Vágjunk bele a vegán januárba ezzel a klasszikus recepttel!
Akár teljesen mellőzöd étrendedből az állati eredetű termékeket, akár csupán arról van szó, hogy kipróbálnál egy húsmentes ételt a változatosság kedvéért a karácsonyi ünnepek után, ez egy tökéletes recept minderre. Ízekben gazdag és telt, így ígérjük, hogy legalább olyan kiadós, mint a hagyományos darált húsos bolognai.
Adagonként lenyűgöző mennyiségű, 21g növényi fehérjét is tartalmaz, ami azt jelenti, hogy vegán étrenddel is teljesítheted a napi szükségletedet. Néhány egyszerű lépés, és már el is készül ez az ízletes lencsés vegán bolognai, amelyet vagy elfogyasztasz azonnal, vagy előre elkészítheted a hétre.
Adag: 4
Hozzávalók
- 1 ek. olívaolaj
- 1 vöröshagyma (kockázva)
- 2 sárgarépa (kockázva)
- 2 zellerszár (kockázva)
- 3 gerezd fokhagyma (zúzott)
- só & bors
- 2 ek. paradicsompüré
- 120g vöröslencse (szárazon mért súly!)
- 1 konzerv darabolt paradicsom
- 300 ml víz
- 1 zöldségleves kocka
- Tálaláshoz: penne tészta & friss bazsalikom
Elkészítés módja
- Hevíts egy közepes méretű edényben olívaolajat, majd öntsd bele a vöröshagymát! Néhány percig pirítsd, hogy üveges legyen, majd add hozzá a sárgarépát, és keverd össze alaposan!
- Keverd bele a zellerszárat is, hagyd 5 percig főni, majd öntsd bele a kockára vágott gombát és a zúzott fokhagymát is! Keverd össze alaposan, majd hagyd 2-3 percig tovább főni, míg a gombák aranybarnák nem lesznek!
- Öntsd hozzá a paradicsompürét, a vöröslencsét és a darabolt paradicsomot!
- Óvatosan adj hozzá 300ml vizet! Ügyelj rá, hogy ellepje a zöldséges keveréket! Add hozzá a zöldségleves kockát! Alacsony tűzön 20 percig főzd! Ez idő alatt a lencsék megpuhulnak és kétszeresére nőnek.
- Tálald frissen kifőzött penne vagy spagetti tésztával és friss bazsalikommal! Vagy dobozokba adagolva készítsd el előre a következő napi ebédedet!Jó étvágyat hozzá!
Tápanyag információ
Mennyiség adagonként
Calories | 486 |
---|---|
Total Fat | 6g |
Total Carbohydrates | 86g |
Protein | 21.1g |