0
Kosár

Jelenleg nincsenek termékek a kosarában

Receptek

Peri peri csirke és BBQ Steak Quesadilla előre főzés recept

Fenséges előre főzés ötlet a Cukormentes Peri Peri és Cukormentes BBQ szószokkal.

Adagok száma: 8 adag

Elkészítési idő: 20 perc

Sütési idő: 30 perc

Összetevők

  • 3db szabad-tartású csirkemell
  • 100ml Cukormentes Peri Peri szósz
  • 1 ek. Organikus Kókuszolaj
  • 450g szegy hátulja steak
  • ½ tk. só és bors
  • 3 vegyes kaliforniai paprika (hosszú csíkokra szeletelve)
  • 2 vörös hagyma (hosszú csíkokra szeletelve)
  • 12 teljes kiőrlésű wrap/tortilla
  • 500g főtt barna rizs
  • 100ml Cukormentes BBQ szósz
  • 250g Alacsony zsírtartalmú Protein Cheese vagy egyéb sajt

Elkészítés

Csirke megsütése:

1. Pácoljuk a csirkemellet a Cukormentes Peri Peri szósszal fél órára. Ha kész, tegyünk fel egy nagy serpenyőt közepes hőfokra, és adjunk hozzá a kókuszolajat. Ha megolvadt tegyük bele a csirkemellet, süssük 10-12 percig (vagy amíg át nem sül) és közben forgassuk őket alkalmanként. Ha elkészült tegyük egy vágódeszkára, hogy lehűljön és szeleteljük fel két villa segítségével.

Steak elkészítése:

2. Fűszerezzük be a steaket ízlésünk szerint és tegyük egy forró serpenyőbe. Süssük igényünk szerint – mediumot javaslunk a szegy hátulja steaknek (3,5 perc oldalanként). Ha elkészült vegyük ki a serpenyőből és tegyük egy vágódeszkára pihentetni.

Zöldségek:

3. Adjuk a felszeletelt vegyes kaliforniai, vörös hagymát egy serpenyőbe egy kevés sóval és borssal és süssük, amíg puha és karamelizált nem lesz – körülbelül 10 percig.

Quesadilla építése:

4. Legyük a tortilla wrappokat egyenletesen egy tepsibe, hagyjuk elegendő átfedést közöttük, illetve a szélekre és sarkokra is figyeljünk, hogy ne legyen rés köztük. Tartsunk meg 2-3 lapot a quesadilla tetejére.

5. Kezdjük a főtt rizs hozzáadásával és egyenletesen oszlassuk el. Szórjuk rá a hagymát és a paprikát, tegyük rá a csirkét a tepsi egyik felére, a steaket a másik felére. Öntsük nyakon a csirkét a maradék Cukormentes Peri Peri, a steaket pedig a cukormentes BBQ szószokkal. Végül pedig szórjuk meg az egészet sok alacsony zsírtartalmú sajttal.

6. Fedjük be a maradék lapokkal, hajtsuk fel a széleket, hogy teljesen elfedjük a tölteléket. Súlyozzuk le az egész tetejét egy nehéz serpenyővel/tepsivel.

7. Helyezzük előmelegített sütőbe 180°C-on és süssük 15-20 percig.

8. Ha elkészült vágjuk fel 8 egyenlő részre és csomagoljuk el egy alufóliába. Előre főzés kész. Akár 2 hónapig tárolhatjuk fagyasztva.

 

Tápanyagértékek

Adagonként:

Kalória: 541kcal – Fehérje: 50g – Szénhidrát: 55g – Zsír: 13g

Nincs bejegyzés címke



Jennifer Blow

Jennifer Blow

Író és szakértő

Jennifer Blow egy UKVRN Regisztrált Dietetikus munkatárs – ami az Egyesült Királyság illetékes és szakképzett táplálkozási szakembereit tömörítő nyilvántartás. Bachelor’s of Science diplomát szerzett Táplálkozástudományokból és Msc diplomát Táplálkozás kutatásból, jelenleg pedig sporttáplálék-kiegészítők használatára specializálódott, amelyeket bizonyítékokon alapuló kutatásokkal támaszt alá.

Jennifer-t számos jelentős online publikációban idézték már dietetikusként, mint a Vogue, Elle, és a Grazia, mindezt a táplálkozástudományi területen szerzett tapasztalataiért az edzés és az egészséges életmód összefüggésében.

Tapasztalata kiterjed az Országos Egészségügyi Szolgálattal (NHS) végzett étkezési beavatkozásokon végzett kísérletektől, az omega-3 zsírsav kiegészítés, illetve a gyors-ételek egészségre gyakorolt hatásának specifikus tudományos kutatására, ami prezentált is a Táplálkozástudományi Társaság éves konferenciáján. Jennifer folyamatosan részt vesz szakmai továbbképzésekben, hogy gyakorlati tudása a legmagasabb szinten maradhasson. Tudj meg többet Jennifer tapasztalatairól itt.

Szabadidejében szeret túrázni és kerékpározni, posztjaiban pedig láthatod, hogy szereti bebizonyítani, hogy az egészséges étkezés nem élettartó éhséget jelent.


Rejtélyes akció! 0-35% kedvezmény mindenre* Vásárlás