Ez a makrobarát ebéd megadja majd a löketet a nap hátralevő részéhez.
Ha neked is zsúfolt a napirended az ingázás, a munka és az edzések miatt, akkor egy boltban kapható menü ajánlat nem igazán elegendő ebéd gyanánt. Megfelelő üzemanyagra van szükséged, hogy tested sikeresen vegye az akadályokat, és a kívánt fejlődést se hanyagold. Ez a fehérje tál pontosan ezt nyújtja.
Telis-tele van sovány fehérjével és sok zöldséggel. Az alapja pedig quinoa, ami egy szuper tápláló, fehérjében és rostban gazdag szénhidrátforrás. Ezeken felül pedig vasat, cinket és kalciumot is tartalmaz.
Adag: 1
Hozzávalók
- 2 ek. szójaszósz
- 1 ek. méz
- 1 tk. fekete bors
- 1 ek. fokhagyma (zúzott)
- 1 csirkemell
- 75g quinoa
- 200ml víz
- 1 tojás
- 50g brokkoli
- 50g egész cukorborsó
- ½ kaliforniai paprika (csíkozva)
- 4 koktélparadicsom (felezve)
- csemegehagyma (apróra vágva)
Elkészítés módja
- Első lépésként keverd össze a szójaszószt, a mézet, a fekete borsot és a fokhagymát! Az így kapott marinád 3/4-ét öntsd a csirkemellre! Ügyelj rá, hogy jól befedje! Tedd a hűtőszekrénybe 30 percre! (Vagy hagyd akár egy egész éjszakán át bent!) A maradék marinádot tedd félre későbbre!
- Ezt követően öntsd a quinoát és 200ml vizet egy edénybe! Lefedve forrald fel! Amint forrásban van a víz, helyezz egy szűrőt az edényre, helyezd bele a tojást (a quinoa fölé)! Fedd le ismét a fedővel, és párold így 10 percig!
- Mindeközben kevés olajat vagy alacsony kalóriatartalmú sütősprayt használva melegíts elő egy serpenyőt, amibe helyezd bele a csirkemellet! Mindkét oldalát süsd aranybarnára kb. 5-7 perc alatt, amíg teljesen át nem sülnek belül is!
- Tedd a brokkolit és az egész cukorborsót a szűrőbe a quinoa fölé! párold együtt további 5 percig! Óvatosan távolítsd el a szűrőt, és keverd meg egy villával a quinoát!
- Állítsd össze a fehérje táladat! Alulra kerüljön a quinoa, majd tedd rá a brokkolit, a cukorborsót, a kaliforniai paprikát és a koktélparadicsomokat! Ezt követően tedd a tálra a szeletelt csirkemellet és a megpucolt, félbevágott tojást is! A maradék marináddal öntsd meg kissé, majd díszítsd apróra vágott csemegehagymával! Jó étvágyat!