Ugrás a fő tartalomra
Receptek

Peri peri csirke és BBQ Steak Quesadilla előre főzés recept

Peri peri csirke és BBQ Steak Quesadilla előre főzés recept
Jennifer Blow
Író és szakértő5 év Ago
Jennifer Blow profiljának megtekintése

Fenséges előre főzés ötlet a Cukormentes Peri Peri és Cukormentes BBQ szószokkal.

Adagok száma: 8 adag

Elkészítési idő: 20 perc

Sütési idő: 30 perc

Összetevők

  • 3db szabad-tartású csirkemell
  • 100ml Cukormentes Peri Peri szósz
  • 1 ek. Organikus Kókuszolaj
  • 450g szegy hátulja steak
  • ½ tk. só és bors
  • 3 vegyes kaliforniai paprika (hosszú csíkokra szeletelve)
  • 2 vörös hagyma (hosszú csíkokra szeletelve)
  • 12 teljes kiőrlésű wrap/tortilla
  • 500g főtt barna rizs
  • 100ml Cukormentes BBQ szósz
  • 250g Alacsony zsírtartalmú Protein Cheese vagy egyéb sajt

Elkészítés

Csirke megsütése:

1. Pácoljuk a csirkemellet a Cukormentes Peri Peri szósszal fél órára. Ha kész, tegyünk fel egy nagy serpenyőt közepes hőfokra, és adjunk hozzá a kókuszolajat. Ha megolvadt tegyük bele a csirkemellet, süssük 10-12 percig (vagy amíg át nem sül) és közben forgassuk őket alkalmanként. Ha elkészült tegyük egy vágódeszkára, hogy lehűljön és szeleteljük fel két villa segítségével.

Steak elkészítése:

2. Fűszerezzük be a steaket ízlésünk szerint és tegyük egy forró serpenyőbe. Süssük igényünk szerint - mediumot javaslunk a szegy hátulja steaknek (3,5 perc oldalanként). Ha elkészült vegyük ki a serpenyőből és tegyük egy vágódeszkára pihentetni.

Zöldségek:

3. Adjuk a felszeletelt vegyes kaliforniai, vörös hagymát egy serpenyőbe egy kevés sóval és borssal és süssük, amíg puha és karamelizált nem lesz - körülbelül 10 percig.

Quesadilla építése:

4. Legyük a tortilla wrappokat egyenletesen egy tepsibe, hagyjuk elegendő átfedést közöttük, illetve a szélekre és sarkokra is figyeljünk, hogy ne legyen rés köztük. Tartsunk meg 2-3 lapot a quesadilla tetejére.

5. Kezdjük a főtt rizs hozzáadásával és egyenletesen oszlassuk el. Szórjuk rá a hagymát és a paprikát, tegyük rá a csirkét a tepsi egyik felére, a steaket a másik felére. Öntsük nyakon a csirkét a maradék Cukormentes Peri Peri, a steaket pedig a cukormentes BBQ szószokkal. Végül pedig szórjuk meg az egészet sok alacsony zsírtartalmú sajttal.

6. Fedjük be a maradék lapokkal, hajtsuk fel a széleket, hogy teljesen elfedjük a tölteléket. Súlyozzuk le az egész tetejét egy nehéz serpenyővel/tepsivel.

7. Helyezzük előmelegített sütőbe 180°C-on és süssük 15-20 percig.

8. Ha elkészült vágjuk fel 8 egyenlő részre és csomagoljuk el egy alufóliába. Előre főzés kész. Akár 2 hónapig tárolhatjuk fagyasztva.

 

Tápanyagértékek

Adagonként:

Kalória: 541kcal - Fehérje: 50g - Szénhidrát: 55g - Zsír: 13g

Jennifer Blow
Író és szakértő
Jennifer Blow profiljának megtekintése

Jennifer Blow egy UKVRN Regisztrált Dietetikus munkatárs – ami az Egyesült Királyság illetékes és szakképzett táplálkozási szakembereit tömörítő nyilvántartás. Bachelor’s of Science diplomát szerzett Táplálkozástudományokból és Msc diplomát Táplálkozás kutatásból, jelenleg pedig sporttáplálék-kiegészítők használatára specializálódott, amelyeket bizonyítékokon alapuló kutatásokkal támaszt alá.

Jennifer-t számos jelentős online publikációban idézték már dietetikusként, mint a Vogue, Elle, és a Grazia, mindezt a táplálkozástudományi területen szerzett tapasztalataiért az edzés és az egészséges életmód összefüggésében.

Tapasztalata kiterjed az Országos Egészségügyi Szolgálattal (NHS) végzett étkezési beavatkozásokon végzett kísérletektől, az omega-3 zsírsav kiegészítés, illetve a gyors-ételek egészségre gyakorolt hatásának specifikus tudományos kutatására, ami prezentált is a Táplálkozástudományi Társaság éves konferenciáján. Jennifer folyamatosan részt vesz szakmai továbbképzésekben, hogy gyakorlati tudása a legmagasabb szinten maradhasson. Tudj meg többet Jennifer tapasztalatairól itt.

Szabadidejében szeret túrázni és kerékpározni, posztjaiban pedig láthatod, hogy szereti bebizonyítani, hogy az egészséges étkezés nem élettartó éhséget jelent.

myprotein