzött egyetemista szokásokat, hogy gyorsan elkészíthető, túlélő tésztákon él. Ezen felül határozottan hiszi, hogy fontos megtalálni az egyensúlyt az edzőterem és a szórakozás között.

Tapasztalatáról megtudhatsz többet itt.

myprotein