0
Kosár

Jelenleg nincsenek termékek a kosarában

Receptek

Peri peri csirke és BBQ Steak Quesadilla előre főzés recept

Fenséges előre főzés ötlet a Cukormentes Peri Peri és Cukormentes BBQ szószokkal.

Adagok száma: 8 adag

Elkészítési idő: 20 perc

Sütési idő: 30 perc

Összetevők

  • 3db szabad-tartású csirkemell
  • 100ml Cukormentes Peri Peri szósz
  • 1 ek. Organikus Kókuszolaj
  • 450g szegy hátulja steak
  • ½ tk. só és bors
  • 3 vegyes kaliforniai paprika (hosszú csíkokra szeletelve)
  • 2 vörös hagyma (hosszú csíkokra szeletelve)
  • 12 teljes kiőrlésű wrap/tortilla
  • 500g főtt barna rizs
  • 100ml Cukormentes BBQ szósz
  • 250g Alacsony zsírtartalmú Protein Cheese vagy egyéb sajt

Elkészítés

Csirke megsütése:

1. Pácoljuk a csirkemellet a Cukormentes Peri Peri szósszal fél órára. Ha kész, tegyünk fel egy nagy serpenyőt közepes hőfokra, és adjunk hozzá a kókuszolajat. Ha megolvadt tegyük bele a csirkemellet, süssük 10-12 percig (vagy amíg át nem sül) és közben forgassuk őket alkalmanként. Ha elkészült tegyük egy vágódeszkára, hogy lehűljön és szeleteljük fel két villa segítségével.

Steak elkészítése:

2. Fűszerezzük be a steaket ízlésünk szerint és tegyük egy forró serpenyőbe. Süssük igényünk szerint – mediumot javaslunk a szegy hátulja steaknek (3,5 perc oldalanként). Ha elkészült vegyük ki a serpenyőből és tegyük egy vágódeszkára pihentetni.

Zöldségek:

3. Adjuk a felszeletelt vegyes kaliforniai, vörös hagymát egy serpenyőbe egy kevés sóval és borssal és süssük, amíg puha és karamelizált nem lesz – körülbelül 10 percig.

Quesadilla építése:

4. Legyük a tortilla wrappokat egyenletesen egy tepsibe, hagyjuk elegendő átfedést közöttük, illetve a szélekre és sarkokra is figyeljünk, hogy ne legyen rés köztük. Tartsunk meg 2-3 lapot a quesadilla tetejére.

5. Kezdjük a főtt rizs hozzáadásával és egyenletesen oszlassuk el. Szórjuk rá a hagymát és a paprikát, tegyük rá a csirkét a tepsi egyik felére, a steaket a másik felére. Öntsük nyakon a csirkét a maradék Cukormentes Peri Peri, a steaket pedig a cukormentes BBQ szószokkal. Végül pedig szórjuk meg az egészet sok alacsony zsírtartalmú sajttal.

6. Fedjük be a maradék lapokkal, hajtsuk fel a széleket, hogy teljesen elfedjük a tölteléket. Súlyozzuk le az egész tetejét egy nehéz serpenyővel/tepsivel.

7. Helyezzük előmelegített sütőbe 180°C-on és süssük 15-20 percig.

8. Ha elkészült vágjuk fel 8 egyenlő részre és csomagoljuk el egy alufóliába. Előre főzés kész. Akár 2 hónapig tárolhatjuk fagyasztva.

 

Tápanyagértékek

Adagonként:

Kalória: 541kcal – Fehérje: 50g – Szénhidrát: 55g – Zsír: 13g

Nincs bejegyzés címke



Jennifer Blow

Jennifer Blow

Editor & Qualified Nutritionist

Jennifer Blow is our editor and UKVRN Registered Associate Nutritionist – the UK’s register of competent and qualified nutrition professionals. She has a Bachelor of Science in Nutritional Science and a Master of Science by Research in Nutrition, and now specialises in the use of sports supplements for health and fitness, underpinned by evidence-based research. Jennifer has been quoted or mentioned as a nutritionist in major online publications including Vogue, Elle, and Grazia, for her expertise in nutritional science for exercise and healthy living. Her experience spans from working with the NHS on dietary intervention trials, to specific scientific research into omega-3 fatty acid supplementation and also the effect of fast foods on health, which she has presented at the annual Nutrition Society Conference. Jennifer is involved in many continuing professional development events to ensure her practise remains at the highest level. Find out more about Jennifer’s experience here: https://uk.linkedin.com/in/jennifer-blow. In her spare time, Jennifer loves hill walking and cycling, and in her posts you’ll see that she loves proving healthy eating doesn’t mean a lifetime of hunger.