Ugrás a fő tartalomra
Receptek

Karácsonyi fatörzs torta fehérjével

Karácsonyi fatörzs torta fehérjével
Evangeline Howarth
Író és szakértő3 év Ago
Evangeline Howarth profiljának megtekintése

Talán épp egy olyan desszertet keresel, mely díszbe öltözteti a karácsonyi asztalt, de elkerülhető vele a cukor okozta kajakóma vacsora után? Ez a karácsonyi fehérjés fatörzs torta egy tökéletesen könnyű finomság az ünnepi estére. Csokoládés Impact Whey teszi különlegessé a rétegeket, így idén karácsonykor egyszerű módon növelheted fehérjebeviteled.

A krém miatt se kell aggódnod, a görög joghurt és az Impact Whey gondoskodik róla, hogy lelkiismeret-furdalás nélkül fogyaszthasd e desszertet. A tetejére kerülő leheletnyi porcukor továbbá a téli hangulatért felel... egyszerű és tökéletes.

Adag:10

Hozzávalók

fatörzs torta

Elkészítés módja

1. Bélelj ki egy fatörzs sütőformát sütőpapírral, és közben melegítsd elő a sütőt 180°C-ra (légkeverés esetén 160°C-ra)!

2. Habverő segítségével verd fel az egész tojást a tojásfehérjével, majd keverd hozzá a kókuszcukrot!

3. Szitáld össze egy tálban a teljes kiőrlésű lisztet és a sütőport, keverd hozzá a kakaóport, majd a tojásos keveréket is!

4. Adj a keverékhez egy adagolókanálnyi csokoládés Impact Whey fehérjeport, keverd össze alaposan, majd öntsd bele a sütőformába!

5. Süsd 20 percig (vagy tűpróbáig)!

6. A krém elkészítéséhez keverd össze alaposan a görög joghurtot egy adagolókanálnyi csokoládés Impact Whey fehérjeporral!

7. Amint kivetted a sütőből a piskótát, hagyd kihűlni, majd kend meg a krémmel!

8. Óvatosan tekerd fel a piskótát!

9. Egy mikrózható tálba tördeld bele a Protein Chocolate táblát, add hozzá a kókuszolajat és egy adagolókanálnyi csokoládés Impact Whey fehérjeport, majd olvaszd meg a mikróban!

10. A mikróból kivéve keverd össze alaposan, majd kend meg vele a fatörzs torta tetejét!

11. Végül tálalás előtt szórd meg a a fatörzs torta tetejét porcukorral! Jó étvágyat hozzá!

 

Táplálkozási információk

Kalóriák182
Teljes zsír9g
Összes szénhidrát14g
Fehérje12g
Evangeline Howarth
Író és szakértő
Evangeline Howarth profiljának megtekintése

Evangeline fiatal kora óta versenyszerűen sportolt. RYA minősített vitorlás oktatóként tisztában van vele, hogy mennyire fontos a megfelelő táplálkozás az extrém és állóképességi sportokban, mivel a Team GBR csapatában és az egyetemi első számú csapat edzőjeként és kapitányaként szerzett tapasztalatot.

Szabadidejében Evangeline szeret futni, különösen maratonokat. Hétvégén vízi sportokat űzve vagy a hegyekben túrázva találod. Kedvenc estéit HIIT edzésekkel vagy guggolásokkal tölti az edzőteremben, mielőtt összedobna egy jó fűszeres ételt, egy tonna zöldséggel - yum!

Evie tapasztalatairól itt tudhatsz meg többet.

myprotein